Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:34, 18. 3. 2024.

| Sport

Sportski vikend u Nišu - polufinale plej-ofa stonotenisera, brojni porazi niških ekipa

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
stoni tenis, ilustracija, foto jv vanja keser
Stonoteniseri Železničara imaju razlog za slavlje; foto: JV / Vanja Keser

Težak vikend je iza brojnih sportskih timova iz Niša, retki su zadovoljni učinkom prethodnih dana, a sigurno su najsrećniji stonoteniseri Železničara koji su u jednom danu sa dva pobede obezbedili plasman u polufinale plej-ofa Superlige. Na dobrom putu je da to ostvare i takmičarke Stonoteniskog kluba Josip Kolumbo, a poraze su pretpreli fudbaleri Radničkog, rukometašice Naise, odbojkaši Niša, košarkašice Studenta i fudbalerke Mašinca u najvišim rangovima.

Radnički Radnički pretrpeo četvrti poraz u nizu; foto: Jelena Mišić Radnički je pretrpeo četvrti poraz u nizu - u nedelju uveče izgubio je od Napretka u Kruševcu (1:0) u meču u kom mu je sudija u nadoknadi vremena dosudio penal, a onda promenio odluku nakon konsultacija sa VAR sobom.

Nišlije su zadržale 14. poziciju, sledi pauza zbog reprezentacije gde će igrači imati priliku da se bolje upoznaju sa novim trenerom Dejanom Joksimovićem koji je rekao je to "skup odličnih pojedinaca, ali još nisu tim".


Polufinale za stonotenisere, stonoteniserke na pola puta

Stonoteniseri Železničara u jednom danu ostvarili su dve pobede i ono što je važnije, ostvarili plasman u polufinale plej-ofa. Nišlije su na svom terenu savladale Požarevac rezultatima 4:2 i 4:0.

Stonoteniserke Josipa Kolumba načinile su prvi korak ka polufinalu - u Novom Sadu su pobedili Panoniju rezultatom 4:1.

Drugi meč je sutra u Nišu.


Odbojkaši od vrha do dna, Naisa malo fali za plej-of

Ok Niš Odbojkaši Niša na pretposlednjem mestu; foto: Jelena Mišić Od liderske pozicije Superlige novembra prošle godine do baraža za ostanak u eliti - tako izgleda ova sezona Odbojkaškog kluba Niš.

Osmi poraz u nizu ovog vikenda pretrpeli su odbojkaši koji su u 21. kolu Superlige izgubili od Spartaka u Subotici rezultatom 3:0 (25:22, 25:16, 25:16).

Sa 22 boda iz 8 pobeda i 13 poraza Niš je na pretposlednjem mestu, ispred Borca iz Starčeva koji koji ima samo 8 bodova.

U poslednjem meču osnovnog dela Superlige Nišlije dočekuju kragujevački Radnički, a ako Nišlije ostanu na 11. poziciji igaće baraž sa drugoplasiranim Prve lige.

Sa malo šansi za plasman u plej-of ostale su rukometašice Naise u pretposlednjem kolu osnovnog dela Superlige. One su u 17. kolu pretrpele osmi poraz pošto su izgubile u Kruševcu od Napretka rezultatom 29:28 (17:13)

Sa 17 bodova Nišlijke su na petom mestu koje na kraju osnovnog dela vodi u plej-aut.

U narednom kolu Naisa dočekuje šestoplasirani Bekament, a taj meč je u subotu, 23. marta od 16:30 u hali "Čair".


Košarka - Student poražen, Niš ubedljivo na liderskoj poziciji

košarka KK Niš i dalje lider; foto: Jelena Mišić Košarkašice Studenta pretrpele su 14. poraz u Prvoj ligi, a bolji od Nišlijki bio je trećeplasirani Partizan rezultatom 88:65.

Student je na 10. mestu sa 4 pobede, a u narednom, 19. kolu igra sa drugim "večitim rivalom" Crvenom zvezdom.

Prva muška regionalna liga istok, gde je šest ekipa iz Niša, donela je pet pobeda ekipa iz ovog grada. Košarkaši lidera Niša, koji su upisali 20. trijumf, bili su raspoloženi pošto su pobedili sa 122:69 ekipu Napretka. Trijumf je u gradskom derbiju savladao Marinos rezultatom 85:77, Ratnici su slavili u Dimitrovgradu (89:87), Konstantin u Vranju nad Panterima (77:65), a Junior Jablanicu sa 66:63.


Mašinac ponovo poražen, Budućnost remizirao, Sinđelić slavio

fufbal, lopta Srpska liga - pobeda i remi; foto: Aleksandar Kostić Fudbalerke Mašinca nastavile su da borave na poslednjem mestu na tabeli Superlige - one su u 13. kolu elitnog ranga poražene od Sloge u Zemunu (4:2).

U poslednjem kolu dočekuju drugu ekipu Spartaka iz Subotice.

Osamnaesto kolo Srpske lige istok donelo je pobedu niškog Sinđelića koji je sa 3:0 pobedio Dunav iz Prahova. Ekipa iz Durlana nalazi se na četvrtoj poziciji na tabeli.

Budućnost iz Popovca odigralo je nerešeno (1:1) sa Jedinstvom iz Paraćina.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Oblak

    15:06 // 20. 3. 2024.

    Pa kada ce tom zenskom stonoteniskom klubu da promene ime. Dokle ce da nosi ime jednog od sedam sekretara SKOJa - Josip Kolumbo. U Hrvatskoj se nikada nebi dogodilo da klub nosi ime jednog Cetnika.

  • Razbibriga

    18:16 // 19. 3. 2024.

    Ovi mestani Nisa, ne gradjani, sto preovladase Nislije i ne zaslužuju sport i kulturu! Njima je vazno, da se najedu, oblocu, naspiju, da ih ne uhvati oko sokolovo, ne digne pauk, da skupljaju kapilarne glasove i idu na miting AV i podržavaju gradsku vlast, da bi nesto, za sebe ucarili. Nema gorih, a treci smo grad u Srbiji! Partijske uprave klubova, ne smeju ni da beknu, bice smenjeni.

  • Vlada

    16:45 // 19. 3. 2024.

    Po kom kriterijumu redjate ove sportove?
    Postoji sport u kome smo trenutno svetski prvaci (takodje i svetski rekorderi po broju poena na meču), a igra se skoro svakog vikenda neki meč u Nišu (dok traje sezona).
    Imamo i novu kuglanu, pisali ste o tome. Mogu mečevi uživo da se prate preko youtube-a.
    Možda da pošaljete i nekog novinara povremeno tamo?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: