Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:06, 30. 6. 2019.

| Sport

Španski novinar o Kariju Pešiću: On je Srbin i temperamentan je, ne želite probleme sa njim

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
novinar Španac
Voli Balkan, ali Španiju više ; foto: JV/M. J.

U odeljku “Čaira” rezervisanom za novinare na Evropskom prvenstvu za košarkašice čini se da je više stranaca nego domaćina. Sem novinara iz zemalja čije se selekcije nadmeću ovde, ima dosta njih i iz drugih država. Jedan od njih je i Španac Hose Ramon Alba Benjos, urednik portala At The buzzer CB, koji kaže da mu se u Nišu najviše sviđa uklopljenost starih i novih zdanja, a da Srbe smatra jako temperamentnim narodom, pri čemu uzima Svetislava Karija Pešića za primer.

Portal u kome je urednik specijalizovan je za košarku, a smešten je u gradiću nadomak Valensije. Zato i uzima primer prijateljskog turnira za košarkašice, održanog u ovom gradu, kao potporu za tvrdnju da je jako malo Nišlija na tribinama "Čaira" samo zato što ovde ne igra Srbija.

Da igra Srbija, bilo bi puno. Isto je i u Španiji. Skoro je bio prijateljski turnir za košarkašice u Valensiji. Kada je igrala Valensija sve je bilo puno, kada nije bilo je manje ljudi na tribinama nego ovde - kaže ovaj Španac.

Alba Benjos je prošao uzduž i popreko Balkan i kaže da mu je ovo drugi omiljeni deo sveta, nakon domovine. U Nišu je pak prvi put, obilazio je mahom centar grada i kaže da mu se sviđa kombinacija starih i novih građevina.

Ima dosta istorije, čitao sam da je Car Konstantin rođen ovde. Jedan je od gradova na Balkanu koji prihvata razlike, ima mnogo novih zgrada, a ima i Tvrđavu. Mali je, ali mi se sviđa da dođem ovde na par dana, uživam u košarci, gradu i ljudima - priča Alba Benjos.

Jedna od nezaobilaznih spona juga Srbije i Valensije svakako je Svetislav Kari Pešić, jedan od najboljih trenera na svetu rođen u Pirotu, koji je nekada vodio košarkaški klub iz ovog grada, a sada je na čelu Barselone.

Za stručni deo imam samo reči hvale za njega. Poveo nas je u visine, u Evropligi nas je jedna utakmica delila od fajnal fora. U Barseloni je napravio pravu revoluciju, Barselona je počela da osvaja titule - priča ovaj Španac.

Neke Pešićeve odluke ipak Alba Benjos gleda kao čudne, posebno kada je reč o odabiru igrača.

Dobar je trener, ali ima čudne odluke. Priča španski čudno, sastavlja rečenice tako da nisu ispravne, ali su razumljive. On je stariji i ume da bude veoma dobar, ali je nekada veoma ljut. Kada je gladan, čudan je. Jednom je trebalo da daje intervju, ali je bio gladan i rekao je da ne može da priča - kaže španski novinar.

Ipak, niko mu se ne suprotstavlja, prenosi Alba Benjos, jer je "stariji čovek i jer je iz Srbije". U "kalup" Karija Pešića stavlja i njegove sunarodnike, jer kaže da Španci gledaju na Srbe kao na jako temperamentne i tako "jednostavno ne želite problem".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tivat

    07:23 // 1. 7. 2019.

    Sta je poenta ovog teksta?

  • Alex

    13:43 // 30. 6. 2019.

    To što smo temperamentni je zato što imamo duha i emotivnu i socijalnu inteligenciju. Isto kao i Španci i jug Italije, Kalabrija ili Sicilija npr, to je deo mediteranskog temperamenta i dobro je što je tako.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: