Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:50, 25. 5. 2021.

| Sport

Skupština Radničkog: Da se ne ponovi ovakva sezona, naredne napadamo Evropu

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
sednica radnički
O prošlosti i budućnosti, malo o sadašnjosti; foto: FK Radnički Niš

Usvajanjem završnog računa za 2020. godinu i finansijskog plana za ovu, kao i izveštajem Nadzornog odbora kluba, završena je redovna sednica Skupštine kluba niškog Radničkog. Iako se u poslednjem kolu spasio ispadanja iz Superlige, iz kluba poručuju da je mnogo toga učinjeno od dolaska aktuelne uprave i da navijači mogu da očekuju bolje rezultate seniorske ekipe u sledećoj sezoni.

Iza "Reala sa Nišave" je sezona za zaborav, a sudeći prema saopštenju iz kluba nakon sednice Skupštine, na njoj se više razgovaralo o daljoj prošlosti i budućim potezima i projektima, bez mnogo osvrta na aktuelnu sezonu.

Izveštaji kažu da je Radnički finansijski potpuno stabilan klub, saopštavaju iz kluba, a predsednik Dragan Marković Markoni istakao je da navijači već od sledeće sezone mogu očekivati puno bolje rezultate na sportskom planu.

Kada smo u decembru 2016. godine došli u Radnički na čelu sa Ivicom Tončevim, zatekli smo jako lošu, pa gotovo i bezizlaznu situaciju. Ipak, predanim radom došli smo u poziciju da danas možemo da kažemo da smo jedan od najstabilnijih klubova u zemlji. Račun Radničkog već 3 godine nije bio u blokadi. Na današnji dan klub ima dug od oko 150 hiljada evra, što je neuporedivo sa višemilionskim ciframa koje smo zatekli. Čak ni ovog duga ne bi bilo da je drugačija situacija i da smo mogli da imamo prihode na koje smo računali, a koje nismo imali zbog kovida - rekao je Markoni.

On je dodao da je situacija sa pandemijom dovela i to toga da se budžet za prvi tim skrati, pa se, kako je rekao, desilo i to da se do poslednjeg kola bori za opstanak u ligi.

Na sreću, sve se završilo dobro po nas i mogu da kažem da smo već prionuli poslu kako nam se to više nikada ne bi ponovilo. Uradićemo sve da Radnički naredne sezone ima tim koji će odmah napasti plasman u Evropu. Čekamo sredstva iz gradskog budžeta, a kolika god ona da budu, mi ćemo se prilagoditi. U prethodne 2 godine smo imali nekoliko značajnih transfera i ta sredstva su nam mnogo pomogla da prebrodimo tešku godinu koja je iza nas - rekao je Marković.

Generalni direktor kluba Dejan Propadalo je takođe više govorio o finansijskog situaciji, a ne o poslednjim rezultatima, pa je tako izneo podatak da je u 2020. godini Radnički poslovao u plusu i ostvario dobit.

Takođe je rekao da, kao ni drugim klubovima u gradu, od početka godine iz budžeta nije uplaćen nijedan dinar.

Plate igračima i zasposlenima isplaćuju se redovno i veoma je važno što smo došli do takve stabilnosti. Imamo razumevanje za situaciju sa pandemijom i verujemo da će se to uskoro rešiti i da ćemo nastaviti uspešnu saradnju koju imamo sa Gradom - rekao je Propadalo.

Napomenuo je da je od decembra 2016. godine, kada je aktuelna uprava preuzela klub, do danas vraćeno oko 4 miliona evra duga.

Samo dug prema fudbalerima tada je bio 300.000 evra. To je otišlo na arbitražu i moralo je odmah da se plati kako bi dobili licencu za takmičenje. Najveći dug bio je prema Javnim preduzećima i to više od 80 miliona dinara. Tadašnji direktor kluba, a sadašnji član Skupštine Rade Basta je tada založio svoju ličnu imovinu kako bi ušli u reprogram duga i dobili šansu da nastavimo da se takmičimo. Mi smo sada na par meseci da taj dug u potpunosti izmirimo. Za sudske sporove platili smo oko 25 miliona dinara, a isplatili smo i dug prema Zoranu Bankoviću, koji je godinama opterećivao funkcionisanje kluba - rekao je direktor.

Propadalo je naglasio da je klub spašen od sigurnog gašenja, a podsetio je na ranije uspehe - 2 izlaska u Evropu i vicešampioni Srbije.

Uložili smo sredstva u stadion i postavljanje novog terena. Sada pravimo fitnes centar za prvi tim, a neophodno je da što pre napravimo još bolju infrastrukturu za mlađe kategorije. Svedoci smo i pojedinih medijskih napada u poslednje vreme na naš klub, a to nećemo dozvoliti i uvek ćemo oštro reagovati - izjavio je Propadalo.


Direktor Doma zdravlja i član SNS-a Jerkan novi član Uprave kluba

Iako je prema Zakonu o sportu javnim funkcionerima zabranjeno da budu na čelu klubova i da budu članovi uprave, Skupština Radničkog je za novog člana uprave izabrala Milorada Jerkana, direktora niškog Doma zdravlja.

Član 33. Zakona o sportu kaže da je to protivzakonito.

Članovi uprave sportske organizacije ne mogu biti lica koja vrše javnu funkciju, kao ni lica koja vrše funkciju u organu političke stranke - stoji u Zakonu.

Ipak, u Radničkom nisu marili za to, pa kako saopštavaju, Jerkan je došao na mesto Ivana Spasića, koji je podneo ostavku iz privatnih razloga.

Novi član Skupštine je i Snežana Mitić, umesto Srđana Vojinovića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zlatibor

    21:04 // 27. 5. 2021.

    Sve čestitke Spartaku za uspešan rad Radničkog.

  • GORAN

    14:49 // 26. 5. 2021.

    VI STE SVI EKSPERTI ZA FUDBAL,PA SETITE SE BANKOVIĆA KOJI JE VODIO RADNIČKI A POSLE GA TUŽIO ZA PARE ŠTO JE ULOŽIO,JEL TO NIJE TRAGEDIJA,PA DA NIJE DOŠAO TONČEV RADNIČKI BI IGRAO SADA TREĆU LIGU,JEL ZNATE DA JE DUG KLUBA BIO TRI MILIONA EVRA,JEL ZNATE KOLIKO JE TO PARA,NIJE RADNIČKI KAO BLIZANCI PA DA OD DRŽAVE GODIŠNJE DOBIJE PO 10.MILIONA EVRA,E VI TO ŠTO PIŠETE NEZNATE,NEZNATE

    • Čiča Smuk

      20:37 // 26. 5. 2021.

      @GORAN : NEZNAMO, NEZNAMO... Ali će se naučimo da NE ZNAMO, NE ZNAMO... za NAŠE PARE ĆE ZNAMO, ĆE ZNAMO ! Kad se učlanimo u SPS, u SPS... i će "namlatimo" pare , kakó dundjeri i OBUĆARI iz Božicu /kako Slobodni zidari , kako MASONI .../ !Aj' ti na predavanje od kuće , škola ti nije pomogla !

    • Stari Meraklija

      13:02 // 27. 5. 2021.

      Ivica Toncev je jedini predsednik Fk.Radnicki koji je tuzio i izgubio spor u svom prvom mandatu!!!Da se zna istina i njegova ljubav prema klubu...

  • ђура

    13:50 // 26. 5. 2021.

    Честитке за успешан рад , транспарентност , финансијски извештај .
    Злонамерни нека за почетак купе улазнице за утакмице када их буде било .

    • DJura ce ti oprostiti sto te tukao

      14:57 // 26. 5. 2021.

      El se salis?

    • Tprpedo

      23:45 // 26. 5. 2021.

      Budale ne mora da sadis, same nicu !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: