Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:46, 22. 10. 2012.

| Sport

Sportski vikend u Pirotu

Autor:Vladimir VeljkovićIzvor:Južne vesti
nikola-Lazarevic.jpg
gimnastičar Nikola Lazarević na pobedničkom postolju

Košarkaši Pirota savladali su ekipu Jablanice u derbi meču Regionalne lige sa 77:68. Pobede su ostvarili i rukometaši i fudbaleri Radničkog dok su rukometašice poražene u Nišu. Odličan nastup, ovog vikenda, imali su i mladi pirotski gimnastičari.

Košarkaši Pirota nastavili su sa dobrim rezultatzima i u trećem kolu regionalne lige pobedili su Jablanicu sa 77:68. U prvom poluvremenu publika je mogla da vidi ravnopravnu igru, a meč je prelomljen u trećoj četvrtini kada su domaći stigli do dvocifrene prednosti koju su uspešno održavali do kraja meča. Najbolji pojedinac bio je plejmjker Stanisavljević sa 21 poenom, 11 asistencija i 9 skokova.

- Odlično smo odigrali meč. Do pobede smo stigli kolektivnom igrom. Rešili  smo meč u drugom poluvremenu. U Pirotu je odlična atmosfera, treniramo svakog dana, a znam da u drugim klubovima u ovoj ligi nije tako. To mora da donese rezultate - kaže Vladislav Stanisavljević.

I rukometaši Pirota bili su ubedljivi protiv mlade ekipe Mladost iz Vranja i ostvarili su pobedu od 41:23.  U drugom delu meča trener Nikola Kostić pružio je šansu i mladim igračima. Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Gogov i Dankov koji su postigli po 9 golova.

Rukometašice Pirota poražene su u Nišu od domaćeg Crvenog krsta rezultatom 27:25. Za pobednički tim nastupila je i nekadašnja igračica pirotskog tima Aleksandra Pešić.

Mile Tomić ostvario je prvu pobedu kao trener Radničkog u ovoj sezoni. Radnički je na svom stadionu savladao Hajduk Veljka sa 2:0.

Pogotke za bele postigli su Miloš Nikolić, koji kod prethodnog trenera Milana Stojanoskog nije dobijao šansu, i povratnik Milan Stavrić.

- Dobro je da smo pobedili, ali ima još dosta mesta za napredak. Važno je da smo osvojili tri boda i idemo meč po meč. I na ovom meču je moglo bolje a siguran sam da će tako biti na utakmicama koje slede - rekao je trener pirotskog tima Mile Tomić.

Sjajan nastup ovog vikenda imali su takmičari Gimnastičkog kluba „Soko 2011“. U drugom kolu Jugoistoka Srbije u sportskoj gimnastici nekoliko selekcija tima u muškoj i ženskoj konkurenciji obezbedilo je plasam na državno prvenstvo koje će biti održano u Novom Sadu, Kostolcu i Kruševcu. Najbolji rezultat prikazao je mladi Nikola Lazarević koji je u A kategoriji osvojio ubedljivo prvo mesto.


Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: