Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:31, 20. 2. 2023.

| Sport

Sportski vikend: Nais završio sezonu na Jadranu, OK Niš i Student grabe ka vrhu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Vaterpolo klub Nais
Niški vaterpolisti se okreću Superligi; foto: Jelena Mišić

Sa četiri trijumfa i sedam poraza Vaterpolo klub Nais iz Niša završio je kao osmi u Jadranskoj A1 ligi, sada se okreće borbi za opstanak u Superligi. Odbojkaši Niša su se pobedom nad poslednjeplasiranim Borcem popeli na drugu poziciju Prve lige, a trijumfovale su i košarkašice Studenta koje su bile bolje od Rudara i time načinile korak ka mestu koje vodi u elitni rang. Rukometaši Železničara poraženi su u Vlasotincu u Super B ligi.

Na četvrtom turniru Jadranske A1 lige vaterpolisti Naisa su na četvrtom turniru, koji je za vikend odigran u Beogradu, prvo izgubio od Primorja iz Rijeke rezultatom 17:6, potom je poražen od Zadra sa 19:12, a na kraju izgubio i od POŠK-a iz Splita sa 16:8. Nišlije su osme u A1 ligi, a sada im predstoji borba za opstanak u domaćoj Superligi.

Desetim trijumfom u Prvoj ligi odbojkaši Niša su se nakon 15. kola popeli na drugu poziciju i sada imaju dve pobede manje od prvoplasiranog Borca iz Starčeva. Nišlije su na svom terenu bile bolje od Borca iz Paraćina rezultatom 3:1 (25:22, 25:20, 21:25, 25:16). U narednom kolu niški odbojkaši igraju u Prokuplju protiv Topličanina.

Košarka Student Košarkašice Studenta sve bliže povratku u elitu; foto: Maja Živković Košarkašice Studenta su u 17. kolu Druge lige pobedile Rudar u Boru rezultatom 63:60 i time načinile značajan korak na mestu koje vodi u viši rang. Najefikasnije su bile Danijela Dimitrijević sa 19, Ana Ilić sa 17 i Maja Živković sa 15 poena. U narednom kolu Student dočekuje trenutno drugoplasirani Proleter iz Zrenjanina.

U prvom meču prolećnog dela sezone u Super B ligi rukometaši Železničara izgubili su od Vlasotinca u gostima 29:26 i sada su na devetoj poziciji na tabeli.

U fudbalskoj Superligi igrao se derbi juga, a niški Radnički je na svom terenu odigrao nerešeno (0:0) sa Radnikom iz Surdulice.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: