Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Sportski centar Cair Nis

 • parking Čair

  Počinje naplata parkinga kod hale "Čair" u Nišu

  Vozači koji budu parkirali automobil na prostoru oko Sportskog centra „Čair“, a koji je odnedavno u zelenoj zoni, od sutra, 10. febuara, parking-mesto moraće da plate jer kreće kontrola naplate, saopštavaju iz niškog Parking servisa.

  (70) detaljnije
 • Klizalište Čair Niš

  Sezona klizanja otvorena u Nišu

  Nakon svečanog otvaranja za medije i generalne probe, ljubitelji klizanja u Nišu od danas mogu da uživaju na ledu na klizalištu "Čair", a u ovom Sportskom centru kažu da sat vremena klizanja košta isto kao i prethodnih godina - 150 dinara. Rukovodilac marketinga Sportskog centra Ilija Krstić kaže da će biti poštovane epidemiološke mera, a klizalište će za građane biti otvoreno do 16 sati.

  (8) detaljnije
 • Bazen Čair

  Otvoreni i zatvoreni bazeni "Čaira" spremni za kupače od 1. juna

  Kao što je i najavljeno, zatvoreni i otvoreni bazeni Sportskog centra "Čair" u Nišu spremni su da od 1. juna prime kupače, ali i profesionalne sportiste, kaže direktor Sportskog centra Dragan Perić. Hala "Čair" i sale u Duvaništu i Durlanu su i dalje u statusu kovid bolnica, ali se očekuje, kaže Perić, da se dve sale vrate sportistima.

  (13) detaljnije
 • cair-foto-ministarstvo-odbrane

  Hala "Čair" opremljena za prve pacijente, postavljeno 256 ležajeva

  Prilagođavanje sportskog centra "Čair" u privremenu bolnicu završeno je i spremno je 256 ležajeva, postavljeni su paravani, određeni prostori za prihvat obolelih i njhov medicinski tretman, a tu su i biblioteka, TV sala, prostor za rekreaciju i trpezarija, saopštili su iz Ministrarstva odbrane. U pripravnosti je i medicinsko osoblje, a prema rečima pomoćnika direktor KC Niš Gorana Stanojevića spremni su za prve pacijente, a kada će oni doći, objašnjava, zavisi od situacije.

  (11) detaljnije
 • hala-cair-bolnica12-28mart-foto-vkeser

  Vojska "Čair" i dve školske sale pretvara u privremene bolnice, Vulin kaže vladaće vojnička disciplina

  Više od 500 kreveta postavljeno je u Sportskom centru "Čair" u Nišu i salama osnovnih škola "Duško Radović" i "Mika Antić", a u ovim prostorima boraviće zaraženi od korona virusa sa blažom kliničkom slikom. Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da će biti postavljeni paravani, obezbeđeni svi uslovi za život, ali napominje da ove improvizovane bolnice nisu hoteli, već prostor za lečenje, pa će u njima vladati vojnička disciplina.

  (49) detaljnije
 • cair kreveti

  Vojnici u "Čairu" pripremaju halu za smeštaj obolelih od virusa

  Pripadnici Vojske Srbije došli su jutros u Sportski centar "Čair", sa zadatkom da preurede i pripreme prostorije privremene bolnice u kojoj će biti smešteni građani zaraženi virusom korona koji imaju laku kliničku sliku.

  (41) detaljnije
 • hala-cair-bolnica-foto-vanjak

  Sportski centar "Čair" pretvara se u privremenu bolnicu za obolele od virusa korona

  Građani kojima bude potvrđen novi virus korona, a imaju lakšu kliničku sliku, biće smešteni u takozvanu privremenu bolnicu u koju se pretvara Sportski centar "Čair" u Nišu, a nadležni u gradu kažu da će imati internet, televizore, dovoljno toaleta i 24-satni lekarski nadzor. Prema rečima gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, prostor je dovoljan za 1.000 ležajeva, ali ne precizira kada će oni biti postavljeni, već kaže da pripreme preuzma Vojska Srbije.

  (58) detaljnije
 • uca-penzija5-foto-vkeser

  Na posao se vratio na belom konju, u penziju otišao na kočijama i uz trubače

  Prošle godine se na posao u Sportski centar "Čair" Miodrag Stanković Uča vratio na belom konju, a kako je i obećao svečarski je bilo i na proslavi odlaska u penziju. Ovog puta na kočijama, sa dva bela konja i uz trubače proslavio je 40 godina rada i 65. rođendan.

  (6) detaljnije
 • Sezona počinje; foto: http://sccair.rs

  Ulaz na bazen i klizalište u Nišu po ceni jedne karte

  Svi oni koji bi da odu na klizanje ili plivanje u "Čairu", karte za ove sportove mogu kupiti po ceni od 200 dinara. Ova akcija kupovine karata "2 za jednu" trajaće do kraja januara 2020. godine.

  (8) detaljnije
 • Uča

  Miodrag Stanković Uča se vratio na posao na belom konju

  Na današnji dan, posle tačno 3 godine otkako je proglašen tehnološkim viškom i otpušten, Miodrag Stanković Uča se vratio na posao u Sportski centar "Čair", onako kako je i obećao - na belom konju.

  (11) detaljnije
 • hala cair

  Hala “Čair” dobija novi parket, ali se ne zna kada počinju radovi

  Pred Evropsko prvenstvo za košarkašice, koje će se održati krajem juna i početkom jula, kažu u niškom Sportskom centru “Čair” u hali će biti postavljen novi parket. Ipak, zbog trenutnog usvajanja plana javnih nabavki, kažu u Sekretarijatu za investicije, za sada se ne zna ni cena, ni kada će radovi otpočeti.

  (3) detaljnije
 • klizaliste

  U četvrtak počinje klizališna sezona u "Čairu"

  Ljubitelji klizanja moći će od četvrtka, 20. decembra na klizalištu "Čair" u Nišu da uživaju na ledu, a sat vremena klizanja, kako kažu u Sportskom centru "Čair", košta 150 dinara, isto kao i prošle godine.

  (2) detaljnije
 • Bazeni na "Čairu"

  Počinje letnja sezona na otvorenim bazenima “Čair”

  U četvrtak 31. maja, kapija bazena “Čair” otvoriće se za posetioce, a tog dana će, najavljuju u Sportskom centru “Čair” ulaz biti slobodan za sve građane. Letnja sezona na otvorenim bazenima zvanično će otpočeti u petak, 1. juna.

  detaljnije
 • ribolov

  Jubilarni 20. Sajam lova i ribolova u Nišu

  Oko 50 proizvođača, uvoznika, distributera i prodavaca opreme za lov, ribolov i boravak u prirodi izlagaće na ovogodišnjem tradicionalnom Sajmu lova i ribolova od 25. do 29. aprila u hali “Čair”.

  detaljnije
 • sljaka u hali cair

  Šljaka napravila problem u “Čairu”

  Nakon sklanjanja šljake iz hale "Čair", posle mečeva Dejvis kupa, otkriveno je da je jedan deo terena oštećen, ali kako kaže direktor Sportskog centra "Čair" Dragan Perić, u toku je sređivanje tog problema i hala će, prema njegovim rečima, biti spremna za vikend kada niški superligaši igraju svoje utakmice.

  (4) detaljnije
 • Stoni tenis

  Stonoteniski dom i dalje bez struje, EPS ćuti

  Više od pola godine Stonoteniski dom na Trošarini ne može da se koristi, jer im je struja isključena zbog skinute plombe na brojilu. Iako nadležni tvrde da je sve uplaćeno, novo brojilo postavljeno i da je samo potrebno da "Elektroprivreda Srbije" potpše ugovor i poveže kablove, iz ovog preduzeća već mesecima ne odgovaraju na novinarska pitanja. U celoj situaciji najviše ispaštaju niški stonoteniski klubovi koji su u ovim prostorijama trenirali i igrali zvanične mečeve. 

  detaljnije
 • Bazen "Čair"

  Nesporazum na "Čairu" oko mesečnih ulaznica i saune

  Iako je imao mesečnu propusnicu za bazen i saunu na “Čairu” koju, kaže, nije potpuno iskoristio zbog požara i renoviranja, Jovana Mandića su na ulazu u Sportski centar obavestili da može da koristi samo bazen. U “Čairu” kažu da je u pitanju nesporazum i da će svi koji imaju ove karte moći da ih koriste i za saunu do kraja godine.

  (1) detaljnije
 • Stoni-tenis---flickr.com---Dustin-Gaffke.jpg

  Stonoteniski dom u Nišu bez struje više od mesec dana

  Zbog nedostatka plombe na jednom brojilu Stonoteniski dom u Nišu je u mraku već mesec dana. U Sportskom centru “Čair”, koji upravlja tim objektom, tvrde da nisu krivi i da pokušavaju da reše problem, EPS i Grad ćute, a igrači za to vreme treniraju u hodniku hale Čair. 

  (8) detaljnije
 • struja-S-N

  Struju “pozajmili” od hale, ali nelegalno?

  Iako se još zvanično ne zna kako je priključena struja niškom stadionu, na licu mesta se vidi da je kabl razvučen sa objekta povezanog sa halom “Čair” i hotelom “Centroturist”. U Elektrodistribuciji kažu da je to nelegalno, a u Sportskom centru “Čair” da ne znaju ništa o tome.

  (20) detaljnije
 • Akva-park---foto:-sccair.rs.jpg

  Novi bazen i besplatan ulaz za početak sezone na Čairu

  U sredu 15. juna u 12 sati zvanično će početi rad otvorenih bazena Sportskog centra Čair. Nišlije će od ove sezone na raspologanju imati rekreacioni bazen sa 4 tobogana. Ulaz će u sredu biti besplatan, a cena karte ovog leta iznosiće 300 dinara.

  (22) detaljnije