Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:41, 18. 6. 2014.

| Sport

Srebrna medalja za tekvondoistu iz Niša

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
tekvondo.jpg
Reprezentacija Srbije u Austriji

Na Otvorenom prvenstvu Austrije takmičar Kluba borilačkih sportova Naisus Uroš Mitrović osvojio je srebrnu medalju u timskom nastupu kadetske reprezentacije Srbije.

On je osvajanjem ove medalje izborio mesto u reprezentaciji za Balkansko prvenstvo koje će biti održano u Sloveniji tokom septembra.

Uroš Mitrović se na ovom takmičenju oprobao u tri discipline (individualno u slobodnom stilu do 17 godina, individualno, kao i u timu u kadetskoj konkurenciji).

- Neki od takmičara su osvajači evropskih i svetskih medalja. U ovako i kvantitativno i kvalitativno jakoj konkurenciji, Uroš je uspeo da se nametne zajedno sa Nemanjom Jankovićem i Aleksom Tošićem u kadetskom timu, te zajedno sa njima osvoji srebrno odličje. Dok u standardnim formama u individualnoj konkurenciji nije mogao dalje od kvalifikacija, u slobodnom stilu je zauzeo 9. mesto - rekao je Nebojša Anđelković, trener Tehničke reprezentacije Srbije.

Ovogodišnje takmičenje u Austriji, obeleženo kao A klasa turnir, okupilo je preko 400 takmičara iz čak 25 zemalja. 


Medalje i u Beogradu

tekvondo Borci Naisusa u Beogradu

Jedan deo ekipe Naisusa je učestvovao na takmičenju "Deca i policija", koje je organizovao Beogradski tekvondo savez, a povodom Dana policije.

KBS Naisus je osvojio tri zlatna odličja i pehar za drugo mesto u ekipnom plasmanu. Na takmičenju su učestvovali Tijana Rajković (do 31kg), Nikolina Stanković (do 33kg) i Aleksa Nikolić (do 36kg).

- Furiozno su i Tijana i Nikolina savladale svoje protivnice, koje su i pre isteka vremena morale da predaju meč. Aleksa se našao sa protivnikom koji je daleko viši od njega ali to ga ni malo nije sprečilo da svojim adutima nadvlada protivnika i dokaže kako veličina nije presudna - rekao je Marko Miloradović, pomoćni trener KBS Naisusa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: