Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:29, 19. 2. 2015.

| Sport

"Srebrna lisica" niškim skijašima

Autor:Z.M.Izvor:Južne vesti
unnamed.jpg
Trijumf Nišlija na Bjelašnici

Niški skijaši odneli su ekipnu pobedu na Otvorenom prvenstvu Bosne i Hercegovine „Srebrna lisica“ održanom  u velesalomu na Bjelašnici kod Sarajeva.

Drugo i treće mesto pripalo je domaćim klubovima „Jahorina“ i „Sarajevo“.

Pobedom Nišlija je okončana tradicija po kojoj su bosansko-hercegovački skijaši godinama pobeđivali i u Srbiji i na svom terenu. Kuriozitet je da najviše zasluga za uspeh Nišlija u Sarajevu imaju šef stručnog štaba Ognjen Dragoljević i trener Bojan Petrović, Sarajlije koje su skijanjem ovladale na Jahorini.

U niškom timu, sastavljenom od 13 cicibana i pionira (uz tri pojačanja iz beogradskog „Rtnja“), čak sedmoro ih se domoglo medalja. Najuspešniji su bili Petra Veljković i Veselin Zlatković, koji su pobedili u obe trke veleslaloma.
  
Aleksa Tomović je osvojio zlatnu i srebrnu medalju, Andrija Dimitrijević i Mirko Lazareski po srebrnu, a debitantkinja Mina Angelov i Dunja Radivojević po bronzanu.
Dva dana ranije četvoro niških pionira (do 14 godina) učestvovalo je u sastavu reprezentacije Srbije na Međunarodnom FIS kupu „Deca za mir“. U konkurenciji takmičara iz šest država, četvoro niških skijaša osvojilo je četiri medalje: Veselin Zlatković zlatnu i srebrnu, Petra Veljković srebrnu i Dunja Radivojević bronzanu, dok je Natalija Pešić bila šesta.

Pobeda Veselina Zlatkovića ima poseban značaj jer je to treća zlatna medalja u istoriji Ski-kluba „Niš“ osvojena u inostranstvu na trkama iz međunarodnog kalendara, na kojima se osvajaju bodovi za svetsku rejting-listu. Prve dve osvojili su pre deset godina Maša Đokić u Turskoj (Uludag) i Veljko Zdravković u Makedoniji (Popova šapka).

Pre nego što su prešli Drinu, niški skijaši osvojili su niz medalja na Zlatiboru, u trećem kolu Alpskog kupa Srbije. Zlatno odličje osvojili su Mina Angelov, Mirko Lazareski, Aleksa Tomović, Petra Veljković i Veselin Zlatković. Srebrne medalje pripale su Andriji Dimitrijeviću, Dunji Radivojević i Andriji Nikoliću, a bronzana Andreju Trailoviću.

Dok su njihovi stariji drugovi trijumfovali na nacionalnoj i međunarodnoj sceni, najmlađi niški skijaši uspešno su nastupili u prvom kolu Alpskog kupa jugoistočne Srbije, održanom na Crnom vrhu kod Bora.

U dve regionalne trke, kojima je učešće kluba Skadi iz Skoplja dalo međunarodni karakter, najuspešniji Nišlija bio je sedmogodišnji Lazar Livadić, osvajač dve zlatne medalje. Zlatom su se okitili još Jovana Pančić i Konstantin Stefanović. Petra Kostić, Milica Maksimović i Nikola Sinđelić osvojili su srebrne, a Matija Zdravković i Đorđe Džunić bronzane medalje.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: