Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:27, 27. 12. 2021.

| Sport

Sotirovski kaže "hvala predsedniku" jer za niški sport stiže još 200 miliona od države

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
kosarka, lopta, foto jv vanja keser
Novac će dobiti 70 klubova sa određenim rezultatima; foto: JV / Vanja Keser

Niški sportski klubovi koji iz budžeta za narednu godinu dobijaju 200 miliona dinara, duplo manje nego za 2020, dobiće i 200 miliona državne pomoći, kaže gradonačelnica Niša i ističe da je za vikend razgovarala sa predsednikom Vučićem koji je za to dao zeleno svetlo. Ovakav dogovor usledio je nakon što su brojni istaknuti sportisti ukazivali na loš odnos gradske vlasti prema klubovima, od kojih su neki pred gašenjem.

Dragana Sotirovski navodi da je u ozbiljnom razgovoru sa Vučićem o tome kako se završava godina u Nišu posebno pitanje bilo kako pomoći sportskim klubovima pošto su nakon usvajanja budžeta mnogi sportisti bili nezadovoljni jer su očekivali više novca.

Kada je predsednik pitao koliko je to manje u budžetu, rekla sam da smo 200 miliona skratili. Rekao je da napišemo zahtev i da će videti da li iz tekuće budžetske rezerve mogu da daju sredstva. Naravno, sredstva stižu i hvala još jednom predsedniku na razumevanju - kaže Sotirovski.

Dragana Sotirovski Gradonačelnica zatražila pomoć od predsednika; foto: T. R.Novac koji daje država Gradsko veće rasporediće već sutra, navodi Sotirovski i napominje da će ga dobiti oko 70 klubova koji su na takmičenjima postigli određene rezultate.

Ovu državnu pomoć opisuje kao lepo novogodišnje iznenađenje za sportiste u Nišu, a klubovima poručuje da se ujedine, da plaćaju Gradu zakup i da ulažu u nove svlačionice i dresove.

Hvala i svim sportistima koji su ukazivali na problem, ali bih ja u 2022. godini volela da vidim i nove svlačionice i dresove i zadovoljne igrače, da se ne desi kao što se desilo prošle godine, da pojedini sportisti pišu kako smo dodelili visoka sredstva klubovima, a da sami sportisti nisu osetili nikakav boljitak - navodi Sotirovski.

Kaže da će kontrole trošenja novca u klubovima biti rigoroznije i apeluje da smanje ili ukinu članarine.

Ako imate klub koji ne plaća nikakav zakup gradu, koristi gradsku infrastrukturu bez ijednog dinara, istovremeno dobija pomoć od države dva puta, pa sada i pomoć od Grada, a uz to uzme 3.000 ili 4.000 dinara od svakog roditelja i tako sebi privređuje, ne vidim šta je tu javni interes, odnosno interes svakog građanina - zaključuje ona.

Najavljuje da će Grad na proleće kupiti i dva mini-busa od po 21 sedišta kojima bi klubovi prevozili članove, a ističe i da će na Kupu Radivoja Koraća koji se naredne godine vraća u Niš nastupiti Partizan i Crvena Zvezda u najjačem sastavu.

Istovremeno će u Nišu biti održan i Kup za pionire, a Grad će aplicirati i za Kup u ženskoj košarci, tvrdi gradonačelnica.

Podsetimo, iz budžeta Niša za 2022. godinu za sportske klubove je opredeljeno 200 miliona dinara, kao i 50 miliona za sportsku infrastrukturu.

Iz nekih klubova žalili su se da Grad ne ulaže dovoljno u sport i da je to nedovoljno novca, a najbolji svetski trener Dejan Savić, kako je rekao, svojim imenom i prezimenom apelovao je da se budžet sporta u Nišu popravi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoran Stankovic

    12:36 // 30. 12. 2021.

    Kojim klubovima ce biti podeljene pare?
    Ko odredjuje podobnost klubova?

  • Dragan Petrovic

    07:24 // 28. 12. 2021.

    Od kad se senka preCednika nadvila nad Nis sa ambasadora i zaklonila onaj jadni spomenik,ovaj grad je "procvetao"...ono pre av ere se ne racuna,godine se racunaju od 2012...bese li Radnicki nekad u kupu UEFA...niski sport je uvenuo a tek sa templarkom ovaj grad ce biti najobicnija kasaba...Nis avetinjski grad koji napredno nazaduje...

  • Dragana

    23:10 // 27. 12. 2021.

    Dragana vrati se u Sokobanju i spasi Niš. Pusti sposobnije da vode ovaj grad

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: