Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:04, 8. 6. 2010.

| Sport

Spajaju se FK Sinđelić i Radnički

Autor:Lj.U.Izvor:Južne vesti

Uprava novog niškog prvoligaša, Sinđelića, ponudila je gradskom rivalu "Radničkom", koji je ispao iz Prve lige, da se spoje.

FK "Sinđelić" predlaže fuziju po istom modelu kako su se nedavno spojili i rukometni klubovi Niš i Železničar.

U Sinđeliću kažu da je jedan od predloga za naziv novog kluba Fudbalski klub "Sinđelić Radnički".

Ova ponuda stigla je iz tabora Sinđelića gotovo istovremeno kada je klub slavio svoj istorijski uspeh, plasman u Prvu ligu Srbije.

Iako su na Čairu pre samo nekoliko meseci ovakvu ponudu odbili, sasvim je sigurno da će nova ponuda u novim okolnostima ponovo biti dežurna fudbalska letnja tema u Nišu.

FK "Sinđelić" će naredne sezone igrati u Prvoj ligi Srbije, dok je iz Prve lige ispao "Radnički", koji se seli u Srpsku ligu - grupa istok.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Voja Petrovic

    16:12 // 8. 6. 2010.

    Sve duzno postovanje Sindjelicu i neka uzivaju u PLS, osvojili su vise od 66% bodova i posteno su ostvarili ovaj veliki uspeh.

    Ipak, problem Radnickog nece se resiti takvim polovicnim merama. Znacaj Radnickog je mnogo, mnogo veci, jer je Radnicki najveca sportska institucija na Jugu Srbije, uz sve duzno postovanje ostalim klubovima. Za Radnicki treba naci dobro i dugovecno resenje. Nije nimalo realno, gledajuci u buducnost, da Radnicki i dalje odrzava grad ili donatori. To je smesno, pa ponekad i zalosno. Za Radnicki postoje dva resenja:

    1) Radnicki treba da se pretvori u privatnu firmu i da se ponudi zainteresovanom (za)kupcu. Ja ne bih komplikovao mnogo: za 1€ sa sve koriscenjem Caira na 99 godina besplatno pod jedinim uslovima da: renovira (izgradi) stadion, recimo na 50:50% sa drzavom, a i da klub ne moze da promeni delatnost, ime i grad. Ostalo, neka radi sta hoce. Meni licno se jako svidja klupska politika Athletica iz Bilbaa i licno bih voleo da za Radnicki nastupaju igraci sa Juga Srbije, jer bi se tako grad i okolina jos vise poistovetili sa uspesima kluba. Ali, ako vlasnik dovede 11 igraca iz Ugande, to je njegovo pravo. Uspesi kluba diktirace da li ce imati gledaoce i prihode.

    2) Po principu udruzenja gradjana (kao sto su oformljeni Real Madrid, Barcelona i mnogi drugi klubovi u svetu). Osnova kapitala tih klubova nije u privatnoj investiciji (mada je itekako ima, vidite primer Florentina Péreza, mada on tvrdi da zaradjuje od kluba, a ne klub od njega). Zarada stize iz TV prava, prodaje ulaznica, transfera igraca i prodaja artikala sa klupskim obelezjima. Da se osnuje skupstina akcionara ili sociosa koji bi godisnje uplatili odredjenu sumu novca i imala godisnju ulaznicu, pravo glasa na izborima za predsednika, birala skupstinu, itd. P meni, manje realna, ali jako primamljiva opcija (ja bih prvi postao "socio"). Ipak, oformljiva je na srednji rok, jer bi prvo drzava trebala da dogradi/izgradi instalacije kluba a to, znajuci drzavu, moze

  • Radovan Nislic

    14:31 // 8. 6. 2010.

    Sada je sve lepo izaslo na videlo!

    ..da je Sindjelic tokom citave sezone navijao da Radnicki ispadne iz Prve lige Srbije!

    Meraklije nisu od juce, to su gradska deca koja nikada nece dozvoliti da se ugasi gradski klub!

    Licemerstvo, to je alter ego Branislava Jovanovica!

    Ja jesam Nislija, volim svoj grad, i kamo lepe srece da Nis ima 2 stabilna prvoligasa, ali ovo sto rade funkcioneri iz FK Sindjelic je nedopustivo, i za svaku osudu!

    Ako Beograd, moze da ima 6 Superligasa, i 3 Prvoligasa, moze valjda i Nis kao 2 najveci grad u Srbiji da ima makar 2 stabilna Prvoligasa, a kasnije dace Bog i Superligasa!
    Treba raditi u tom pravcu da se stvori vise fudbalskih institucija u Nisu, a ne da se lopovskom fatamorganom stvara jedan vestacki klub sa odredjenim rokom trajanja!

    Gradski deca uz gradski klub!

  • Grole

    14:16 // 8. 6. 2010.

    STA??? Ova Bane Jovanovic hoce da unisti Radnicki,i provuce Sindjelic u Jelen Super ligu.....a sad hoce da se ujedine !!! To je sve prevara !!! Ne damo RADNICKI !!! MERAKLIJE 1989 !!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: