Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:19, 3. 11. 2021.

| Sport

Sotirovski: Prioritet za narednu godinu organizacija Kupa Radivoja Koraća

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
hala Čair Kup Radivoja Koraća 2019
Niš ušao u pregovore sa organizatorima o ponovnom odigravanju Kupa u hali "Čair"; Ilustracija; foto: Vanja Keser

Usled zauzetosti hale ”Čair” koja je početkom godine bila kovid bolnica, posle 6 godina završnica Kupa Radivoja Koraća nije odigrana u Nišu, već u novosadskom ”Spensu”. Ipak, kako je najavila gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, prioritet što se niškog sporta tiče, za narednu godinu jeste ponovna organizacija takmičenja za trofej ”Žućkove levice”.

Niš je čak 16 puta bio domaćin u najmasovnijem takmičenju, a 11 puta od kako on nosi ime proslavljenog košarkaša. Ono što svakako raduje sve zaljubljenike u košarku je da će rukovodstvo Grada opet pokušati da se izbori za domaćinstvo Kupa, koji je označen kao najvažniji sportski događaj u Nišu za 2022. godinu.

Nama je sada prioritet, i to smo u velikim pregovorima, ponovna organizacija Kupa Radivoja Koraća u Nišu. I drugi gradovi se takođe takmiče sa nama da preuzmu Kup, ali ga mi nećemo dati i zaista ozbiljno razgovaramo sa organizatorima da se on vrati, pošto ove godine zbog korone nismo mogli da ga imamo - rekla je Sotirovski.

Niš je bio domaćin Kupa od 2015. do 2020. godine, a iz Košarkaškog saveza Srbije uvek su imali samo reči hvale za samu organizaciju. Informacija da se Niš opet bori za domaćinstvo, sigurno će obradovati i sve navijače Partizana i Crvene zvezde, jer su se poslednjih godina upravo ti rivali u finalu borili za pehar, a hala je bila ispunjena do poslednjeg mesta uz sjajnu atmosferu na tribinama.

Na završnici Kupa, učestvovaće 8 najboljih ekipa, od čega su plasman već osigurali Aba ligaši - Partizan, Crvena zvezda, FMP, Mega i čačanski Borac, dok će preostala mesta popuniti finalisti drugog stepena Kupa KSS-a i prvoplasirani tim KLS-a nakon prvog dela takmičenja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • VAR tehnolog

    08:18 // 6. 11. 2021.

    Mnogo vam je ovaj neradnik Projevic prirasao za srce, pa ne objavljujete komentar o njegovoj "borbi" za sebe ! Niska kosarka ga ne interesuje, samo ono gde se pare vrte !

  • Neko koga politika ne zanima

    19:18 // 4. 11. 2021.

    Da li je bitnije to da se napravi vasar ta 2-3 dana, ili to sto je Zelja u rukometu prakticno vec drugoligas, Nais u vaterpolu zadnji na tabeli, Naisa ni nalik ekipi iz prethodnih sezona.OK Nis takodje poslednji.Ili to sto Nis nema prvoligasa u kosarci? Itd, itd.Jos jednom, politika me ne zanima, ali na polju sporta u gradu Nisu ste pali.
    A sto se tice kupa, neka lome stolice u nekom drugom grad

  • Posmatrač

    12:18 // 4. 11. 2021.

    Iiiiii do sledeće godine ima mnogo JEDVA ČEKAMO APRIL I PROMENU POSLE IZBORA nisu Nišlije od juče pa da ih mobunguju do iznemoglosti da bi se oni bolje osećali dok drugi pati!
    ŠTA JE HOĆETE BESPLATNE ULAZNICE ZA SVOJE PAJTAŠE I RODBINU A OSTATAK GOSTIJU DA PLAĆA, neće moći ove noći
    Niš ste trajno izgubili posle ovoga što ste nam priredili!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: