Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:58, 18. 11. 2019.

| Sport

Srbi Rusima "ostali dužni", nadaju se revanšu pred punim "Čairom"

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Reprezentacija Srbije U21
Stolica će u odnosu na meč sa Estonijom moći da računa i na Nikolu Čumića; foto: Vanja Keser

U 1. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine lideri Grupe 5 Rusi su minimalcem savladali Srbe, pa “orlići” smatraju da su im ostali dužni i nadaju se da će to naplatiti u utorak, 19. novembra. Priželjkuju i da niški “Čair” bude pun i pomogne im u ovoj rezultatski jako bitnoj utakmici.

Rusi do sada nisu doživeli nijedan poraz u kvalifikacijama i prvi su u grupi sa 11 bodova, pristiglih iz 3 pobede i 2 remija. “Orlići” imaju po dve pobede i poraza, uz jedan remi, ali pobeda od velikih 6:0 nad Estonijom, pre 3 dana, donela je novu nadu.

Grupa je dosta ujednačena, u prošlom kolu su Bugari napravili veliko iznenađenje pobedom nad Poljskom, a selektor Ilija Stolica smatra da će biti još iznenađenja do kraja kvalifikacija.

Važno je da kvalitetom igre zaslužimo 3 boda. Napravili smo lepo uvertiru sa utakmicom protiv Estonije. Publiku u Nišu smo lepo pozvali na “Čair”, da dođu i podrže nas u jako važnom meču za sve nas. Izuzetno ujednačena grupa, rezultati u prva 5 kola govore u prilog tome. Trenutna situacija ne pokazuje dovoljno o kvalitetu grupe sa kojom ja radim - rekao je Stolica.

Od pobede Rusije u 1. kolu kvalifikacija dosta toga se promenilo u timu Srbije, počev od selektora, pošto je tada “orliće” sa klupe predvodio Nenad Milovanović. Uz to, značajna razlika je i atmosfera na tribinama, pošto je Ruse u Saransku bodrilo preko 20.000 ljudi.

Promenili smo model i stil igre, tako da je nepoznanice kakav će biti odgovor Rusije na neke naše novine. Igrači su mi preneli impresije iz Saranska, tamo ih je dočekalo preko 20.000 navijača - priča Stolica.

Utakmica počinje u 19 sati, a ulaznice se mogu nabaviti na biletarnici hale “Čair” od 10 sati i stadiona “Čair” od 17 sati. Cene su 200 dinara za istok i 300 dinara za zapad, dok će jug i sever biti zatvoreni.


Bivši i sadašnji reprezentativci posetili niške škole

Kako bi pozvali publiku da im pruži toliko željenu podršku, četvorica momaka koji su trenutno u sastavu U21 selekcije Srbije Lazar Pavlović, Ranko Veselinović i braća Luka i Ivan Ilić posetili su niške osnovne škole “Stefan Nemanja” i “Kole Rašić”. Pridružili su im se i sada članovi stručnog štaba madog nacionalnog tima, a nekada i sami repezentativci i asovi Crvene zvezde i Partizana Nenad Milijaš i Saša Ilić. Nenad Milijaš OŠ Kole Rašić Iskoristili boravak u Nišu za promociju reprezentacije; foto: FSS

Pozivam vas da nas u utorak podržite na utakmici protiv Rusije. Često sam kao igrač Partizana gostovao na "Čairu" i znam da niška publika ume da stvori fantastičnu atmoferu. Upravo nam takav ambijent treba u utorak uveče, jer nas očekuje najteže iskušenje u ovim kvalifikacijama. Svi ste zaista preslatki i osećamo se privilegovano što smo dobili priliku da vam ulepšamo ovaj školski čas - rekao je Ilić.

Niški osnovci su iskoristili priliku da se fotografišu i uzmu autograme fudbalera, a kako prenosi Fudbalski savez Srbije, nije izostalo ni skandiranje njihovih imena.

Vidim da ovde ima mnogo "zvezdaša" i "partizanovaca", drago mi je što puno vas navija i za Radnički, ali nas su kao klince učili da je reprezentacija svoje zemlje svetinja i da uvek treba da dišemo kao jedan kada igra Srbija. Pripremili smo vam ulaznice za duel sa Rusijom i nadam se da ćete imati priliku da se radujete važnoj pobedi naših momaka - kaže Milijaš.

Evropsko prvenstvo igraće se 2021. godine u Mađarskoj i Sloveniji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: