Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:48, 19. 6. 2021.

| Sport

Srbija savladala Severnu Makedoniju u "Čairu"

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
Srbija - S Makedonija 9
foto: Saša Đorđević

U prvom od dva prijateljska meča u Nišu, Srbija je savladalsa Severnu Makedoniju sa 29:26 (18:15). Odličan debitantski meč za Srbiju odigrao je Dragan Pešmalbek, a Srbija je kontrolisala meč i na kraju zasluženo slavila. Drugi duel u hali "Čair" na programu je u nedelju od 16 časova.

Srbija - S Makedonija 16 foto: Saša ĐorđevićSrbija je odlično počela meč, a istakao se odmah debitant i pojačanje iz Nanta, Dragan Pešmalbek. Pokrenuo je Srbiju i sa dva njegova, golovima Borzaša i Vorkapića Srbija je stekla starnih 4:0 nakon pet minuta igre. U nastavku su se Makedonci probudili, zaigrali za nijansu bolje, ali je prednost naše reprezentacije ostala, pa je na polovini prvog poluvremena bilo 10:5 za izabranike srpskog selektora Tonija Đerone.

Do poluvremena je nastavio Pešmalbek sa sjajnim partijama i postigao ukupno pet golova u prvom delu, a pratili su ga Vorpakić, Kukić, Radojković i Nikolić sa po dva. Na golu je blistao Milan Bomaštar i upisao četiri intervencije, pa je Srbija na odmor otišla sa 18:15. Kod Makedonaca jedini raspoložen je bio Kuzamnovski sa tri pogotka. Srbija - S Makedonija 11 foto: Saša Đorđević

U drugom poluvremenu je Đerona prvi put na teren poslao Đorđića, Đukića, Šotića, te Trnavca na golu, a naš tim je održavao stečeno. Pešmalbek je nastavio da postiže golove "sa crte", a po jedan su postigli i Đukić i Đorđić, te Borzaš za 23:19 u 43. minutu igre. Agilnije Makedonce u nastavku je "čuvao" golovima Kuzmanovski.

Severna Makedonija je nakon dva isključenja Srbije, Ratkovića i Nikolića, sa dva brza gola prišla na 25:22, ali je Radojković vratio Srbiji +4, pogotkom u 49. minutu, pa je odbijen nalet gostiju.

Srbija - S Makedonija 13 foto: Saša Đorđević

Do kraja je naš tim sačuvao prednost i zasluženo došao do pobede.

Srbiju je do pobede predvodio Dragan Pešmalbek sa 6 golova, dok je četiri postigao Radojković. Kod Makednaca se takođe sa šest golova istakao Kuzmanovski, dok je četiri psotigao Kostevski.

Drugi duel ove dve reprezentacije na programu je u nedelju od 16 časova.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: