Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:50, 31. 8. 2022.

| Sport

Srpska liga: Piroćanci i dalje prvi, Car Konstantin pretrpeo treći poraz i smenio trenera

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Fudbal KOSTA
Radnički i Budućnost na vrhu, Brzi Brod i Car Konstantnin na dnu tabele; Ilustracija; foto: A. Kostić

Pobedom na gostovanju u Svilajncu fudbaleri Radničkog iz Pirota posle 3. kola Srpske lige Istok jedini su tim sa maksimalnim učinkom. U vrhu tabele društvo im pravi i popovačka Budućnost koja je slavila u Prahovu, dok je na začelju niški Car Konstantin koji je doživeo i treći poraz. Loši rezultati bili su razlog ostavke Vojkana Veljkovića na mesto trenera, a naslediće ga Dušan Đokić, bivši golman i trener golmana u Radničkom.

Nastavili su Piroćanci sa pobedama, a izabranici Gorana Lazarevića minimalnim rezultatom (1:0) pobedili su Radnički iz Svilajnca. Neugodno gostovanje imali su i fudbaleri Budućnosti iz Popovca, ali su u Prahovu slavili sa 2:0 i sa 7 osvojenih bodova se domogli deobe 2. mesta.

Prvu pobedu u sezoni pred svojim navijačima upisala je Vlasina, koja je na ”Rosulji” sa 2:1 nadigrala Jagodinu. Meč bez golova viđen je u Trgovištu, gde je Pčinja dočekala leskovačku Dubočicu. Do boda je stigao i Topličanin, pošto je utakmica u Paraćinu protiv Jednistva završena remijem 1:1.

Kao što se u vrhu tabele nalaze dva tima sa juga, ista situacija je i na dnu. Posle poraza od Meševa rezultatom 3:1, Brzi Brod je ostao na samo jednom osvojenom bodu, dok je jedina ekipa bez bodova i dalje Car Konstantin. U nedeljnom matineu od 11 sati na Bubnju sa 2:1 slavio je Timok.

Loši rezultati razlog su ostavke dosadašnjeg trenera Vojkana Veljkovića, a uprava Cara Konstantina odlučila se da poverenje da Dušanu Đokiću, bivšem golmanu i treneru golmana Radničkog.

Nimalo lak zadatak da eventualno upišu prve bodove popularni ”carići” imaće za vikend, kada će odmeriti snage sa ekipom Budućnosti u Popovcu. Meč je u nedelju, 4. septembra od 16:30.

Interesantno će biti i u Mrštanu, gde će se sastati pre početka sezone možda i najveći konkurenti za ulazak u Prvu ligu Dubočica i Timočanin, dok će pirotski Radnički seriju pobeda pokušati da nastavi protiv Brzog Broda.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • propadomo leeee

    18:38 // 2. 9. 2022.

    Auuuuu trener gpolmana u Radnickom i trener u Caru , velike preporuke za Radnicki!? Vidi se da se u Radnickom radi profesionalno!!!! Da nije smesno bilo bi mnogo tuzno! Ma nije ni cudno sto lose brane golmani ove godine!!! Svaka cast ljudima iz uprave!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: