Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:10, 6. 11. 2013.

| Sport

Sređen parket u hali Čair

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
hala-cair-gotovi-radovi.jpg
Parket spreman za korišćenje

Nakon junske poplave koja je zadesila nišku halu, parket u Čairu vraćen je u upotrebno stanje, ishoblovan, lakiran i obeležen, kaže direktor Sportskog centra Čair. Prva utakmica zakazana za 13. novembar.

Manje od 3 nedelje bilo je potrebno da se završi sređivanje parketa u hali Čair koji je uništila poplava još srednim juna ove godine.

- Na sreću, parket se vratio, na osnovu parametara koje su nam dali izvođači, po tom postupku smo radili i to se vratilo u normalno stanje. Parket je kompletno ishoblovan, lakiran, obeležen i spreman za takmičenje - kazao je za Južne vesti Dragan Perić, direktor Sportskog centra Čair.

Parket je završen, ali nije kompletna završena sanacija štete.

- Tehnički sektor nije kompletno završen, trenutno su u radu sređivanje telekomunikacija i interneta, a nisu nam prošla dva tendera, za elektro-ormane i gasni kotao jer se niko nije javio. Očekujemo da će svi radovi biti gotovi do Svetskog prvenstva za rukometašice - pojasnio je Perić.

dragan-peric,-hala-cair Direktor Sportskog centra Čair Dragan Perić na "novom" parketu u hali

U hali Čair već su počele pripreme za predstojeće Svetsko prvenstvo za rukometašice koje će biti održano u Srbiji od 6. do 22. decembra i za tu namenu će biti montiran nov tarafleks preko parketa.

Kako je ranije Perić rekao, stara hala je imala problem sa atmosferskim padavinama i bilo je bedema koji su zaustavljali vodu. Te barijere su sklonjene pri rekonstrukciji hale, a sada su napravljene privremene barijere od peska protiv eventualne poplave.

Poplava koja se slila iz Zetske ulice još 23. juna uništila je prema tadašnjim procenama oko dve trećine parketa. Saniranje štete čekalo je završetak tendera i spuštanje vlažnosti parketa.

- Kao što sam i obećao, hala Čair za vikend počinje sa radom. Obećanje je bilo da će biti početkom novembra, to je i ispunjeno. Završen je parket, izgleda bolje nego što je bio kada je otvorena hala - rekao je Milan Pešić, član Gradskog veća zadužen za sport.

hala cair ranije Ovako je hala Čair izgledala nakon poplave

Prva utakmica u "obnovljenoj" hali odigraće odbojkaši Niša koji će 13. novembra dočekati Vojvodinu u osmini finala Kupa Srbije.

Nakon "premijerne" utakmice, 16. novembra će biti odigran i meč šesnaestine finala Čelendž kupa u kom će Naisa dočekati Danilovgrad.

U hali će od 22. novembra do 1. decembra biti održan i Sajam knjiga, a nakon toga dvoranu preuzima Svetska rukometna federacija pošto Svetsko prvenstvo za rukometašice počinje 6. decembra.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Durlanac

    08:52 // 7. 11. 2013.

    Opet rešavamo posledice a ne uzrok. Pa prvo se sredi kolektor (ne peskom) pa onda sređuješ halu. Ovako do sledeće poplave kad će neko opet da nas opelješi za hoblovanje i lakiranje.

  • hedonist

    08:20 // 7. 11. 2013.

    ovo je ,zaista,veliki uspeh,menadzmenta s.c.cair!jos kad bi nam rekli,koliko duguju vodovodu,distribuciji,toplani...

  • Nislija

    01:50 // 7. 11. 2013.

    A sta ste uradili da obezbedite halu od ponavljanja ovakvog scenarija? Sta ako bude opet isto nevreme kao u junu ili nesto ne daj Boze jos gore?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: