Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:05, 13. 12. 2022.

| Sport

Škola za buduće Koline, Mažiće i Grujiće

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Fudbalski sudija KOSTA
Poziv za one koji žele da budu fudbalske sudije; Ilustracija; foto: Aleksandar Kostić

Stariji od 15 godina, a koji žele da nauče kako da dele pravdu na fudbalskim utakmicama, mogu do 15. januara naredne godine da se prijave u besplatnu školu za fudbalske sudije koju organizuje Fudbalski savez Niša. "Zvanje sudije je zahtevan i neretko stresan posao, ali ima mnogo lepih stvari koje donosi sa sobom", kaže Nenad Đorđević, sudija druge kategorije, koji poziva sve zainteresovane da mu postanu nove kolege.

Kandidati će imati nedeljno časove na kojima će se prelaziti 17 pravila fudbalske igre, kažu u Fudbalskom savezu Niša.

Uz teorijski deo, buduće sudije imaće i praktične vežbe neophodne za fudbalskog sudiju. Ukupno trajanje škole je između 2 i 4 nedelje, čime kandidati stiču zvanje sudije treće kategorije i mogu odmah početi da sude mlađe kategorije i niže lige fudbalskog sistema u Srbiji - kažu u Savezu.

Poziv sudije Škola je besplatna; foto: Fudbalski savez Niša Svaki kandidat će dobiti primerak pravila igre, kao i majicu Fudbalskog saveza Niša.

Dva puta godišnje organizovan je seminar sudija na kome se proveravaju fizička sprema i teorijsko znanje, nakon čega počinju prvenstva i sudije dobijaju svoje prve zadatke, na kojima će imati mogućnosti da se bolje upoznaju sa zadatkom sudije, a i zarade svoj prvi džeparac. Fudbalski savez Niša organizuje dve seniorske lige, Drugu i Prvu Nišku ligu, i jednu ligu mlađih kategorija – Ligu Pionira FSN - kažu u Savezu.

Nenad Đorđević, sudija druge kategorije i član SSOS Niš, kaže da je zvanje sudije zahtevan i neretko stresan posao.

Ima mnogo lepih stvari koje donosi sa sobom. Počevši od sticanja novih poznanstava i prijateljstava, pa do finansijske slobode i neverovatne mogućnosti napredovanja. Svaki sudija bi trebalo da bude hrabar, dosledan, pošten i da ima svoj stav i empatiju prema svim akterima utakmice. Zato pozivam sve koji smatraju da mogu da odgovore na ovaj poziv da postanu moje nove kolege - kaže Đorđević.

Prijave su u Fudbalskom savezu Niša, na Trgu Pavla Stojkovića 10, ili na brojeve telefona 018 516 605 u Savezu i 063 801 6248 (Mikica Stojiljković)

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Konstatacija

    01:02 // 14. 12. 2022.

    Mazici,Grujici? Sve poslusnici pokojnog Bogija Stepanovica,koji su morali da sviraju u korist partizana,da bi napredovali na listama i stigli do izvanja internacionalca.
    Totalno pogresan pravac za mlade sudije.Kako ce neko biti dobar sudija ako nikad nije igrao fudbal,ni sutnuo loptu? Kako ce procenjivati situacije ako se nije bavio fudbalom? Nece se gledanjem tv-a nauciti vec samo kad se oseti..

    • Nikola

      12:42 // 16. 12. 2022.

      Pravo u centar! Ko je igrao fudbal bice mu jasno kako su sudije birane i koliko velika je bila uloga sudije kod nas. Taj pokojni Bogi je postavio ozbiljno visoke standarde namestanja koje su sledili svi niski “fudbalski radnici”. Ili sa njim ili protiv njega ali kod nas su sudije sve i svja. Nazalost.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: