Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:20, 27. 3. 2013.

| Sport

"Sport za sve" za učenike

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
nigresiv

Za 60 učenika sa juga Srbije obezbeđena su mesta na Vlasinskom jezeru, gde će učestvovati na radionicama i imate različite sportske aktivnosti.

Predviđeno je da jedna grupa okupi po osmoro učenika, uzrasta od 12 do 17 godina, iz pet škola, jednog sportskog kluba i ustanove za decu bez roditeljskog staranja.

Učenike će predvoditi njihovi profesori fizičkog vaspitanja.

Pored njih, učestvovaće i grupa od pet volontera, koju će činiti mladi iz institucija koje su već učestvovale na jednom od prethodna tri kampa. Novina na ovogodišnjem kampu biće i grupa od pet fotografa, koji se bave umetničkom fotografijom. Njihov zadatak će biti da tokom trajanja kampa zabeleže najemotivnije i najzanimljivije trenutke.

Planirani datum za održavanje kampa "Sport za sve" je od 29. maja do 02. juna. Smeštaj i prevoz dece i nastavnika na Vlasinskom jezeru je besplatan.

Svi učesnici će se naći na petodnevnom sportskom kampu, gde će imati prilike da učestvuju u posebnim sportskim aktivnostima, koje će biti kreirane konkretno za ovaj kamp uzimajući u obzir sve specifičnosti koje kamp sa sobom nosi (različitost socijalnog, materijalnog, verskog i mentalnog statusa dece), poručuju organizatori.

Sportski deo kampa biće realizovan od strane samih profesora, uz pomoć volontera, dok će radionice voditi poseban tročlani tim sastavljen od eksperata iz ovih oblasti.

Pored sportskih aktivnosti, učenici će učestvovati i u dve radionice. Jedna je "Vršnjačka medijacija" na kojoj će učenici imati prilike da se upoznaju sa pojmom "medijacija", ali i sa metodama nenasilnog rešavanja sukoba. Druga radionica je "Inkluzivno obrazovanje", koja ima za cilj da deci približi pojam inkluzivnog obrazovanja, kao i značaj prihvatanja različitosti, pre svega u odeljenjskoj zajednici. Treća radionica pod nazivom "Fizička aktivnost i zdravi stilovi života", ima za cilj da učenicima pojasni značaj fizičke aktivnosti i uticaj pravilne ishrane na normalan rast i razvoj dece.

Pored učenika, sa predavanjima i saznanjima o novim sportskim igrama upoznaće se i mentori/profesori, koji će učestvovati na kampu, i na taj način steći znanja koja će moći da koriste u daljem radu sa decom.

- Smisao ovakvih aktivnosti, kao i celog kampa, jeste specifična socijalizacija veoma ranjivih grupa deca, koje žive u ruralnim ili izuzetno nerazvijenim područjima juga Srbije, a koje često nemaju uslove za socijalni razvoj kakav imaju njihovi vršnjaci u drugim, razvijenijim delovima Srbije - kažu u Nigresivu.

Organizator je klub Nigresiv SFA iz Niša.

Sredstva za ovu namenu obezbedila je Ambasada SAD-a u Srbiji. Sportsku opremu koju će škole nakon Kampa dobiti na poklon, obezbediće studenti, profesori i roditelji sa Dawson koledža iz Montreala.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: