Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:38, 6. 2. 2013.

| Sport

Srbija oslabljena u prvom kolu FED Kupa

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
fed-kup-srbija-tim.jpg
Vesna Dolonc, Dejan Vraneš, Bojana Jovanovski i Aleksandra Krunić

U Nišu 9. i 10. februara ženska teniska reprezentacija dočekuje Slovačku, bez Jelena Janković, dok je nastup Ane Ivanović neizvestan. I Bojana Jovanovski povređena.

Hala Čair je spremna za mečeve FED Kup selekcija Srbije i Slovačke, a u dobru atmosferu na tribinama veruju svi u srpskom timu.

- Dejvis Kup reprezentacija Srbije je imala lepo iskustvo u Nišu. Zahvalio bih se Nišu i domaćinima na lepom prijemu. Učinićemo da se što bolje pripremimo i pobedimo - rekao je Dejan Vraneš, selektor Srbije.

Jelena Janković neće nastupiti zbog povrede, dok će se sutra znati da li će igrati Ana Ivanović. Ipak, tu nije kraj problemima sa povredama.

- Veliki je pritisak na nama, a ja vučem povredu sa Australijan Opena. Već pet dana imam dva puta dnevno terapije, treniram bez mnogo kretanja. Slabo sam vežbala servis. Daću sve od seve da se dobro spremim za vikend - kaže Bojana Jovanovski.

Iako će nastupiti u oslabljenom sastavu, teniserke veruju u povoljan rezultat i drugu pobedu nad Slovačkom. Dosadašnji skor je 2:1 u pobedama za rivalke.

- Nije prvi put da imamo problema sa povredama. Uvek je neko bio pod znakom pitanja. Ana i Jelena imaju teške rasporede. Vesna i ja smo spremne, a znam da će Bojana dati sve od sebe da dođemo do pobede - istakla je Aleksandra Krunić.

TRENING-02.06.-12

Najbolje rangirana teniserka iz Slovačke je Dominika Cibulkova koja je 15. teniserka sveta. Daniela Hantuhova je na 58. mestu, Magdalena Ribarikova je na 55. mestu, a Jana Cepelova na 98. pozicji.

- Slovakinje nisu u najboljoj formi, ali dolaze u najjačem sastavu. Naše devojke su posebno motivisane, a naša najveća prednost su timski duh i atmosfera, ali i publika - dodao je Vraneš.

Žreb za mečeve prvog kola FED Kupa biće održan u petak, 8. februara od 12h u Gradskoj kući u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: