Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:29, 8. 9. 2010.

| Sport

Srbija u polufinalu Evropskog prvenstva

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
Odbojkašice Srbije

NIŠ – Odbojkaška juniorska reprezentacija Srbije savladala je Sloveniju rezultatom 3:1 (22:25, 25:22, 25:10, 25:18) u četvrtom kolu Evropskog prvenstva u Nišu i Zrenjaninu. Ovom pobedom mlade odbojkašice su obezbedile plasman u polufinale.

Meč protiv Slovenije nije dobro počeo po nas, ali su se odbojkašice Srbije brzo snašle i preokrenule rezultat. Prvi set je pripao Slovenkama posle izjednačene borbe. U drugom su naše odbojkašice vratile istom merom, pa su preuzele konce u svoje ruke. Do kraja nije bilo neizvesnosti.

- Došlo je do malo opuštanja jer smo navikle na jake utakmice. Uspele smo da preokrenemo, što je najvažnije – rekla je Ana Bjelica.

- Uradili smo ono što je trebalo da uradimo da bismo se plasirali u polufinale. Ova utakmica je bila preslikana onoj sa Češkom, Slovenija je upotrebila sličnu taktiku i napala je servisom. Ipak, nije to taj nivo da mogu da odigraju od prvog do poslednjeg minuta tako snažno, napadački. Da mogu, sigurno bi oni bili na prvom mestu tabele – rekao je posle meča Zoran Kovačić, selektor Srbije.

U prvom meču I Grupe Češka je rezultatom 3:0 pobedila Belgiju, a istim rezultatom je Rusija bila bolja od Slovenije.

Posle četiri kola, Srbija je sigurni učesnik polufinala jer ima maksimalan učinak i 8 bodova. U poslednjem kolu će biti jasno ko će joj se pridružiti iz niške grupe. Rusija i Češka imaju po 7 bodova, slede Holandija i Slovenija sa po 5 bodova. Na poslednjem mestu je Belgija sa 4 boda.

Poslednjeg dana takmičenja u Grupi I od 15h igraju Rusija i Češka, dok se od 17:30h sastaju Slovenija i Holandija. Srbija igra od 20h protiv Belgije.

Takmičenje u Grupi II u Zrenjaninu je završeno, a Italija i Nemačka su obezbedile plasman u polufinale. Žreb za polufinale će se održati u Nišu posle treće utakmice u četvrtak, a igraće pobednici grupa protiv drugoplasirane. Dakle, mogu se sastati selekcije iz iste grupe.
 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: