Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:07, 4. 2. 2020.

| Sport

Spektakl u "Čairu": Srbi protiv jedne od najboljih selekcija ciljaju Svetsko prvenstvo

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Španija Srbija futsal
Duel počinje u 20:30, a prenosiće ga TV Arena sport 1; foto: Vanja Keser

Španci su drugi najuspešniji nacionalni tim u futsalu, odmah posle Brazilaca - sedam puta su bili evropski prvaci i dva puta svetski. Sa druge strane biće Srbi - najveći uspeh im je polufinale Evropskog prvenstva. Pošto su i jedni i drugi savladali Ukrajinu i Francusku, u utorak, 4. februara od 20:30 u niškoj hali "Čair" boriće se za direktan plasman na Svetsko prvenstvo u futsalu.

Kako su svi mečevi u Grupi B elitne runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, koja se igrala u hali "Čair" proteklih dana, bili zanimljivi i borbeni, ništa manje se ne očekuje ni ovog puta. Pobednik ovog duela obezbediće direktan plasman na svetsku smotru, dok će poraženi morati da se bori kroz baraž, koji će aprila igrati protiv Finske.

Naporne prethodne mečeve imali su i Srbi i Španci, a "orlovi" su oslabljeni i za sjajnog Stefana Rakića, koji je u duelu sa Francuzima "zaradio" crveni karton. Svesni su i Srbi, kaže selektor Goran Ivančić, koga će imati pred sobom večeras.

Neće biti nimalo jednostavno, sjajna ekipa Španije. To je ekipa koja je daleko, daleko ispred svih u Evropi, Portugalija je tu negde sa njima, ali Španija je u poslednje vreme bolja. Mi smo pokazali da možemo da igramo, da možemo da trčimo. Imamo i odmor od dva dana. Nedostajaće nam Rakić, ali bez obzira na sve to, čitava ekipa je iznela maksimalno sve ovo. Ne plašimo se kartona u poslednjem kolu, što je dosta bitno - rekao je selektor Srbije.

Cilj u ovom meču je, priča Ivančić, da ceo tim da svoj maksimum, baš kao i u prethodna dva. Ipak, hoće li to biti dovoljno, pitanje je.

Moramo da budemo realni, i da damo 100 % naših mogućnosti, a Španija odigra sa 100 % njihovih, to nama neće biti dovoljno. Ovo su utakmice u kojima mi rastemo, u kojima napredujemo i zbog toga se sve ovo igra i zbog toga smo u protekle dve godine igrali sa najboljim reprezentacijama na svetu - priča Ivančić.

Uvertira za ovaj meč biće duel Francuske i Ukrajine, koji u "Čairu" počinje u 16:30. On nema nikakav rezultatski značaj, jer oba ova tima imaju po dva poraza.

Direktan prenos duela Španije i Srbije najavljen je na televiziji Arena sport 1, a meč Francuske i Ukrajine za drugi kanal iste televizije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pirot

    10:35 // 4. 2. 2020.

    Lepo, ali sramota da se karte prodaju ispod ruke.. da srbi smo.. a da li smo ljudi..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: