Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:45, 30. 10. 2023.

| Sport

Sportski vikend u Nišu: pobede odbojkaša i košarkaša, remi Radničkog i nada Naise

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
odbojka, nis, foto jelena misic
Novi trijufm; foto: Jelena Mišić

Iza niških sportskih kolektiva nije mnogo uspešan vikend - jedino su trijufm zabeležili odbojkaši Niša u Superligi, kao i košarkaši Konstantina, Niša, Marinosa i Ratnika u Prvoj muškoj regionalnoj ligi istok. Fudbaleri Radničkog upisali su remi sa Spartakom iz Subotice, a priliku da popravi skor imaju rukometašice Naise koje od 18 sati igraju sa Crvenom zvezdom u Beogradu.

Naisa Večeras šansa protiv favorita; foto: Jelena Mišić Odbojkaši Niša osvetlali su obraz niškog sporta za vikend - oni su upisali treću pobedu u Superligi pošto su u četvrtom kolu Superlige slavili u Požarevcu nad ekipom Mladog radnika rezultatom 3:1 (25:21, 19:25, 25:19, 25:20).

Sa tri pobede i porazom Niš je trenutno četvrti sa 8 bodova, iza Partizana, Karađorđa i Vojvodine.

U narednom kolu Nišlije dočekuju Jedinstvo iz Stare Pazove.

Remi ovog vikenda upisao je Fudbalski klub Radnički koji je odigrao 1:1 sa Spartakom iz Subotice na "Čairu".

Šansu da donese još neki trijumf imaju rukometašice Naise - večeras od 18 sati u Beogradu igraju meč sedmog kola Superlige protiv jednog od favorita za titulu Crvene zvezde. Prenos ove utakmice biće na Areni sport 3. Crveno-bele imaju skor od pet pobeda i jednog poraza, dok su Nišlijke zabeležile tri trijumfa, jedan remi i dva poraza.


Porazi i pobede u košarci, vaterpolu i fudbalu

sudija, fudbal, foto jelena misic Srpska liga istok i dva poraza niških ekipa; foto: Jelena Mišić Odbojkašice Studenta su pretrpele treći poraz u nizu jer su u trećem kolu Prve lige izgubile rezultatom 3:0 od Batajnice u Beogradu. Nišlijke su posle trećeg kola na poslednjem mestu, bez bodova.

U petom kolu Superlige vaterpolisti niškog Naisa tesno su poraženi na svom bazenu od Vukova sa Novog Beograda rezultatom 12:11.

Sa jednom pobedom i četiri poraza niški tim je na petom mestu B grupe.Košarkašice Studenta pretrpele su četvrti poraz u Prvoj ligi - od njih je bila bolja ekipa Duge (71:61). Nišlije imaju i jedan trijumf i sa šest bodova su na 10. poziciji najvišeg ranga.

U Prvoj muškoj ligi istok pobede su nastavili da nižu košarkaši Niša i Konstantina koji su na deobi prve pozicije posle petog kola. Ratnici imaju skor od tri pobede i dva poraza, Trijumf i Marinos po dve pobede i tri poraza, a Junior jedan trijumf i četiri poraza.

Srpska liga istok i 12. kolo doneli su poraze oba niška tima - Sinđelić je sa 1:0 poražen od Pčinje u Trgovištu, a Budućnost u Popovcu od Đerdapa (3:1).

Kompletan raspored ovog kola Srpske lige istok možete videti ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • HERRERA

    19:45 // 8. 11. 2023.

    Ispunjenje ciljeva i pokazatelj dobrog rada !!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: