Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:50, 16. 8. 2022.

| Sport

Sportski direktor Radničkog analizira prelazni rok: Živi se od rezultata, a mi ih ove sezone nismo imali

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Aleksandar Jovanović i Saša Mrkić
Aleksandar Jovanović ne sarađuje prvi put sa Sašom Mrkićem; foto: FK Radnički Niš

Promena trenera posle pet mečeva u Superligi i dva evropska, dolasci i odlasci igrača obeležili su početak sezone Radničkog iz Niša. Sportski direktor Aleksandar Jovanović analizirao je prelazni rok u klubu i rekao da "sada vide da se od utiska ne živi, nego od rezultata, a oni ih ove sezone nisu imali".

Posle poraza od Novog Pazara (3:1) Tomislav Sivić podneo je ostavku, a uprava Radničkog je sutradan odmah dogovorila povratak Saše Mrkića, nekadašnjeg igrača i trenera "Reala sa Nišave".

Jako mi je drago što je Saša Mrkić, sa kojim sam dugo i u više navrata sarađivao kao igrač, prihvatio da preuzme kormilo ekipe u ovako teškom trenutku. Želim da se zahvalim Tomislavu Siviću na svemu što je uradio u Nišu. Nešto je novo pokušao da uradi, nije uspeo, a pre svega nije imao sreće. Mi moramo dalje, nadam se da već od srede krećemo sa pobedama, da se vratimo tamo gde pripadamo, a to je svakako gornji deo tabele - rekao je Aleksandar Jovanović.

Radnički Čekajući prvu pobedu; foto: Aleksandar Kostić

Jovanović je podsetio na dešavanja s kraja prošle i u predvečerje aktuelne sezone:

Mi smo u prolećnom delu bili klub koji je teško primao golove, ali niko nije bio zadovoljan. Išla je priča da svi žele da gledaju lepršav fudbal sa puno golova. Sada vidimo da se od utiska ne živi, nego od rezultata, a mi ih ove sezone nismo imali. Izuzev Vujadinovića, koji je sam želeo da se vrati u Beograd iz porodičnih razloga, zadržali smo kompletnu odbranu iz prošle sezone, kada na pet utakmica u plej-ofu nismo primili ni gol. Kasnije smo, tokom priprema, na inisistiranje trenera Sivića da mu treba štoper, doveli Tolordavu - priča Jovanović

"Kostur" tima je zadržan - kapiten Pejović, Arsić, Mićibući, Mesarović, Tomić, Jovanović, Mitrović, Štulić.

U dogovoru sa šefom Sivićem, doveli profil pojačanja koja je tražio – Marjanovića, Petrova i Dimića. Protiv Zvezde smo, kažu, ostavili dobar, protiv Partizana odličan utisak, ali, ponavljam, od toga se ne živi - istakao je Jovanović.

Mrkić će moći da računa i na novajlije Sašu Jovanovića i golmana Dimitrija Stevanovića.

Sa Sašom Jovanovićem smo potpisali ugovor na dve, sa našim mladim golmanom Dimitrijem Stevanovićem na tri godine. Odluka o razlazu sa Dujmovićem i Drobnjakom doneta je nakon detaljne analize svega prikazanog na terenu u prethodnom delu sezone. Dovešćemo sigurno još par igrača do kraja prelaznog roka, ali opet posle konsultacija sa trenerom Mrkićem, a u skladu sa našim finansijskim mogućnostima. Ne želimo da iskačemo iz okvira budžeta, najvažnije je da igrači i dalje imaju redovna primanja - dodao je Aca Jovanović.

Kako sve funkcioniše moći će da se vidi već u sredu, 17. avgusta kada Radnički u Lazarevcu protiv Kolubare igra zaostali meč trećeg kola Superlige.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • milutin

    09:00 // 20. 8. 2022.

    Za Mitrovića ste tvrdili da Zvezda mora da plati milion eura za transfer.
    Posle 2 dana ste ga prodali Terziću za 500.000 eura.
    Posao za policiju.

  • Pexy

    06:59 // 17. 8. 2022.

    Sve bi bilo drugacije po nas da nismo usli u dil sa zvezdom.Pustili smo ih prvo kolo,izginuli protiv partizana u drugom kolu i odmah posle prodali Mitrovica bas toj zvezdi.
    Kasnije nam se sve to vratilo.

    • Razbibriga

      18:41 // 17. 8. 2022.

      Dil je blaga rec ! Ovde se radi o tome, da mi smatramo da mogu da nam rade sta hoce , da uzimaju koga hoce a mi se nadamo da ce nas zastititi ! Mozda tako treba sa nekim nize ligasima, al sramota je da Radnicki, proslavljeni klub jos iz SFRJ podilazi beogradskim mafijasima !

  • Capi

    22:16 // 16. 8. 2022.

    Nije vam bio dobar Marko Jovanovic a Vojvodini jeste i zato je vojvodina druga a vi poslednji!!!Cao

    • Nikola

      17:40 // 17. 8. 2022.

      Kakav bre crni Zuba. Najveća prevara srpskog fudbala. Aca je za pola godine prodao 3 igrača i ni sa kim se nije talio za razliku od Zube. Ko je menadžer Ranđeloviću, Čumiću.... Da nije Lane mozda. Tražili smo niškog trenera, imamo ga, tražili mlade Nislije imamo sad i Dimitrija. Malo podrške nije na odmet. Najbolje da se vratimo u Zonu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: