Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:24, 11. 4. 2019.

| Sport

Srpska liga istok: Niški derbi bez golova, slavili Popovčani i Piroćanci

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Sinđelić Car Konstantin
U gradskom derbiju u jesenjem delu sezone goleada, u prolećnom nijedan gol; foto: Vanja Keser

Pobednički niz očuvali su fudbaleri pirotskog Radničkog, pošto su minimalcem (1:0) savladali Moravac iz Mrštana, a bitnu pobedu zabeležila je i Budućnost iz Popovca, nad Dunavom iz Prahova. Trijumf je doneo ovom timu i 3. mesto na tabeli Srpske lige istok, gde je smenio niškog Cara Konstantina, pošto je gradski derbi završen bez golova.

Na Bubnju su se sastali Car Konstantin i Sinđelić, ali nijedan gol nije viđen. Nedaleko od njih, u Popovcu, viđeno je 3 gola, a sva 3 bila su delo domaćina Budućnosti.

Domaćina je u Pirotu poprilično namučio Moravac, koji je u početku meča više napadao, ali se ispromašivao, što je lider lige umeo da kazni. Jedan pogodak u prvom poluvremenu bio je dovoljan za 8. pobedu u nizu.

Od južnjaka je u ovom kolu uspela da slavi još i leskovačka Dubočica, takođe minimalnim rezulatom. Leskovčani su bili bolji od Rtnja iz Boljevca, mada se na prvi i jedini gol u ovom meču čekalo punih 86. minuta.

Sa po jednim bodom morali su u 23. kolu da se zadovolje Zaplanjac i Radan. On je ipak vredniji ekipi iz Lebana, s obzirom na to da je njen domaćin Radnički bolje pozicioniran. Tokom celog prvog poluvremena mreže u Svilajncu su mirovale, a onda su u drugom krenula uzbuđenja. U dva navrata vodio je tim iz Lebana, ali pobedu nije uspeo da zabeleži, jer je meč završen sa 2:2.

Tim iz Gadžinog Hana je pak imao ulogu favorita u ovom kolu, što zbog boljeg učinka, što zbog domaćeg terena. Ipak, rezultatom 1:1 i po jednim osvojenim bodom morali su da se zadovolje i Zaplanjac i Trstenik.

Drugi poraz u nizu, a 16. ove sezone doživeo je “fenjeraš” Pukovac, mada je epilog mogao da bude i drukčiji, s obzirom na to da je Tabane dalo samo jedan gol u ovom meču. Minimalcem je u ovom kolu izgubilo i Jedinstvo iz Bošnjaca i to na svom terenu, od paraćinskog Borca, iako su se držali domaći sve do desetak minuta pre kraja utakmice.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bubanjska dolina

    20:59 // 11. 4. 2019.

    Durlanci nas nadigrase.

    • Durlanac

      08:25 // 12. 4. 2019.

      Srbija do Tokija,Durlan do Mc Donalds!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: