Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:23, 14. 12. 2018.

| Sport

Sportski novinari Niša nagradili većnika Kačara

Autor:M. Zirojević, P. BlagojevićIzvor:Južne vesti
branislav kacar
Kačar nagrađen; foto: Saša Đorđević

Kako navode iz Sekcije sportskih novinara Niša, zbog pomoći u organizaciji Sportskog bala, rekonstrukcije Rovčeta, ali i zbog odličnih rezultata niških sportista i klubova, specijalno priznanje za 2018. godinu dobio je gradski većnik za sport Branislav Kačar.

Sekcija sportskih novinara Niša na sednici održanoj 11. decembra, u sklopu sastanka žirija 40. izbora sportiste godine Niša, rešila je da pored sportista, nagradi i Kačara.

Predsednik Sekcije Dušan Jocić kaže da nagrada "nema političku konotaciju" i dodaje da su i ranije priznanja dodeljivanja političarima i funkcionerima, kao primere navodeći bivše većnike za sport Milana Pešića i Miodraga Radovića.

Za pomalu neobičnu situaciju da novinari nagrađuju funkcionere, Jocić odgovara da su oni pre svega udruženje.

Mi nagrađujemo i funkcionere klubova, imamo mi i razna specijalna priznanja. Postoje uobičajena tradicionalna priznanja koja su Sportista godine, Mladi sportista i Sportski kolektiv. Mimo toga, dodeljujemo i nekoliko specijalnih priznanja ljudima za koje smatramo da zaslužuju - rekao je Jocić.

Ipak, zasada je nejasno koliko je tačno novinara podržalo ovakvu odluku.

Naime, nakon što je predsednik Sekcije Dušan Jocić rekao da je za dodeljivanje nagrade Kačaru glasalo "svih 18 prisutnih novinara", Ljubica Jocić, novinarka Južnih vesti, saopštila je da je ona bila jedina koja je podigla ruku "Protiv", kao što je, dodaje, bila protiv i kada je priznanje svojevremeno dodeljeno tadašnjem gradskom većniku za sport Milanu Pešiću.


Zbog čega je nagrađen Kačar?

Branislav Kačar zaslužuje priznanje, kako saopštava Sekcija - zbog Rovčeta, rezultata niških sportista i pomoći Sekciji oko organizacije Sportskog bala.

Sekcija je ovakvu odluku donela ceneći značajnu pomoć koju resorni većnik pruža u organizaciji naše manifestacije, koja će ove godine obeležiti veliki jubilej. Takođe, imali smo u vidu rezultate njegovog rada u dosadašnjem toku mandata na ovoj funkciji, konkretno u 2018. godini - pre svega ključni doprinos rekonstrukciji kultnog sportskog kompleksa Rovče u niškoj Tvrđavi - saopštavaju iz Sekcije.

Tokom rekonstrukcije Rovčeta najeksponiraniji bio je Branislav Kačar, tereni su otvoreni početkom oktobra, a zaključani početkom novembra. Suočen sa pitanjem zašto je Rovče rekonstruisano bez potrebnih dozvola, Kačar je "lopticu" prebacio na Kancelariju za lokalni ekonomski razvoj i projekte (KLERP).

Kao zasluge Kačara navedeni su i rezultati klubova u sportovima sa loptom, od kojih su 4 igrali Evropu - FK Radnički, RK Železničar, ŽRK Naisa i VK Nais. Istakli su i kompletnu strategiju sportske politike u gradu i stopostotnu realizaciju budžeta predviđenog za sport.

Što, sve, za posledicu ima odlične rezultate niških sportista i klubova, od kojih su čak četiri (u kolektivnim sportovima sa loptom) ove jeseni bili učesnici međunarodnih takmičenja - navode iz Sekcije.


Sledeća nedelja "burna" za Kačara - presuda pa nagrada

Nagrada Kačaru treba da bude dodeljena 20. decembra, a 3 dana ranije u ponedeljak 17. decembra, Branislavu Kačaru biće izrečena presuda u slučaju malverzacija oko javne nabavke za obezbeđenje i čišćenje u Gradskoj upravi.

Tajming presude i nagrade je gotovo isti, ali Jocić kaže da je to slučajno.

Sastanak smo imali 11. decembra. Prvi ja, a verujem i kolege, pojma nismo imali ni da je završna reč nakon toga, a kamoli da će biti zakazano izricanje presude pre ove naše manifestacije. Uopšte nismo imali to na umu. Čovek je u ovom trenutku nevin dok se drugačije ne dokaže. Ako se bude drugačije dokazalo, videćemo šta ćemo i kako ćemo - rekao je Jocić.

Sportski bal je 20. decembra kada će biti izabran i sportista Niša.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dr Jakov Zlatar

    14:00 // 17. 12. 2018.

    U Nišu nemate medije, sem Južnih vesti i par portala.Ovi elektronski mediji su u službi SNS-a.Pojedini voditelji tih medija, ne kriju čak i u živom programu, da su naprednjaci.Tako i aktiv sportskih novinara je aktiv sportskih novinara-članova SNS-a.

  • BATA

    22:18 // 15. 12. 2018.

    Da li je ovo porota koja kaze : " Nije kriv ".A na osnovu misljenja porote(sns)sudija donosi presudu.

  • mladi Bane

    13:57 // 15. 12. 2018.

    Kakve ste vi ubutaljke, ko ce da iznese u javnost ko su ljudi iz sekcije sportskih novinara? Ko i kako ih finansira i zbog cega? Stvarno je istina da nam novinarstvo u sportu ne lici ninasta. Ko u vreme Slobe... A ko u Juznim Vestima je u toj sekciji i sta mislite vi o tome?

    • Bata V. Petrović

      11:42 // 16. 12. 2018.

      Očigledno, svi oni koji nisu mogli u taksiste ili nakupce nahrupili su na novinarski poziv.*

      * poslanica moga oca svom sinu Bratislavu :
      " A ti sinko dobro uči, a ako batališ studije ne gine ti taksi, pijaca ili neke novinčine. Svi koji nisu znali šta će sa sobom otišli su u taksiste, preprodavce ili novinare, tamo ne treba škola."

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: