Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:18, 2. 2. 2020.

| Sport

Srbija je definitivno u baražu, futsaleri Španije savladali Ukrajinu

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Španija Ukrajina futsal Čair kvalifikacije za Svetsko prvenstvo februar 2020 foto Južne vesti Vanja Keser6
Poslednji dan kvalifikacija biće utorak, 4. februar, kada će Ukrajinci igrati protiv Francuza, a Španci protiv Srba; foto: Vanja Keser

Futsal reprezentacija Španije je savladala Ukrajinu rezultatom 3:1, čime je definitivno obezbedila sebi i srpskom timu plasman u baraž, a za direktan plasman na Svetsko prvenstvo ova dva tima će se boriti u utorak, 4. februara. Meč koji su odigrale Ukrajina i Španija u niškoj hali "Čair" ide na ruku "orlovima", kako rezultatski, tako i zbog toga što su Ukrajinci dobro izmorili Špance.

Ukrajina je nakon ovog poraza i definitivno izgubila šansu da se plasira na Svetsko prvenstvo. U poslednjem meču u Grupi B, koji se igra u utorak, 4. februara od 16:30 u hali "Čair", Ukrajinci će se sa Francuzima boriti samo za prestiž.

Sa druge strane, Španci i Srbi imaju po dve pobede i za prvo mesto u grupi će se boriti u utorak od 20:30.

Španija je povela već u 1. minutu, preko penala koji je uspešno izveo Ortiz. Vođstvo su duplirali u završnici poluvremena, u 18. minutu, pogotkom Lozana iz direktnog slobodnog udarca. Iako su Ukrajinci imali konstantnu inicijativu i primorali Špance da svoju šansu čekaju iz kontre, prvi pogodak na meču postigli su tek u 31. minutu, a strelac je bio Mališko.

Dva minuta kasnije, na 3:1 je povisio ponovo Lozano.

Ukrajinci su na ovom meču imali i lepu podršku sa tribina, pošto je dvadesetak njihovih navijača sa zastavama i rekvizitima neumorno skandiralo sa tribina, čak i kada je postalo jasno da su šanse za preokret njihovog tima minimalne.

Inače, drugoplasirani iz ove grupe, Srbija ili Španija, u baražu će igrati protiv Finske, drugoplasiranog tima Grupe A.


Španci pobedili teško - uz penal i slobodan udarac

Na samom početku meča Ukrajinci su protraćili tri dobra napada, a odgovor je stigao na drugoj strani. Španci su krenuli u opasan napad, momci u žutim dresovima ih zaustavili, ali je jedan od španskih igrača pao u kaznenom prostoru, pa je dosuđen penal. Izveo ga je Ortiz i rutinski pogodio za 0:1.

Uprkos ranom vođstvu uvek favorizovanih Španaca, Ukrajinci nisu imali nimalo podređenu ulogu. Čak su i više napadali od rivala. Tako je jednom pukla prečka pod udarcem Ihora Korsuna, brojni udarci otišli su pored i iza gola, dok su Španci svoju šansu čekali iz kontre.

Na naredni gol čekalo se punih 17 minuta. Ukrajina je ispucala bonus od pet faulova, a onda napravila još jedan. Direktan slobodni udarac izveo je Lozano, lopta se odbila o unutrašnju stranu stative i potom vratila u gol.

Istu situaciju imali su i Ukrajinci u drugom poluvremeni, samo je šut bio iz igre i lopta je nakon toga izašla napolje.

I to nije bila jedina situacija kada je delovalo da će Ukrajinci postići koj pogodak. Zapravo, imali su inicijativu tokom većeg dela, ali lopta je po prvi put ušla u gol Španaca tek u 31. minutu. Nakon još jednog neizvesnog i napetog napada, Serhi Mališko se najbolje snašao i poslao loptu pod prečku.

Izgubljenih +2 Španci su vratili veoma brzo, dva minuta kasnije, kada je Raul Kampos poslao loptu Lozanu, a ovaj ponovo pogodio.

Do kraja meča borba nije jenjavala, 10 sekundi pre kraja je selekcija Ukrajine imala tri odlične prilike da postigne počasni pogodak, ali je golman Španije Huanjo sva tri odbranio.

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo: Ukrajina - Španija 1:3 (0:2)

Hala: Čair, Niš

Sudije: Kristijano Hose Kardoso Santos (Portugalija) i Migel Kastiljo (Portugalija)

Strelci: Ortiz (1. minut), Lozano (18. i 33. minut), Mališko (31. minut)

Ukrajina: Ivanyak, Korsun, Shoturma, Bilotserkivets, Zvarych, Ysypun, Yeromin, Malyshko, Razuvanov, Mykytiuk, Sorokin, Zhurba, Fareniuk, Pediash

Španija: Huanjo, Ortiz, Lozano, Adri, Raul Kampos, Karlos Baron, Hose Ruiz, Bebe, Mark Tolra, Solano, Andresito, Adolfo, Rafa Usin, Raul Del Olmo

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: