Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:15, 20. 12. 2023.

| Sport

Sotirovski: Verujem da ćemo 2024. godine dobiti novi stadion sa imenom Piksija

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Stadion Čair
Stadion "Čair" - simbol čekanja, foto: Aleksandar Kostić

Pre više od decenije započet, godinama čekan, više puta najavljivan i obećavan, stadion "Čair" dobio je nov termin za završetak - gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski rekla je da "veruje da ćemo 2024. godine dobiti novi stadion, a svi želimo da se taj stadion zove imenom Dragana Stojkovića Piksija".

Na svečanoj akademiji, gde je Nišlija Dragan Stojković Piksi dobio priznanje "Počasni građanin Palilule", gradonačelnica Niša najavila je novi termin za stadion "Čair" čija je rekonstrucija započela 2011. godine.

Verujem da ćemo 2024. godine dobiti novi stadion, a mi svi želimo da se taj stadion zove vašim imenom. Kako vi proslavljate Niš, tako mi da čuvamo sećanje na vašu karijeru i sve ono što ste postigli od trenutka kada ste počeli da se bavite fudbalom do danas. Neka vas prati sreća, neka vas prati zdravlje, vas i vašu porodicu, proslavljajte naš grad gde god da krenete, čuvajte nam reprezentaciju, vodite je u nove pobede. Vaš Niš. Vaša Pasi Poljana i vaš "Čair" su uz vas - rekla je Sotirovski.

Podsetimo, Niš čeka fudbalski objekat koji će ispuniti sve uslove evropskih takmičenja. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je ranije najavljivao početak gradnje za mart prošle godine pa se onda izvinio i pomerio rok za maj. Prošla je i 2022. godina, a avgusta ove godine je ponovo najavio da "uskoro kreće izgradnja velelepnih stadiona u Nišu i Kragujevcu".

Dobio je "Čair" od predsednika i epitet da je "fudbalska lepotica", a od gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski da je na "stendbaju" i da je Niš strpljiv po pitanju rekonstrukcije stadiona. Strpljenje izgleda popušta jer je Sotirovski nedavno rekla da "kao grad zaslužujemo da radovi počnu što pre".

Ona je istakla da se "rekonstrukcija ne odlaže i da je Grad spremio svu neophodnu dokumentaciju".

Projekat je završen i nalazi se na stolu Ministarstva za kapitalne investicije, a da nema nema ništa novo, rekli su pre više meseci iz Ministarstva za javna ulaganja.

Nedavno je Vučuč rekao za "Čair" da je postao ruglo i niko se nije setio da ga uradi i da treba da se rekonstruiše i promeni.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Grada..

    12:45 // 24. 12. 2023.

    Za fudbal sam totalni anonimus. Molim nekoga ko je to redo no. prratio da napise koliko je title osvojio Rzdnicki sa Piksijem. Koliko titula je osvojili Zvezda sa Piksijem. I na kraju uspeh reprezentacije sa Piksijem. Imam na umu da je fudbal kolektivni sport.. Sto se twice predloga mislim da je Panta legend...

  • Qgo

    14:30 // 21. 12. 2023.

    @Piksi, centriši me! - A be ne mogu, vidiš da me blokišu!

  • Mrki

    08:59 // 21. 12. 2023.

    Gago ti li si

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: