Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:30, 6. 2. 2013.

| Sport

Slovačka očekuje teške mečeve u Čairu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
cibulkova-i-hant.JPG
Dominika Cibulkova i Danijela Hantuhova; foto: fedcup.com

Teniserke slovačke reprezentacije daju ulogu favorita Srbiji u prvom kolu FED Kupa koje se 9. i 10. februara igra u hali Čair u Nišu.

Za vikend u hali Čair biće odigrano prvo kolo FED Kupa između Srbije i Slovačke. Cela ekipa Slovačke je već u Nišu, dok se čeka dolazak Ane Ivanović za koju se još ne zna da li će nastupiti.

- Veći deo ekipe je stigao u ponedeljak, drugi deo sinoć. Jedva čekamo vikend i da počnu mečevi. Srpski tim je jak, igrali smo mnogo puta. Mečevi su uvek neizvesni, Srbija je finalista prošlog FED Kupa. Očekujem teške mečeve. Poštujemo srpski tim, ali verujem da možemo da pobedimo - rekao je Matej Liptak, selektor Slovačke.

Ovo je četvrti susret naše i slovačke selekcije. U pobedama vodi Slovačka sa 2:1. Prvi susret odigrali su 2007. u Slovačkoj kada je domaćin slavio sa 4:1. U Beogradu 2010. godine Slovačka je pobedila sa 3:2, a godinu dana kasnije Srbija je slavila sa 3:2 u Slovačkoj. Svi susreti su bili u prvom kolu FED Kupa, kao i sada što je slučaj.

- U FED Kupu nema pravih favorita. Mi dugo nismo igrale u gostima, znam da će biti teški mečevi - rekla je Dominika Cibulkova, trenutno 15. igračica sveta.

U slovačkom timu sve igračice su iz Top 100 na WTA listi. Najbolje plasirana je Cibulkova (15.), Hantuhova je na 58. mestu, Ribarikova je 55. teniserka sveta, a najmlađa i sa najlošijim plasmanom je Jana Cepelova koja je na 98. poziciji, a ove godine puni 20 godina.

- Radujem se početku mečeva u FED Kupu. Srbija igra na domaćem terenu i imaće podršku fanova. Mislim da je domaći tim blagi favorit - smatra Magdalena Ribarikova.

Daniela Hantuhova je igrala i 2010. i 2011. godine u FED Kupu protiv Srbije. U prvom susretu je pobedila Bojanu i Jelenu u singlovima, kao i u dublu. A 2011. godine izgubila je od Ane i Jelene u singlu, kao i u dublu.

- Poštujemo protivnika, ali mislim da su šanse 50-50 - kratko je istakla najiskusnija u slovačkom timu Daniela Hantuhova.

Sinoć je potvrđeno da Jelena Janković neće igrati za Srbiju zbog povrede, a nastup Ane Ivanović je još neizvestan.

- Jelena je dobar igrač, ali je Srbija jak tim i bez Jelene i Ane. Jovanovski je u dobroj formi, a imate i novog igrača među 100 igračica sveta - kazao je Liptak.

Žreb za mečeve biće održan u petak, 8. februara od 12h u Gradskoj kući u Nišu.

U subotu, 9. februara mečevi singla počinju u 14h, a u nedelju program počinje u 12h jer se prvo igraju singl mečevi, a posle dubl.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: