Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:44, 27. 2. 2020.

| Sport

Školarci se u “Čairu” bore za titulu na Svetosavskom turniru u odbojci

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
Svetosavski turnir u odbojci
Borbe za titulu i treće mesto; foto: Vanja Keser

Nakon skoro tri meseca takmičenja i više od 100 mečeva, u nedelju, 1. marta, konačno će se znati koje osnovne i srednje škole će poneti zvanje najboljih na Svetosavskom turniru u odbojci. Finalni turnir ovogodišnjeg, 26. izdanja turnira, održaće se u hali “Čair”.

Sem borbi za titulu i treće mesto u četiri kategorije (pioniri, pionirke, omladinci i omladinke), organizatori najavljuju i propratnu aktivnost. Kako najavljuju, najmlađi iz publike će imati priliku da siđu na teren i zadatak da prebace loptu preko mreže, za šta će biti, navode organizatori, nagrađeni paketićem.

Očekujemo da će publika doći u što većem broju da podrži svoje drugare, saigrače iz kluba, komšije, da bodre svoju školu. Otvoren je ulaz broj 2, kod biletarnice. Nadamo se i da će to podstaći neke nove nade da krenu da se bave odbojkom - kažu organizatori.

31 škola, koje su dale 59 ekipa nadmetalo se poslednjih meseci. Do finala u konkurenciji osnovaca stigle su škole “Ćele Kula” i “Sveti Sava”, a za treće mesto će se boriti “Bubanjski heroji” i “Radoje Domanović”.

U najžešćoj konkurenciji ženskih ekipa osnovnih škola najbolje su se pokazale škole “Branko Miljković” i “Sveti Sava”, koje će igrati u finalu. Za bronzu će se nadmetati “Vožd Karađorđe” i “Stefan Nemanja”.

Kod srednjoškolaca će u finalu igrati Elektrotehnička škola “Nikola Tesla” i Gimnazija “Bora Stanković”, a druge dve niške gimnazije - “9. maj” i “Svetozar Marković” odigraće meč za treće mesto.

Gimnazijalke “9. maja” igraće u finalu, a protivnik će im biti Medicinska škola “Dr Milenko Hadžić”, dok će treće mesto osvojiti učenice Gimnazije “Svetozar Marković” ili Ekonomske škole.

Početak turnira zakazan je za 10 sati, a predviđeno je da traje do 15.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: