Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:57, 23. 7. 2017.

| Sport

Slab napad Radničkog i poraz od Crvene zvezde

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Radnicki Dinamo Golubovic
Teško je reći da li je poslednji gol bio regularan; foto: Vanja Keser

Nije bilo pomoći protiv izuzetno napadački nastrojene Crvene zvezde.Iako su fudbaleri Radničkog bili solidni u odbrani, u ofanzivi nisu pokazali gotovo ništa. Tako su Nišlije odolevale gotovo celo prvo poluvreme, ali duže od toga nisu mogli, pa je derbi 1. kola Super lige završen rezultatom 3:0.

Već nakon 3 minuta imao je dobru šansu Nišlija Aleksandar Pešić, koji se pomalo neočekivano našao u startnoj postavi Crvene zvezde, umesto Ričmonda Boaćija. On se našao sam sa golmanom Bojanom Braćem, ali je šutirao preko gola. Odmah nakon toga Mrkić je iznudio slobodan udarac, koji je odlično izveo Lazar Arsić, ali je golman Damir Kahriman teškom mukom uspeo to da odbrani.

Crveno-beli su u bili mnogo organizovaniji i držali "loptu u nogama", ali su grešili i često upadali u ofsajd zamku. Sa druge strane, Nišlije bile dobre u odbrani. Još jednu odličnu priliku propustio je Pešić, koji je dobio loptu tačno pred golom, ali je uklizao i šutirao uvis.

Kako je poluvreme teklo, zbog velike vrućine tempo utakmice je opadao, ali pritisak domaćih nije jenjavao. Taman kada je delovalo da će Nišlije uspeti da odole, Luka Adžić potpuno je izbacio Braća i uspeo da odlično uputi loptu Pešiću, koji je prosledio u gol.

Početak drugog dela nije doneo prevelika uzbuđenja na terenu, a onda je Marko Tomić napravio veliku grešku. Hteo je da vrati loptu Braću, ali ono što je prevideo bilo je da se odmah pored njega nalazi Slavoljub Srnić, koji ju je prihvatio, majstorski se okrenuo i pogodio prazan gol.

Nakon što su poveli sa 2:0, Beograđani su malo umirili igru, pa je Radnički preuzeo loptu i stvario neke šanse pred golom Kahrimana, koga bi u narednim danima trebalo da zameni bivši čuvar mreže Nišlija Milan Borjan.

Da je njegovim angažovanjem doneta dobra odluka, Bojan Brać pokazao je kada je odbranio veoma težak slobodan udarac Beograđana. Imao je još jednu šansu Boaći nakon toga, ali je loše dodao loptu i Nikola Stanković je izbacio.

Šansu da unesu neizvesnost u meč imali su gosti kada im je dosuđen slobodan udarac. Izveo ga je Arsić, ali je lopta otišla previsoko. Nakon toga je mladi Lazar Ranđelović dva puta pokušao po desnoj strani, ali bezuspešno.

Poslednji pogodak delovao je neregularno. Srnić je sa leve strane šutirao i lopta je nesumnjivo išla ka golu, ali se tu našao Boaći, koji je tvrdio da je on šutnuo poslednji, mada se to nije lepo videlo. Gol je pripisan Srniću i samim tim je i priznat, ali u slučaju da je Boaći zaista pipnuo, trebalo bi da bude poništen.

U sledećem kolu Radnički će na "Čairu" dočekati Mladost, tim koji im je prošle sezone „preoteo“ plasman na 4. mesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Tim iz Lučana je ubedljivo poražen u 1. kolu kvalifikacija za drugo najjače kontinentalno takmičenje, a u premijernom izdanju domaćeg šampionata remizirao sa novajlijama Zemunom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aperkat

    07:41 // 25. 7. 2017.

    @aca-posto si mnogo pametan,idi pa to kazi Toncevu!I raspitaj se ima li u upravi neko znacajno ime niskog fudbala?

    • Aca

      12:47 // 26. 7. 2017.

      Covece ne zivi se od stare slave u Nisu nema stručnih ljudi iz fudbala zato i dovodimo ljude sa strane inače bi odavno ispali!

  • Aperkat

    14:20 // 24. 7. 2017.

    Kad ti ovakva zvezda da tri komada,znaci da si mnogo slab!Da,nemas kvalitet ali moras da gines za dres ovog kluba,a ne da se vuces po terenu i da ti je srce ko u zeca!Svima odrzati predavanje,ko je Radnicki,dati im monografiju kluba ,da nauce i shvate za kog igraju.I,treneru,naravno!

    • Aca

      22:48 // 24. 7. 2017.

      Hajde ostavi se istorije vidis da nemamo bar jos tri cetiri iskusna igraca pusti te price!

  • marko

    07:25 // 24. 7. 2017.

    Sramotno, bezidejno,prakticno bez napada sve u svemu nema perspektive za bolje, za Radnicki treba da se igra srcem!

    • Sale

      22:49 // 24. 7. 2017.

      Bice bolje ali mora jos pojacanja!

    • Aca

      07:15 // 25. 7. 2017.

      Ako nemaš talenta ne vredi da imaš i dva srca!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: