Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Sportsko-rekreativno udruženje osoba sa invaliditetom Nais

 • Golbal Nais

  Niški golbalisti osvojili srebro u Malmeu

  Da su tim koji zaslužuje veliku pažnju, još jednom su pokazali golbalisti Naisa, koji su osvojili srebro na "Malme openu", jednom od najvećih turnira u paraolimpijskim sportovima. Nišlije su na putu do srebra u ovom sportu, namenjenom isključivo slepim i slabovidim osobama, savladale ekipe iz Austrije, Grčke, Britanije i Švedske.

  (2) detaljnije
 • Golbal Nais

  Niški golbalsti ponovo postali šampioni Srbije

  Po drugi put zaredom, golbalisti Naisa osvojili su titulu šampiona države. Finalni meč bio je najteži izazov za Nišlije koje se bave sportom namenjenim isključivo slepim i slabovidim osobama, u kome su savladale ranijeg šampiona Mladost iz Beograda.

  (1) detaljnije
 • Golbal ilustracija

  U Nišu međunarodni turnir u golbalu, pojačani Nais priželjkuje finale

  Iako osnovan tek prošle godine, aktuelni šampion države Nais odvažio se da organizuje međunarodni turnir, na kome će ugostiti 5 ekipa iz regiona. I same će se Nišlije takmičiti na turniru koji će se igrati u subotu, 23. juna u niškoj Osnovnoj školi “Bubanjski heroji”, a s obzirom na to da su se pojačali internaionalcem Dženanom Ajdinovićem, “pucaju” na finale.

  detaljnije
 • stoni

  U Nišu turnir u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom

  Trofej Nais, jedan od 6 bodovnih turnira Stonoteniskog saveza osoba sa invaliditetom Srbije, održaće se u nedelju, 15. aprila u niškoj hali “Čair”.

  detaljnije
 • Golbal klub Nais

  Niški golbalisti postali šampioni Srbije u svojoj debitantskoj sezoni

  Po prvi put je pehar namenjen prvaku Srbije otišao nekom niškom timu u muškom ekipnom sportu, rekli su golbalisti Naisa, koji su titulu osvojili u svom debi nastupu na ovom takmičenju. U državnom finalu jedinog sporta, koji je namenjen samo slepim i slabovidim osobama, novoosnovani Nais savladao je prošlogodišnjeg šampiona beogradsku Mladost.

  (2) detaljnije
 • Golbal

  Niški golbalisti "pucaju" na finale, a možda i titulu na Državnom prvenstvu

  Nakon bronze na prvom zvaničnom takmičenju "Trofeju Beograda", golbalisti Naisa poručuju da su spremni i za veći uspeh na predstojećem Državnom prvenstvu, koje se održava u Beogradu, 28. oktobra. Kako je takmičenje u jedinom paraolimpijskom sportu, koji nema svoj ekvivalent u olimpijskom programu, smešteno u jedan dan, oni će morati da u tom periodu izađu kao pobednici iz 6 utakmica, kako bi ispisali istoriju i osvojili titulu u svojoj debitantskoj sezoni.

  detaljnije
 • Golbal

  Veliki uspeh na “Beograd Openu” - 16 medalja za Nišlije

  Visoke ciljeve postavili su sebi članovi niških klubova Nais, Delfin i Medijana na velikom međunarodnom takmičenju za osobe sa invaliditetom “Beograd open”, a većinu su ih i ispunili. Tako su golbalisti osvojili bronzu na svom prvom takmičenju, plivači pokupili 13 medalja, dok su stonoteniseri u Niš doneli 2 odličja. Iako se sport za osobe sa invaliditetom sve više razvija u Nišu, potrebno je više sistemskog rada za dodatno omasovljenje, a pravi primer za to je projekat u nordijskim zemljama.

  detaljnije
 • Golbal ilustracija

  Nikad brojnija niška "delegacija" na "Beograd openu"

  Međunarodno prvenstvo za osobe sa invaliditetom "Beograd open" ugostiće oko 700 sportista iz 7 zemalja, a među njima će veliki broj predstavnika imati i Niš. Golbalisti, stonoteniseri i plivači, svi redom ciljaju medalje na ovim igrama, koje će se održati po 4. put u glavnom gradu Srbije.

  detaljnije
 • Ilustracija košarka u kolicima

  Klub košarkaša u kolicima od septembra i u Nišu

  U sklopu Sportsko rekreativnog udruženja osoba sa invaliditetom Nais, kako kažu u Savezu košarkaša u kolicima, od septembra bi trebalo da sa treninzima počnu i košarkaši. Interesovanje je veliko, a Savez će im ustupiti neophodna kolica, pa se očekuje da se uključe u ligu već februara.

  detaljnije