Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:56, 19. 11. 2019.

| Sport

Sporne situacije, neefikasnost Srbije i pobeda ruskih fudbalera na "Čairu"

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti
Srbija Rusija reprezentacija fudbal Čair
Jalova inicijativa Srbije; foto: Vanja Keser

Inicijativa je ono što nije manjkalo Srbiji u utakmici protiv Rusije, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine. Ipak, srpska reprezentacija nije bila efikasna, a "baćuške" su na "Čairu" iskoristile maltene jedine dve prave prilike i slavile sa 2:0. Oko 6.000 Nišlija ispratilo je ovaj duel, atmosfera je bila prava sportska, a dobar deo publike činila su deca, koja su bila i najglasnija.

Rusi su poveli već u 8. minutu, pogotkom Fedora Čalova. Rezultat su duplirali u samoj završnici poluvremena, u 44. minutu, ovog puta preko Magomeda Sulejmanova. Utakmicu su obeležile i dve sporne situacije u drugom poluvremenu, a u obe su Srbi tražili penal zbog igranja rukom rivala u kaznenom prostoru. Međutim, u oba slučaja penal nije dosuđen.

Najbolju priliku "orlići" su imali u prvom poluvremenu, kada se sjajan trzaj glavom Dejana Joveljića zakucao u stativu. Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo U21 Srbija Estonija Čair nove,bar 2019 foto Južne vesti Vanja Keser29 Foto: Vanja Keser

Jako lep i bitno drugačiji ambijent u odnosu na utakmicu sa Estonijom, koja se na istom mestu igrala pre 4 dana, dočekao je dve reprezentacije. Na popunjenoj istočnoj tribini preovladavala su deca, koja su uz to bila i najglasnija. Povremeno skandiranje "Srbija", "hoćemo pobedu" "ustanite Nišlije" ispraćeno je glasnim zviždanjem kada su Rusi izvodili kornere bliže njima.

Zanimljiv trenutak se dogodio i pre početka meča, kada su aplauzima ispraćene himne obe države, a ruska još i po kojim povikom “živeo Putin”.

Srbija je ostala na četvrtoj, a Rusija prvoj poziciji u Grupi 5 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje se igra 2021. godine. Ipak, ovo je jedini duel koji se igrao u ovom terminu, pa sada ove dve selekcije imaju po meč više, a tako će ostati sve do marta kada su zakazani preostali mečevi.

Iako su sada šanse "orlića" za plasman na kontinentalnu smotru drastično smanjene, selektor Ilija Stolica kaže da će se do kraja kvalifikacija boriti.

Primili smo golove u psihološki teškim trenucima. Probali smo na sve načine da dođemo do jednog pogotka koji bi u mnogome promenio situaciju na terenu. Imali smo stativu, zicere, ne bih ulazio u drugo sada. Kažu mi sada da smo imali dve, tri ruke, ali ne bih komentarisao to sada. Moramo da prihvatimo poraze kao sastavni deo ove naše priče. Ovo nije kraj. Grupa je ujednačena, imamo ekipe koje će pravite još iznenađenja - rekao je Stolica


Jalova inicijativa Srba

Samouvereni Srbi jako su otpočeli meč, prvu priliku imali već tridesetak sekundi od početka meča i mada gola nije bilo, naterali su dosad neporažene Ruse da se brane i čekaju priliku iz kontre.

Iako su "orlići" od samog početka žustro napadali, prvi koji je stigao do gola bio je njihov rival, već u 8. minutu. Nail Umjarov dodao je loptu Magomedu Sulejmanovu, koji je bio u sumnjivoj poziciji. Ipak, sudija nije podigao zastavicu, igra nije prekinuta, a 19-godišnje krilo Krasnodara poslalo je oštar i precizan centaršut Fedoru Čalovu. Centarfor CSKA ostao je sam, šutirao posred gola i rutinski pogodio. Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo U21 Srbija Estonija Čair nove,bar 2019 foto Južne vesti Vanja Keser28 Foto: Vanja Keser

Najbolju priliku Srbija je imala na izmaku 24. minuta. Jovan Nišić je poslao loptu Filipu Stupareviću, koji je smirio i onda centrirao. Najbolji igrač Srbije iz prošlog duela Dejan Joveljić sjajno je trznuo glavom, ali je lopta, već viđena u mreži, udarila u stativu.

Rusi su rezultat duplirali u 44. minutu. Sve je počelo sa izgubljenom loptom “orlića”, koja je stigla do Aleksandra Lomovitskog. On je prosledio Sulejmanovu, a ovaj matirao nemoćnog golmana Marka Ilića.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo U21 Srbija Estonija Čair nove,bar 2019 foto Južne vesti Vanja Keser30 Foto: Vanja KeserNa početku drugog poluvremena dogodila se još jedna sporna situacija - usred gužve u kaznenom prostoru Rusa, Srbi su počeli da traže penal, jer su smatrali da je jedan od rivala igrao rukom. Ipak, sudija je ostao nem, a akcija se nastavila, ne baš srećno po "orliće".

Isto se dogodilo i u 66. minutu, a ovog puta je proteste fudbalera ispratilo i glasno zviždanje sa istočne tribine, ispred koje se sve i odigralo.

Još jednom je publika skočila na noge, pošto je tandem Dejan Joveljić - Nikola Čumić krenuo u obećavajuć napad. Nakon duplog pasa, lopta je završila pravo ispred gola "baćuški", ali je Milutin Vidosavljević pucao previsoko.

U završnici su domaćini imali dve solidne prilike nakon slobodnih udaraca, ali oba pokušaja završila su u rukama golmana gostiju Matveia Safonova. Na kraju, 2:0 za Rusiju, aplauzi dece za Srbe i zvižduci za arbitre susreta.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo U21: Srbija - Rusija 0:2 (0:2)

Stadion: Čair, Niš

Publika: 6.000

Glavni sudija: Huan Martinez Munuera (Španija)

Strelci: Čalov (8. minut), Sulejmanov (44. minut)

Žuti kartoni: Lomovitski, Petrović, Mašović

Srbija U21: M. Ilić, Marković, veselinović, Mašović, I. Ilić, L. Ilić (od 72. minuta Vidosavljević), Petrović (od 46. minuta Birmančević), Nišić, Stuparević (od 62. minuta Čumić), Joveljić, Adžić (od 72. minuta Tedić)

Rusija U21: Safonov, Raskazov, Diveev, Egenjev, Lisov, Umjarov, Kučaev (od 65. minuta Glebov), Obljakov, Sulejmanov (od 84. minuta Glušenkov), Čalov (od 72. minuta Ignatijev), Lomovitski (od 84. minuta Grulev)

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Djunta

    21:45 // 20. 11. 2019.

    Naravno,sudije su krive za sve!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: