Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:43, 14. 3. 2011.

| Sport

Škola za golmane u Vlasotincu

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti

VLASOTINCE – U Vlasotincu postoji škola u kojoj svi dobijaju samo odlične ocene i sanjaju da će jednoga dana braniti boje Crvene zvezde, Partizana, Vojvodine i drugih poznatih srpskih fudbalskih družina.

To je Škola golmana Miše Petrovića, zaljubljenika u sport, posebno fudbal, kome je trenerski poziv “više od života” i koga svi u Vlasotincu znaju po dobroti, širokom osmehu i spremnosti da pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Škola Miše Petrovića posebno je aktivna u zimskom periodu, a ovaj trener, koji je zakoračio u sedmu deceniju života, i dalje se ne predaje, jer smatra da ima još dosta stvari koje bi mogao da prenese mladim, talentovanim sportistima, koji sanjaju da jednoga dana budu igrači najpoznatijih srpskim timova.

- Taj san je realnost, jer su kroz ovu školu prošli, između ostalih, poznati golmani Aleksandar Kocić, Dejan Pešić i Saša Stamenković, koji su branili boje Crvene zvezde – podseća Miša Petrović.

Miša Petrović, i sam je bio sportista, jer je igrao za FK Vlasinu iz rodnog grada, a trenerskim poslom se bavi gotovo tri i po decenije.

Golmani Zimske škole Miše Petrovića su pored Cvene zvezde, čuvali mrežu Vojvodine, leskovačke Dubočice, MSK iz sela Manastirišta, a najveći uspeh imao je Aleksandar Kocić, koji je branio i gol reprezentacije.

- Sada beležim jubilej neprekidnog rada Zimske škole, jer je ovo deseta generacija marljivih učenika koji imaju od 12. do 18. godine. Najviše ih je iz Vlasotinca i Leskovca, ali dolaze i školarci iz Niša, Surdulice i drugih krajeva – veli Petrović.

Većinu treninga Miša Petrović realizuje kraj reke Vlasine, na otvorenom prostoru, ali sa učenicima svoje škole radi i u sportskoj hali i na mini pič igralištu, koji je sagrađen prošle godine.

- Nijedan trening, bez obzira na vremenske uslove, nisam otkazao, a radostan sam kada saznam da su moji učenici uspeli da postanu “čuvari mreže” u timovima koji su poznati širom zemlje – kaže Miša Petrović, trener golmana, koji i penzionerske dane najviše voli da provodi u radu. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: