Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Sportski centar Cair Nis

  • hala cair

    Od srede zabranjeno parkiranje oko "Čaira" zbog Kupa Koraća

    Zbog održavanja Kupa Radivoja Koraća od srede, 14. februara do subote, 17. februara, biće izmenjen režim saobraćaja i zabranjeno parkiranje oko Sportskog centra "Čair". U petak i subotu će parkiranje biti zabranjeno i u Ulici 9. brigade i na parkingu pored stadiona.

    (4) detaljnije
  • bazen foto aleksandar kostic

    Roditelji se žale da im deca treniraju u hladnoj vodi, a iz SC "Čair" kažu da je temperatura 27 stepeni

    Da srednji, rekreacioni bazen poslednjih meseci ispušta i gubi toplu vodu, upozoravaju roditelji dece koja treniraju plivanje u niškom Sportskom centra “Čair” i ističu da deca ponekad drhte od hladnoće nakon treninga. Dok tvrde da su o problemu upozoravali upravu, iz SC “Čaira” kažu da takve primedbe nisu dobijali, te da je temperatura vode 27,2 stepena.

    (20) detaljnije
  • klizanje

    Besplatna škola klizanja u Nišu za decu od 6 do 10 godina, prijave do 6. januara

    Za decu uzrasta od 6 do 10 godina tokom školskog raspusta biće održana besplatna škola klizanja na niškom klizalištu, a obuka traje 7 dana.

    (2) detaljnije
  • Klizanje, klizalište

    Klizalište u Nišu od srede otvara svoja vrata, prvog dana besplatan ulaz

    Nova sezona na ledu u Nišu počeće u sredu, 27. decembra kada će biti otvoreno klizalište u Sportskom centru "Čair", najavila je direktorka Branka Aranđelović. Prvog dana ulaz je za sve biti besplatan, a klizalište će raditi i 1. i 7. januara.

    (1) detaljnije
  • anketari 8

    Misterija SNS anketara u Nišu: "Čair" iznajmljivao prostor beogradskom kol centru i na dan izbora

    Prostorije u hali “Čair”, za koje je niška opozicija na dan izbora ukazivala da su mesta za kupovinu glasova za SNS, bile su izdate kontakt centru "Max strategic" upravo 16. i 17. decembra, potvrđuju iz Sportskog centra. I ranije, kada su "Južne vesti" tu zatekle nepoznate ljude koji pozivaju Nišlije i pitaju ih da ocene rad SNS-a i Vučića, ista firma imala je ugovor sa “Čairom”, koji i dalje važi, do 30. decembra.

    (10) detaljnije
  • Skijanje

    Razmena ski opreme u nedelju u Nišu

    Ljubitelji skijanja u Nišu imaće priliku da u nedelju, 10. decembra, od 10 do 14 sati, u holu hale “Čair” razmene ski opremu. Ulaz je besplatan.

    (1) detaljnije
  • anketari 8

    Na pitanje ko i za koliko iznajmljuje deo hale "Čair" iz SC odgovorili - ne znaju o kom tačno prostoru je reč

    Dve nedelje nakon što je poslat zahtev za pristup informacijama od javnog značaja sa upitom kome su, po kojoj ceni i kom periodu izdate prostorije hale "Čair" u kojima je, kako nezvanično saznajemo, kol-centar naprednjaka, iz Sportskog centra “Čair” nisu dostavili ugovor i kažu da ne mogu da dostave informacije iz zahteva jer ne mogu da definišu o kojem prostoru se tačno radi. Inače, direktorka centra Branka Aranđelović je u prvobitnoj izjavi jasno ukazala da zna na koji prostor se odnosi pitanje novinarke.

    (22) detaljnije
  • anketari 5

    Ko je i za koliko iznajmio "Čair" za "kol centar" - i dalje kriju ugovor i ćute na zahtev

    Nepoznate ljude koji uz kafu i cigaretu telefoniraju, a za koje su Južne vesti saznale da su anketari koji pozivaju Nišlije i pitaju ih da ocene rad SNS-a i Aleksandra Vučića, građani danima viđaju u spoljašnjem delu Sportskog centra “Čair”. Kako je “Čair” postao SNS kol centar - ostaje nepoznato, jer iz Uprave nisu u roku odgovorili ni na zahtev za pristup informacijama od javnog značaja.

    (19) detaljnije
  • Hala Čair, sportski centar Čair

    Ledena dvorana "Čaira" dobija dopunsko grejanje

    Dve nedelje niški sportisti treniraju i igraju u hladnoj hali "Čair", ali se zvanično niti imenom i prezimenom niko nije oglasio niti bunio. Sa problemom je upoznata i direktorka Sportskog centra "Čair" Branka Aranđelović koja kaže da se objekat greje preko Toplane i da će biti uključeni dodatni "čileri" i da će temperatura biti viša.

    (9) detaljnije
  • kuglana 1, radovi, foto ljubica jocic

    Nova kuglana u Nišu samo za klubove, stara za rekreaciju

    Niš bi za mesec i po dana, prema rečima direktorke Sportskog centra "Čair" Branke Aranđelović, trebalo da dobije novu "classic" kuglanu koja bi trebalo da ima četiri staze, kafić, svlačionice i mesta za 2.000 gledalaca. Novi prostor biće samo za klubove, a stara kuglana koja je u sklopu zatvorenih bazena biće za rekreaciju i građanstvo.

    (2) detaljnije
  • Hala Čair

    Klubovi od posebnog značaja za Grad dobijaju prednost za treninge i mečeve

    Sportske organizacije od posebnog značaja za Grad Niš, kojih je ove godine 18, imaju prioritet u dodeli termina za svakodnevno treniranje u pojedinim objektima Sportskog centra "Čair", navodi se u dopuni Pravlinika za sport, a ostali klubovi čiji se programi sufinansiranju iz gradskog budžeta dobijaće termine u zavisnosti da li su u olimpijskom sportu i u kom su rangu takmičenja. Klubovi koji za treninge i takmičenje koriste bazene zadržavaju svoje dosadašnje termine, a slobodni termini Sportski centar "Čair" može da izda po komercijalnoj ceni.

    (11) detaljnije
  • Hala Čair

    Nakon pisanja "Južnih vesti" klubove vratili u halu "Čair"

    Nakon nedelja treniranja na otvorenom i u teretanama i pod parolom "snađi se", kao i pisanja Južnih vesti , sportski klubovi iz Niša od danas će moći da u hali "Čair" i sali Osnovne škole "Dušan Radović" obavljaju pripreme za nove sezone koje uskoro počinju. Raspored treninga se nalazi na oglasnoj tabli, a na spisku nema nedavno rekonstruisane sale u školi "Miroslav Mika Antić". Iz Uprave za društvene delatnosti i dalje ne odgovaraju na pitanja, a prema nezvaničnim informacijama, postoji mogućnost naplaćivanja termina klubovima koji nisu od posebnog značaja za Grad.

    (5) detaljnije
  • bazen cair, skola neplivaca, foto jv ljubica jocic 3

    I ove godine besplatna škola za neplivače u Nišu

    Kao i prošle godine, kada je obuku prošlo preko 600 dece, i ove godine na bazenima Sportskog centra "Čair" biće organizovana Besplatna škola plivanja. prijavljivanje dece je od 21. juna, a škola je namenjena deci rođenoj od 2012. do 2016. godine.

    detaljnije
  • Streljana i kuglana, Cair, foto Ljubica Jocic

    Niš dobija novu kuglanu sa četiri staze

    U prostoru gde je pre tri godine otvorena streljana u Nišu, umesto ranije najavljene sale za američko kuglanje (bowling), planirana je izgradnja nove kuglane. Raspisana je javna nabavka za izvođenje radova na adaptaciji prostora "classic" kuglane koja će imati četiri staze, kao i za nabavku i ugradnju opreme. Ponuđači imaju rok do 20. marta da se jave kada bi trebalo da bude izabran najbolji za ovaj posao. Vrednost radova nije određena.

    (2) detaljnije
  • Škoda

    Nova službena “škoda” stiže u Niš, cena oko 30.000 evra

    Od firme "Auto Čačak Promet", koja je već više puta “osvežavala” vozne parkove niških preduzeća, službenu “škodu” u vrednosti od oko 30.000 evra sa PDV-om kupiće i Sportski centar “Čair”. Kažu da će novi auto koristiti menadžment i drugi zaposleni po potrebi i navode da, ne računajući njega, imaju ukupno četiri vozila, od kojih jedno nije u voznom stanju.

    (19) detaljnije
  • Sezona počinje; foto: http://sccair.rs

    Od nedelje radi Klizalište u Čairu, prvog dana besplatan ulaz

    Nova sezona na ledu u Nišu počeće u nedelju, 25. decembra kada će biti otvoreno klizalište u Sportskom centru "Čair", najavila je direktorka Branka Aranđelović. Prvog dana rada biće slobodan ulaz na klizalište.

    (5) detaljnije
  • Klizalište Čair Niš

    Klizanje u "Čairu" od sledeće nedelje

    Zimske radosti na ledu za decu i odrasle biće i ove godine omogućeno sledeće nedelje na klizalištu u Sportskom centru "Čair", kaže direktorka Branka Aranđelović. U toku su pripremni radovi za otvaranje klizališta, a prvog dana će ulaz biti besplatan.

    (4) detaljnije
  • hala čair

    Promocija aktivnog i zdravog života na "Bazaru sporta" u Nišu

    Od 16. do 18 avgusta od hale "Čair" prema klizalištu biće održan prvi "Bazar sporta" na kom će se predstaviti 16 organizacija. Cilj je, kažu iz Sportskog centra "Čair" da budu predstavljene sportske aktivnosti, zdravih stilova života i prvoj pomoći nakon povreda.

    (2) detaljnije
  • bazen cair, otvaranje, nis, foto sportski centar cair 1

    Otvorena kupališna sezona na otvorenim bazenima "Čaira"

    Letnje vreme i najavljena maksimalna temperatura od 31 stepena idu na ruku kupačima koji žele da prvi provere kakvi su uslovi i ponuda otvorenih bazena Sportskog centra "Čair". Sezona na čairskom bazenu je otvorena, a cene su nepromenjene u odnosu na prošlu godinu, uz izuzetak u naplaćivanju korišćenja ležaljki.

    (3) detaljnije
  • Bazen Čair

    Nova kupališna sezona na otvorenim bazenima "Čair" od 1. juna

    Sa cenama kao prošle godine, ali uz naplaćivanje korišćenja ležaljki, od 1. juna građani Niša će moći da uživaju na otvorenim bazenima Sportskog centra "Čair". Kupači će moći da posećuju bazene svakog radnog dana od 11 do 19 sati, a vikendom od 10 do 19 sati, a u planu je besplatna Škola plivanja za najmlađe.

    (4) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: