Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:22, 9. 5. 2018.

| Sport

Spartak i Radnički hoće da im Mažić sudi

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Spartak Radnički
"Nadamo se da ćemo sa našim prijateljima iz Niša odigrati odličnu utakmicu u kojoj će pobediti fudbal i bolja ekipa"; foto: Vanja Keser

Kako bi presudan meč za osvajanje trećeg mesta u Superligi i plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope bio pravedan, njegovi akteri Spartak i Radnički traže da glavni sudija u ovom meču bude najbolji srpski arbitar Milorad Mažić. Veliki ulog, koji sa sobom nosi duel koji se igra 13. maja, učinio je kao i mnogo puta do sada da se manje govori o igri i fudbalu, a više o stvarima van terena.

Prvi je “potegao” ovu priču Spartak, koji je naglasio da Radnički ima najviše dosuđenih penala u svoju korist (16), a da su timovima koji su igrali protiv njih, sa druge strane, svirana samo dva. Podsetili su i na izjavu trenera Vojvodine Aleksandra Veselinovića nakon prošlog kola, kada je rekao da ni “Real Madrid ne bi pobedio Radnički”. Zato, oni se pitaju da li je sve to “samo zbog dobre igre”.

Smatramo da je na Sudijskoj komisiji veliki teret koji se ogleda u delegiranju sudija za ovu utakmicu. Mislimo da bi ovaj derbi trebalo da sudi naš najbolji sudija Milorad Mažić jer je ovoj utakmici i samom fudbalu potreban neko ko će pravdu deliti po pravilima, a ne po nekim drugim aršinima - pričaju u Spartaku.

Superligaš iz Subotice skrenuo je pažnju i na to da direktnog prenosa derbija kola plej-ofa Superlige neće biti, iako je, kažu, ranije bio planiran. Zato, sumnjajući da ovakvim potezom pokušava da se sakrije nešto od javnosti, oni najavljuju angažovanje kompanije, koja će sa petnaestak kamera snimati meč.

Nećemo se libiti da snimke pošaljemo u UEFA i FIFA kako bi se i onu uverili u dešavanja u našem fudbalu. I na kraju, nadamo se da ćemo sa našim prijateljima iz Niša odigrati odličnu utakmicu u kojoj će pobediti fudbal i bolja ekipa, a bez uticaja faktora koji ne pripadaju ovom sportu - rekli su u Spartaku.

Radnički se slaže sa Spartakom povodom pozivanja Milorada Mažića na meč, ali kaže i da njihovi domaćini pokušavaju da medijski spinuju i stvore nepotrebnu tenziju pred presudnu utakmicu. Nišlije kažu i da u Suboticu idu da se nadmeću, da igraju fudbal, da pokušaju časno da pobede i na taj način se izbore za izlazak na međunarodnu scenu.

Pošto gospoda iz Spartaka ima posebnu želju po pitanju glavnog sudije ovog duela, mi im poručujemo da nemamo ništa protiv da pravdu na ovom susretu deli naš najbolji arbitar Milorad Mažić - rekli su u Radničkom.

Podsetimo, utakmica se igra u nedelju, 13. maja od 19 sati. Dve ekipe trenutno imaju isti broj bodova (34) i nalaze se na trećoj, odnosno četvrtoj poziciji Superlige. Posle ovog igra se još jedno do kraja, pa za plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope utakmica 6. kola plej-ofa ima presudan značaj.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: