Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:30, 9. 5. 2022.

| Sport

Srebrna i bronzana medalja za džudiste Kinezisa na Evropskom kupu u Sarajevu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Nevena Milić na Evropskom kupu u Sarajevu
Nevena Milić na postolju; foto: Dino Šečić, European Judo Union

Prvu seniorsku medalju na evropskim kupovima 20-godišnja takmičarka Džudo kluba Kinezis iz Niša Nevena Milić osvojila je u Sarajevu u kategoriji do 48 kg pošto je u finalu Evropskog kupa poražena od dve godine starije Luis Peti iz Belgije. Medalju u Niš doneo je i Igor Vračar koji je bio treći u konkurenciji preko 100 kg.

Nevena Milić na Evropskom kupu u Sarajevu Nevena Milić na postolju sa protivnicama; Dino Šečić,European Judo Union

Mlada Kikinđanka je bronzanoj medalji na Evropskom kupu za juniore u Sarajevu osvojenoj pre dve godine, dodala srebrnu u seniorskoj konkurenciji.

Nevena je bila slobodna u prvom kolu, ali je onda u četvrtfinalu bila blja od Luke Veg iz Mađarske. Polufinale joj je donelo duel sa drugim nosiocem Poljakinjom Paulinom Slahtom.

U finalu Nevenu je čekala dve godine starije Luis Peti iz Belgije koja je na kraju slavila i osvojila zlatnu medalju.

Dino-Secic-Sarajevo-Senior-European-Cup-2022-2022-231368 Igor Vračar se vraća sa medaljom; foto: Dino Šečić,European Judo Union

20-godišnji Igor Vračar se u Niš vraća sa bronzanom medaljom oko vrata, a u prvom kolu u konkurenciji preko 100 kg je bio slobodan. U četvrtfinalu je poražen iponom od Veslija Grinidža iz Velike Britanije, a potom je repesažu savladao Mađara Gabora Karpatija, pa i Vasilija Vujičića iz Bosne i Hercegovine. U meču za bronzu bio je bolji od Tima Kelca iz Slovenije.Vračar je dosad u juniorskoj konkurenciji osvojio tri medalje na evropskim kupovima, a ovo mu je prva u seniorskoj konkurenciji.

Dino-Secic-Sarajevo-Senior-European-Cup-2022-2022-231361 Teška borba, ali i teška kategorija; foto: Dino Šečić,European Judo Union

Iz niškog kluba na ovom Kupu bio je i Mihailo Ćirić koji je u konkurenciji do 90 kg bio peti.

Nikola Milošević, Kinezis Borci su sve vreme bili pod budnim okom trenera Nikole Miloševića; foto: Dino Šečić,European Judo Union

Sa borcima u Sarajevu je bio i trener Kinezisa Nikola Milošević koji je zadovoljan učinkom niških boraca.

Sjajan rezultat i dobro je što imamo kontinuitet u ovim teškim vremenima po sport u Nišu. Možda je, za ovu polusezonu, ovo bilo poslednje takmičenje za seniore jer čekamo da se protkol na takmičenjima vrati u prekovid stanje. Finansijski je neizdrživo sada jer su potrebni PCR testovi, ostanak u oficijelnim hotelima i danima pre takmičenja. Ipak, ni to nas ne obeshrabruje jer zaista pravimo sjajne rezultate. Sve ove medalje i rezultati su plod rada celokupnog tima - rekao je MIlošević.

Na ovom Evropskom kupu tim Kinezisa predstavljaju i Igor Vračar i Mihailo Ćirić koji će tek imati svoje borbe.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: