Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Sportski bal

  • IMG_20231212_181159

    Džudista najbolji sportista Niša, Kinezis najbolji klub

    Borac Džudo kluba Kinezis Igor Vračar, osvajač bronzane medalje na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore, izabran je za sportistu godine Niša u izboru Sekcije sportskih novinara ovog grada. Za najuspešniji kolektiv izabran je njegov Kinezis, a najbolji mladi sportista je Anastasija Cvetković, takmičarka Teniske akademije Živković. Sportska ličnost je Miodrag Perunović, selektor evropskih šampiona u šahu, a "sportski Gran pri" pripao je Stefanu Joviću, srebrnom košarkašu na Svetskom prvenstvu u Manili.

    (1) detaljnije
  • Stefanovic, Vračar i Đorđević

    Streličar, džudista i gimnastičar u najužem izboru za sportistu godine Niša

    Tradicionalno, 45. put u svojoj istoriji, Sekcija sportskih novinara Niša proglasiće najbolje u niškom sportu, a za priznanje "Sportista godina" konkurišu takmičar Streličarskog kluba Niš Mihajlo Stefanović, džudista Kinezisa Igor Vračar i predstavnik Gimnastičkog kluba Niš Dušan Đorđević. U najužem izboru za mladog sportistu su teniserka Anastasija Cvetković, strelkinja Ljiljana Cvetković i tekvondoistkinja Teodora Jovanović, a u konkurenciji kolektiva Streljački klub Niš 1881, Streličarski klub Niš i Džudo klub Kinezis.

    detaljnije
  • Miodrag Perunović i Stefan Jović

    Selektor evropskih šampiona sportska ličnost Niša, Stefanu Joviću "Gran pri"

    Selektor muške šahovske reprezentacije Srbije koja je osvojila zlato na Evropskom prvenstvu, Nišlija Miodrag Perunović, dobiće nagradu "Sportska ličnost godine Niša" koju dodelje Sekcija sportskih novinara Niša. Nagradu "Sportski Gran pri Niša" dobiće Stefan Jović koji je sa košarkaškom reprezentacijom Srbije osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Manili.

    (5) detaljnije
  • dobitnici sportski bal 2021, foto jv vanja keser

    Počele prijave za najbolje sportiste, mlade sportiste i klubove u Nišu

    Izbor sportiste godine Niša krajem ove godine biće održan 44. put, a sportske organizacije i pojedinci mogu da dostave rezultate za koje smatraju da mogu ući u konkurenciju za neko od tradicionalnih priznanja - "Sportista godine Niša", "Najbolji mladi sportista", "Najuspešniji sportski kolektiv" ili "Sportska ličnost godine". Žiri, sastavljen od članova Sekcije sportskih novinara Niša i dosadašnjih dobitnika nagrade "Najbolji sportista", odabraće najbolje u 2022. godini.

    detaljnije
  • dragan stojkovic piksi

    Piksi u Nišu: Budite uz nas, nećemo vas razočarati

    Da je fudbalska reprezentacija Srbije opet u optimističnim pričama velika je zasluga jednog čoveka, rođenog Nišlije koji je i sportska ličnost grada u izboru Sekcije sportskih novinara Niša - Dragana Stojkovića Piksija. Ne zaboravlja svoj grad, klub iz koga je potekao i zbog koga je na ceremoniji poneo crvenu kravatu, a za celu naciju ima poruku: "Podržite nas, budite uz nas, a mi vas nećemo razočarati".

    (2) detaljnije
  • VAK_7208

    Staša Gejo četvrti put najbolji sportista Niša, Piksi sportska ličnost

    Drugi put uzastopno, četvrti put ukupno, Staša Gejo je najbolji sportista Niša, odlučio je žiri na Izboru sportiste godine Niša. Za najbolji kolektiv izabran Džudo klub Kinezis, a najbolji mladi sportista je njegov izdanak Igor Vračar. Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije, primio je nagradu "Sportska ličnost Niša", a zlatni vaterpolista Sava Ranđelović prvi "Sportski Gran pri".

    (14) detaljnije
  • Staša Gejo, Miroslav Kocić, Andrija Stanković

    Gejo, Kocić i Stanković u najužem izboru za najboljeg sportistu Niša

    Da li će za najboljeg sportistu Niša u 2021. godini biti izabrana Staša Gejo, članica Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba Niš , Miroslav Kocić, prošlosezonski kapiten Rukometnog kluba Železničara ili karatista kluba Elid Andrija Stanković, biće poznato u sredu, 22. decembra na tradicionalnom Izboru sportiste godine.

    (7) detaljnije
  • piksi

    Piksi sportska ličnost Niša, Savi Ranđeloviću Gran pri

    Žiri Sekcije sportskih novinara Niša, koji pored sportskih novinara čine i dosadašnji dobitnici nagrade za najboljeg sportistu ovog grada, odlučio je da nagradu „Sportska ličnost godine Niša“ za 2021. godinu dodeli Draganu Stojkoviću Piksiju, selektoru fudbalske reprezentacije Srbije, a novoustanovljenu nagradu „Sportski Gran pri Niša“ Savi Ranđeloviću, vaterpolisti Srbije.

    (10) detaljnije
  • Staša Gejo, Nemanja Milić, Dušan Đorđević

    Izbor sportiste Niša: Staša, Nemanja ili Dušan?

    U najužoj konkurenciji za najboljeg sportistu Niša u 2020. godini su Staša Gejo, članica PAEK Niš, džudista Kinezisa Nemanja Milić i Dušan Đorđević, takmičar Gimnastičkog kluba Niš. Tradicionalna manifestacija Izbor sportsite godine Niša, koja traje 42 godine, ove godine, zbog epidemiološke situacije, neće biti u vidu Sportskog bala već će nagrade najboljim sportistima, mladim sportistima i sportskim kolektivima biti dodeljene večeras od 21 sat u studiju i uz prenos na RTV Belle Amie.

    (7) detaljnije
  • Staša gejo

    Ove godine bez "Sportskog bala", ali biće dodeljena priznanja za najbolje u niškom sportu

    Izbor sportiste godine Niša biće održan 42. godinu zaredom, ali neće biti tradicionalne manifestacije "Sportski bal" zbog epidemiološke situacije. Klubovi i udruženja imaju rok da pošalju ovogodišnje rezultate do 9. decembra.

    (1) detaljnije
  • Filip Nurkić

    Džudista Kinezisa Filip Nurkić najbolji sportista Niša za 2019. godinu

    U godini na izmaku za najboljeg sportistu Niša izabran je Filip Nurkić, džudista Kinezisa koji je drugi put u karijeri postao seniorski prvak države i objedinio tri titule u kategoriji do 60 kilograma. Najbolji mladi sportista je plivač Naisusa Andrija Petković, dok je za najbolji kolektiv izabran Fudbalski klub Radnički.

    (2) detaljnije
  • haskic, spasic i nurkic

    Haskić, Nurkić i Spasić u najužem izboru za najboljeg sportistu Niša

    Da li će nagradu za najboljeg sportistu Niša u ovoj godini dobiti najbolji strelac fudbalske Superlige Nermin Haskić, igrač Radničkog, Filip Nurkić, seniorski prvak Srbije i član Džudo kluba Kinezis ili Đorđe Spasić, levo krilo Rukometnog kluba Železničar koji je bio treći, biće poznato u sredu, 25. decembra na 41. Sportskom balu. U najužem izboru za kolektiv godine su Radnički, ŽRK Naisa i Kinezis, a za najboljeg mladog sportistu kik-bokser Vladimir Pavlović, džudista Nemanja Milić i plivač Andrija Petković.

    (7) detaljnije
  • aleksandar Nikolic

    Borio se sa leukemijom i pisao - sportski tekst iz bolnice doneo mu nagradu najboljeg novinara

    Tekst "'Neprijatelj' pred vratima" o susretu sa nekadašnjim turskim košarkašem Keremom Tunčerijem u bolnici u Istanbulu i životnoj borbi protiv leukemije, doneo je mladom niškom novinaru Aleksandru Nikoliću nagradu za najboljeg sportskog novinara Niša. Nikolić kaže da mu je čast što je priznanje dobio od kolega "uz čije savete i kritike je stasavao kao novinar i koji su bili konstantna podrška i motivacija u životnoj borbi koju je vodio".

    detaljnije
  • stasa-gejo,-sportski-bal,-foto-jv-vanja-keser

    Drugi put zaredom Staša Gejo najbolji sportista Niša

    Na 40. tradicionalnom "Izboru sportiste Niša" za najboljeg u seniorskoj konkurenciji drugu godinu zaredom izabrana je Staša Gejo, članica Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba Niš. Za najbolji sportski kolektiv proglašen je Rukometni klub Železničar, dok su nagradu za najboljeg mladog sportistu podelile košarkašice Vladana Vujisić i Marija Stojanović.

    (10) detaljnije
  • steva, nikola i staša

    Izbor sportiste Niša: Stevan, Nikola ili Staša?

    U najužem izboru za nagradu "Sportista godine Niša", koja će se 20. decembra dodeliti jubilarni 40. put, nalaze se rukometaš Železničara Stevan Sretenović, Nikola Stefanović, član Streličarskog kluba Niš i sportska penjačica Staša Gejo, prošlogodišnji laureat. U izboru za najbolji kolektiv su Naisa, Železničar i Radnički.

    (3) detaljnije
  • Najbolji u niškom sportu u prošloj godini; foto: JV / Vanja Keser

    Otvoren poziv klubovima za jubilarni 40. Izbor sportiste Niša

    Ostalo je malo više od mesec dana do tradicionalnog Izbora sportiste Niša, koji već 40 godina organizuje Sekcija sportskih novinara Niša, a iz ove organizacije uputili su poziv sportskim kolektivima da pošalju rezultate ostvarene tokom ove godine.

    (1) detaljnije
  • Staša gejo

    Izbor najboljih sportista Niša biće 20. decembra

    Najbolji u niškom sportu 40. jubilarni put biće izabrani na tradicionalnom "Sportskom balu" koji će ove godine biti održan 20. decembra. Kao i dosad, u godini na izmaku biće birani najbolji sportista, mladi sportista i sportski kolektiv.

    detaljnije
  • stasa gejo

    Staša Gejo najbolji sportista Niša za 2017. godinu

    Prvakinja Evrope u disciplini bolder, osvajačica bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u kombinaciji sve tri discipline i šesta na svetskoj rang-listi Staša Gejo dobila je nagradu za najboljeg sportistu Niša. Najbolji sportski kolektiv je Džudo-klub Kinezis, a najbolji mladi sportista plivač Svetog Nikole Andrija Petković.

    detaljnije
  • Mihajlović, Paunović, Gejo

    Gejo, Paunović i Mihajlović u konkurenciji za sportistu Niša

    U najužu konkurenciju za najboljeg sportistu grada ušli su Staša Gejo, takmičarka Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba "Niš", Miloš Paunović, takmičar Gimnastičkog kluba "Niš" i Milan Mihajlović, džudista "Kinezisa". "Naisa", "Kinezis" i Ski-klub "Niš" u konkurenciji za najbolji kolektiv, a za nagradu najboljeg mladog sportistu u najužem izboru su Aleksa Krstić, Nikola Stefanović i Andrija Petković.

    (4) detaljnije
  • Dušan Jocić po peti put najbolji sportski novinar Niša

    Zbog detaljnog, temeljnog i potpuno profesionalnog izveštavanja sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru i zato što svakodnevno svojim radom postavlja standarde sportskog novinarstva, Sekcija sportskih novinara jednoglasnom odlukom odabrala je po peti put kolegu Dušana Jocića za najboljeg u godini na izmaku.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: