Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:57, 11. 9. 2010.

| Sport

Srbija u finalu Evropskog prvenstva

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
Odbojkašice Srbije; foto: OSSRB

NIŠ – Juniorska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Evropskog prvenstva u Nišu pošto je savladala Češku rezultatom 3:0. U finalu sa Italijom.

Mlade odbojkašice su drugi put na ovom šampionatu pobedile Češku i tako došle na korak do cilja – zlatne medalje. U polufinalu su pokazale da nisu favoriti samo zbog domaćeg terena.

Prvi set Srbija je dobila prilično lako, sa 25:17. Čehinje su tada, uz pomoć dvadesetak navijača na tribinama, zaigrale agresivinije i povele sa čak 14:6 u drugom setu. Tada selektor Srbije Zoran Kovačić uvodi promene u tim i naše odbojkašice uspevaju da preokrenu rezultat i dobiju set sa 25:22.

U trećem setu je viđeno najviše neizvesnosti, a opet su Čehinje povele ubedljivo (13:6). Naše do drugog tehničkog tajm-auta uspevaju da održe korak sa rivalkama. Završnica seta, a srećom i meča, donosi opet neizvesnost. Srbija uspeva da iskoristi prvu meč loptu i dobije treći set sa 28:26.

- Znale smo da nas čeka velika borba jer svaka ekipa ulazi maksimalno motivisana u svaki meč. Uspele smo da se dignemo u drugom i trećem setu. Sada je na redu Italija – rekla je posle meča Danica Radenković, kapiten naše selekcije.

- Češka je naišla na spremnu Srbiju. Cilj još nije postignut, sada napadamo Italiju. Verujem da imamo tim za to, treba da vratimo za poraz u finalu Evropskog prvenstva 2004. godine – istakao je Zoran Kovačič, selektor Srbije.

U finalu Srbija će igrati sa Italijom, koja je rezultatom 3:1 bila bolja od Nemačke. Finalni meč je u nedelju od 20h u Čairu, a ulaz je kao i do sada, slobodan. U borbi za treće mesto igraće Nemačka i Češka, a taj meč počinje u 17:30h u hali Čair.

Pre toga, od 12:30h za 7. mesto igraju Rusija i Slovenija. Meč za peto mesto je od 15h, a sastaju se Slovačka i Turska.

Srbija će drugi put u istoriji igrati u finalu Evropskog prvenstva za juniorke. U Prešovu 2004. godine, naše odbojkašice predvođene Zoranom Kovačićem su osvojile srebrnu medalju pošto su poražene od Italije. Sada je prilika da se vrati dug.
 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: