Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:01, 11. 11. 2015.

| Sport

Snima se dokumentarni film o Piksiju

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti, Blic
490x370-dragan-stojkovic-piksi.jpg
foto: mundod.lavoz.com.ar

Prvi deo dokumentarnog filma o legendarnom fudbaleru Draganu Stojkoviću Piksiju snimljen je u njegovom rodnom Nišu, a glumac Branislav Trifunović, koji uz reditelja Miloša Pušića radi na ovom ostvarenju, ističe da je film "u slavu poslednjeg romantičara jugoslovenskog fudbala i jednog od najvećih fudbalera koje pamtimo".

Trifunović za "Blicov" "TV & pop kultura" specijalni dodatak ističe da je snimljen deo o počecima pete Zvezdine zvezde i kapitena jugoslovenske fudbalske reprezentacije i japanske Nagoje.

Na snimanju u Nišu najviše nas je zanimao razlog kako je mogao da se desi jedan takav fudbaler. Pričali smo sa ljudima koji su ga gledali prvi, radili sa njim, koji su ga pronašli, ali i kako su ga pronašli. On je počeo da trenira sa 14 godina, i to je nešto što nije normalno jer fudbaleri obično prođu kroz sve selekcije, a on je samo dve godine kasnije počeo da igra za A tim – kaže Trifunović, a prenosi "Blic".

On ističe da je najzanimljiviji detalj bio trenutak kada je Piksija video njegov prvi trener Rade Gibac.

Ono što će biti jako zanimljivo u filmu je trenutak kada ga je jedan od njegovih trenera slučajno video na treningu i videvši samo jedan potez shvatio da će to biti veliki igrač - dodaje Trifunović za "Blic".

Film treba da predstavi stranu o Piksiju koju do sada niko nije objavio, kaže Branislav Trifunović.

Zanimljivo je da je iz jedne zemlje koja se raspadala otišao u jednu izuzetno jaku, i da je uspeo da stvori fudbal u toj zemlji i postane legenda po kojoj nazivaju ulice, trgove i delove stadiona - priča Trifunović.

On dodaje da je snimljen prvi deo, a sada sledi priča iz Japana i sa fudbalskim velikanima koji ga cene.

Na redu je snimanje razgovora sa Mišelom Platinijem, Francom Bekenbauerom, Arsenom Vengerom i ostalim koji će nam biti sagovornici i pričati o Piksiju - rekao je Trifunović.

Trifunović veruje da će snimanje filma trajati do kraja sledeće godine, nakon čega očekuje da ga publika vidi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: