Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Sportski savez Niša

  • rovce 8, foto jelena misic

    Radovi u Rovčetu u jeku, Sportski savez Niša očekuje preseljenje

    Radove u Rovčetu, legendarnom sportskom terenu u Nišu, koji su počeli 3. avgusta, nastavio je Sportski savez Niša odakle kažu da je "Grad Niš dao instrukcije i pomaže u nekim organizacionim delovima". Zvonko Stanković, predsednik Sportskog saveza Niša, ističe da je "u ovom trenutku neizvesno kada će Savez biti preseljen u prostorije u Rovčetu".

    (7) detaljnije
  • Kup Koraća

    Novac od košarkaških kupova i za Rovče, klubove, Sportski savez, RKSIS, lopte za škole

    Od 27,8 miliona dinara koliko je odvojeno za organizaciju dva košarkaška kupa "Radivoj Korać" i "Milan Ciga Vasojević", od čega 12 miliona dinara iz budžeta Niša, nakon svih rashoda ostalo je oko 13,7 miliona dinara, prema podacima koje su predstavili gradonačelnica Dragana Sotirovski i potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dušan Projović. Taj novac će, prema rečima Sotirovski, biti odvojen za rekonstrukciju Rovčeta, organizaciju Evropskog prvenstva za juniore, izgradnju terena, Sportski savez Niša (1,6), košarkaške klubove, Regionalni košarkaški savez istočne Srbije (300.000) i sportsku opremu za škole.

    (7) detaljnije
  • Kup Koraća 2018 hala Čair

    Grad Niš obećao glamuroznu organizaciju Kupa Koraća

    Značajan novac iz budžeta Grada kako bi organizacija bila glamurozna, kotizacija veća od propisane, koktel kod gradonačelnice, boravak predstavnika KSS-a, dodatni i specijalni program tokom i nakon utakmica, uključivanje gradskih službi, VIP saloni sa osveženjem, ogroman broj ljudi u stafu, hostese, pokloni, nagrade za igrače, dodatni treninzi u drugim halama, angažovanje vojnog orkestra, poznatih umetnika i izvođača, samo su deo ponude koju je Grad, preko gradonačelnice Dragane Sotirovski, dostavio Košarkaškom savezu Srbije kako bi organizaovao Kup Koraća naredne dve godine.

    (10) detaljnije
  • KUP KOraća

    Za Kup Koraća iz budžeta 9 miliona, na kraju ostalo 8 - Sotirovski kaže da je Grad u plusu

    Za Kup Koraća iz budžeta je izdvojeno 9 miliona svih Nišlija, što je uz prihode od prodaje karata i reklama ukupno 19.8 miliona dinara, a potrošeno je oko 11, pa gradonačelnica kaže da je Gradu ostalo oko 8 miliona koje će uložiti u sport. Novinar Ljubomir Filipov kaže da u toj računici i tumačenju prihoda nešto nije u redu jer je ipak za milion manji nego što su Nišlije platile.

    (13) detaljnije
  • sportski savez srbije, donacija opreme, nis, foto sportski savez srbije 3

    Niški klubovi od Sportskog saveza Srbije dobili opremu za mlađe kategorije

    Mladi sportisti desetak niških klubova dobili su garniture dresova i lopte od predstavnika Sportskog saveza Srbije kako bi lakše i bolje nastavili treniranje svojih omiljenih sportova. Predsednik Sportskog saveza Niša Zvonko Stanković pozdravio je ovu akciju koja obuhvata tek nekoliko gradova u državi.

    detaljnije
  • apoteka red korona virus foto jv vanja keser

    Iz Štaba apeluju na niške sportske klubove da pomognu

    Svim sportskim klubovima u Nišu stigla je preporuka Gradskog štaba za vanredne situacije da zaposleni i članovi udruženja mlađi od 45 godina, koji nisu iz zdravstveno rizične grupe, budu na raspolaganju Štabu u cilju pružanja pomoći starijim sugrađanima.

    (3) detaljnije
  • ok nis

    Budžet za sport veći za 13 miliona, značajno više para za OK Niš, VK Nais i ŽFK Mašinac

    Ove godine bi iz budžeta Niša trebalo da 410 miliona dinara ode za sport, što je uvećanje od 13 miliona u odnosu na prošlu godinu. I ovog puta će skoro petina para otići Fudbaskom klubu Radnički, a dosta više novca u odnosu na prethodnu godinu dobiće Vaterpolo klub Nais, Odbojkaški klub Niš i Ženski fudbalski klub Mašinac.

    (9) detaljnije
  • Stop svi na sport

    Niška inicijativa kritikuje trošenje para u Sportskom savezu Niša, u Savezu ne žele da diskutuju

    Da je nemoguće da akcija “Stop, svi na sport” košta 2,5 miliona dinara, da je besmislica da ovaj program pomaže deci da se opredele za sport koji žele da treniraju, da Sportski savez Niša ne ispunjava svoju osnovnu funkciju, ali i da se ne vidi nikakav pomak u niškom sportu i pored miliona kojima se finansira, smatraju u odborničkoj grupi Niška inicijativa. U SSN kažu da ne žele diskusiju sa političkim organizacijama i pojedincima.

    (13) detaljnije
  • sud

    Tužila Sportski savez Niša, žali se i na diskriminaciju, u Savezu kažu "sve po zakonu"

    Gotovo 19 godina Gordana Zlatkov radila je u Sportskom savezu Niša, kako navodi, ali je poslednjih godina "preživljavala golgotu". Nedavno je dobila otkaz koji smatra nezakonitim, te je podnela tužbu protiv Saveza, ali generalni sekretar ove organizacije Predrag Pržić naglašava da je sve bilo po zakonu, te da je problem bio što nisu više imali potrebe za tim radnim mestom.

    (15) detaljnije
  • hala cair

    Još 5 sportskih organizacija među prioritetnim klubovima u Nišu

    Savez za školski sport dobio je svoje mesto među najznačajnijim niškim sportskim udruženjima, a novajlije, odnosno povratnici na ovu listu su i Rukometni klub Železničar, Fudbalski klub Budućnost iz Popovca, Planinarsko alpinističko ekspedicijski klub Niš, te Karate klub Elid. Na sledećem Gradskom veću biće poznato i koliko će para biti izdvojeno za njih.

    (3) detaljnije
  • Lopta Kosta

    Polufinala gotova, finale akcije "Stop! Svi na sport" na Vrtopu

    Grajom učenika više od 20 osnovnih škola iz Niša i okoline ispunjena je ovih dana Niška Banja, jer se u balon sali i na teniskim terenima održava akcija “Stop! Svi na sport”. Učenici 4. razreda imali su prilike da se nadmeću u slagalicama, igri memorije, kolektivnim sportovima, ali i atletici i streličarstvu, a finale na terenima na Vrtopu zakazano je za sutra.

    detaljnije
  • Lopta Kosta

    Sportski savez Niša dobio novo rukovodstvo u poslednji čas

    Nakon 3 meseca od smene predsednika i celokupne Uprave Sportskog saveza Niša, izglasano je novo rukovodstvo. Za prvog čoveka saveza postavljen je dugogodišnji košarkaški radnik Zvonimir Stanković, koji je rekao da je prioritet pomoć niškim klubovima, dok je za generalnog sekretara imenovan aktivni odbojkaš Predrag Pržić.

    (2) detaljnije
  • Sportski centar Čair mapa

    Sportski savez Niša ostao bez rukovodstva

    Na burnoj vanrednoj sednici Skupštine Sportskog saveza Niša izglasano je nepoverenje predsedniku Saši Veličkoviću, a samim tim i celoj Upravi. Sa sastanka je inače pozvana i policija, ali nije intervenisala jer su iz Saveza "sami rešili probleme". 

    (7) detaljnije
  • Nenad Filipović

    Niškom olimpijcu država plaća za "neplaćeno" u "Juri"

    To što je u "Juri" uzeo neplaćeno odsustvo da bi se pripremao za takmičenje na Olimpijskim igrama, jedinom niškom olimpijcu atletičaru Nenadu Filipoviću biće nadoknađeno novcem Sportskog saveza Srbije, saopšteno je iz Sportskog saveza Niša.

    (12) detaljnije
  • tuča

    Potukli se bivši sportski radnik i sekretar Sportskog saveza

    Generalni sekretar Sportskog saveza Niš Dejan Milosavljević i bivši šef odseka za sport gradske uprave Niša Dragan Petković potukli su se na ulici u centru grada i obojica završila na hirurgiji, saznaju "Južne vesti".

    (7) detaljnije
  • mali fudbal

    Sportske igre mladih u Nišu

    Manifestacija koju podržavaju Međunarodni olimpijski komitet (MOK) i FIFA, kao i brojni svetski sportisti, večeras će biti održana u centru Niša.

    detaljnije
  • sportski-dan.jpg

    45.000 Nišlija bilo sportski aktivno u jednom danu

    U "Svetskom danu izazova" u aktivnom učešću u sportu građana, Niš se takmičio protiv Novog Sada u nacionalnoj konkurenciji i opštine Desnjanskij iz Kijeva u međunardnom nadmetanju.

    detaljnije
  • macevanje.jpg

    Mačevanje za sve generacije

    U Mačevalačkom klubu Niš treniraju i deca od 5 godina, ali i rekreativka od 75 godina. Saradnjom sa Sportskim savezom iz Skoplja niški mačevaoci dobijaju priliku da se više edukuju.

    (3) detaljnije
  • sasa-velickovic.jpg

    Veličković novi predsednik Sportskog saveza Niša

    Trener u Gimnastičkom klubu Niš i vanredni profesor na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Saša Veličković izabran je za predsednika SSN-a. 

    (7) detaljnije
  • deca-i-sport.jpg

    Šansa za decu da se oprobaju u svim sportovima

    Deca iz Niša koja nisu sigurna koji bi sport trenirala ili prosto žele da se u nekom od njih oprobaju, tokom leta će moći da idu na besplatne treninge u brojnim niškim klubovima.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: