Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:13, 8. 6. 2019.

| Sport

Srpkinje igraju prvi međunarodni meč u ragbiju 13, na spisku i južnjakinje

Autor:B. A. i M. J.Izvor:Južne vesti
vanja pešić ragbi
Leskovčanka će probati da izbori mesto u ekipi, foto: Ragbi klub Morava Gepardi

Leskovčanka Vanja Pešić i Pančevka koja živi u Nišu Ana-Marija Škiljo nalaze se na širem spisku ragbi 13 reprezentacije Srbije, koja će po prvi put u istoriji odigrati neki međunarodni meč. Rival je Italija, a utakmica se igra u Beogradu, 22. juna.

21-godišnja Pešić se naknadno priključila reprezentaciji Srbije i u narednom periodu pokušaće da se izbori za mesto u prvom timu. Ona je tokom studija u Portlandu igrala ragbi 7, a po povratku u rodni Leskovac postala je član kluba Morava gepardi.

Ovo je veliki uspeh za naš klub. I Vanja i mi iz Uprave se nadamo da će postati prva Leskovčanka koja će zaigrati za reprezentaciju Srbije - kažu u klubu.

Škiljo je, kako je rekla, u ragbiju od samih njegovih ženskih začetaka, pa i ne čudi što se našla na spisku. Ona radi u Nišu i trudi se da u ovom gradu pospeši razvoj ženskoj ragbija, zbog čega je jedno vreme držala i besplatne treninge. Sada pauzira sa time, ali kaže da joj je cilj da od septembra osnuje Ženski ragbi 13 klub Radnički, sa velikim takmičarskim ambicijama.

Naravno, kao i svakom sportisti i meni je izuzetna čast da zaigram za reprezentaciju Srbije. Ovo nije prvi put da oblačim dres reprezentacije, ali mi je prvi put da igram ragbi 13 i utoliko mi ovaj poziv znači više - rekla je Škiljo.

Selektor Željko Delić odredio je širi spisak od 30 igračica za ovu utakmicu, a pored Pešić i Škiljo tu su i Željana Mitrović, Nađa Nikolić, Sara Trifković, Ivana Artinović, Milica Mijić, Nika Bajić, Jelena Stojiljković, Karolina Blizanac, Anđela Nikolić, Ana Koronsavac, Ana Novaković, Marija Milosavljević, Marija Bajić, Jelena Lazić, Marija Zlatković, Milica Krasić, Jovana Fridl, Tamara Bošnjak, Tatjana Prendić, Dragana Žeželj, Nataša Kovačević, Anica Radak, Zoja Nikolić, Milica Rakočević, Mihaela Česnak, Ivana Đorđević, Marija Maslaković i Isidora Savković.

Inače, utakmica je prijateljskog karaktera i igraće se kao uvertira za klupsku utakmicu Balkanske Superlige između Crvene zvezde i italijanskog tima Linjano šarks.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: