Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:16, 21. 6. 2022.

| Sport

Sotirovski: Niš za sport izdvojio 789 miliona dinara

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
sport
Klubovi i dalje čekaju odluku Komisije, ilustracija; foto: Vanja Keser

Niš za sport je ove godine izdvojio 789.200.000 dinara, kaže gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, pošto uz 150 miliona direktnih davanja klubova u celu sumu spadaju i 200 miliona dobijenih od države, 50 miliona za infrastrukturu, 4,2 miliona za stipendije, 4 miliona za školski sport i 350 miliona koje Grad plaća Sportskom centru "Čair" pošto klubovi ne plaćaju termine za halu, sale, bazen, kuglanu i balon-salu.

Dok sportski klubovi čekaju novac koji im je opredeljen iz budžeta Grada, a koje Komisija za sport treba da rasporedi, gradonačelnica Niša je pojasnila da sport u ovom gradu dobija mnogo više nego što to možda izgleda. Komisija će, kako je ranije i najavio većnik za sport, do kraja nedelje objaviti odluke kako će biti raspodeljen novac za klubove, rekla je Dragana Sotirovski.

Iz budžeta smo izdvojili 150 miliona direktnih davanja sportskim klubovima, 50 miliona dinara je planirano za infrastrukturu, 4,2 miliona za stipendije najboljim sportistima, 4 miliona za školski sport, 231 milion za Sportski centar "Čair" i ono što novinari vole da zaborave, da kažem, nekih 350 miliona dinara za ona sredstva koja klubovi, nažalost, ne plaćaju Sportskom centru "Čair", a što je Grad u obavezi da nadoknadi za korišćenje hale, bazena, kuglane, balon-sala, sala škola "Mika Antić" i "Duško Radović", bez streljane. To je obaveza klubova, a Grad to daje besplatno - kaže gradonačelnica.

Ona je dodala da se nada da će "Komisija da radi kako dolikuje jednoj komisiji i da će klubovi biti zadovoljni."

Ove godine iz budžeta smo za sport u Nišu izdvojili, ni manje ni više, 789.200.000 što je oko 8, 9 odsto od celog budžeta. Nisu to samo 150 miliona direktnih davanja, već sve ostalo što dođe u tu računicu. Podsetiću da smo prvu tranšu dali krajem decembra kada smo, posle razgovora koji sam imala sa predsednikom države, tražila pomoć Republike od 200 miliona i to je stiglo i to smo podeili u decembru i onda smo dogovorili da sredinom godine damo drugi deo onoga što sleduje sportskim klubovima. Kada se pomoć iz decembra sabere sa diretnim davanjima, to će biti cifre koje je Grad opredelio za ovu godinu - dodaje Sotirovski.

Pomoć države od 200 miliona je stigla u finišu prošle godine, a ministar finansija Siniša Mali nedavno je najavio da će država verovatno ponovo pomoći svim klubovima.

Kao još jedno rešenje za problem finansiranja i funkcionisanje klubova u gradu, Dragana Sotirovski je predložila pravljenje sportskog društva, po ugledu na Kragujevac.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Krajišnik

    20:39 // 22. 6. 2022.

    150 miliona vau gradonacelica je pobedila

  • Ime i prezime

    20:27 // 22. 6. 2022.

    Lepo a za kulturu 0. A sto deca placaju udzbenike svake godine sve skuplje sa sve vise gluposti unutra nists.. truli smo

  • nislijs

    18:34 // 22. 6. 2022.

    780 miliona za kolektivno ubistvo niškog sporta. Bravo gradonačelnice!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: