Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:36, 17. 3. 2018.

| Sport

Spartak nije došao na zakazani meč sa Mašincem

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Masinac
Sudije, delegat i Mašinac bili spremni za meč; foto: Vanja Keser

Fudbalski klub Spartak iz Subotice nije došao na utakmicu 12. kola Superlige, koju je trebalo da odigra na stadionu na Delijskom visu sa niškim Mašincem. Spartak je već najavio da neće doći na meč, jer je Ministarstvo omladine i sporta, kako tvrde, odlučilo da Mašincu zabrani rad, ali su delegat, sudije i domaća ekipa bili na stadionu.

Na sajtu Fudbalskog saveza Srbije ova utakmica je bila najavljena. Međutim, u Spartaku su pre nekoliko dana rekli da je “zabranjeno igranje utakmice od strane države Srbije protiv ŽFK Mašinac Trace PZP", jer im je zabranjen rad, te da će oni to ispoštovati. Sa druge strane, trener Mašinca Perica Krstić ispričao je da su njegovom timu u FSS-u naložili da igra meč, te da će oni igrati, jer ne žele da budu kažnjeni.

Prema propozicijama Superlige, ukoliko jedan od timova neopravdano ne dođe na utakmicu koju je zakazao Fudbalski savez Srbije, meč bi trebalo da bude registrovan sa službenih 3:0, u korist drugog tima.

Klub koji ne nastupi na odigravanju utakmice dužan je da nadoknadi štetu drugom klubu. Visina štete, na osnovu dokumentovanog zahteva kluba koji je oštećen, utvrđuje Komesar za takmičenje - piše u propozicijama.

Podsetimo, zbog administrativnih problema, nastalih zbog pripajanja dva kluba, kojim je Mašinac Trace PZP nastao, ekipa nije znala da li će regularno otpočeti sezonu u Superligi. Otpočeli su je tada, kao i ostali klubovi, ali sada Spartak kaže da je zabrana ponovo na snazi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: