Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:14, 18. 10. 2018.

| Sport

Srpska liga istok: Peti vezani trijumf Radničkog, prvi poraz Zaplanjca

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Car Konstantin durlan
Sinđelić zbog rođendana pomerio 11. kolo; foto: Vanja Keser

Sa serijama pobeda nastavili su i u 11. kolu Srpske lige istok pirotski Radnički, Moravac iz Mrštana i Budućnost iz Popovca. U vanrednom kolu trećeg ranga takmičenja ekipa iz Mrštana nanela je prvi poraz u sezoni Zaplanjcu iz Gadžinog Hana.

Het-trik Milana Đokića Moravcu je doneo trijumf. Kadrovski problemi učinili su svoje, pa je tim iz Gadžinog Hana izgubio sa 3:2 i po prvi put se od početka sezone ne nalazi u samom vrhu tabele, dok je ekipa iz Mrštana zaposela treću poziciju.

Peti trijumf vezao je Radnički, koji je gostovao Dubočici u Leskovcu. “Vruće” gostovanje tradicionalnih rivala donelo je neizvesnu borbu pred preko 500 gledalaca, ali je prošlogodišnjem učesniku Prve lige pogodak Jordana Jovanovića u 60. minutu bio dovoljan za pobedu sa minimalnih 1:0.

Najubedljiviji u ovom kolu bio je Car Konstantin, koji je na Bubnju sa 4:0 savladao Dunav iz Prahova. Sa igračem manje, Tabane iz Jagodine uspelo je da u Bošnjacu savlada tomošnjeg srpskoligaša Jedinstvo i to sa 2:0.

Dva tima iz okoline Niša susrela su se u 11. kolu, a očekivano je Budućnost bila bolja. Domaćinu Pukovcu Popovčani su dali tri gola, a nisu primili nijedan, te upisali i treću pobedu zaredom.

Pukovac je ostao na deobi poslednje pozicije na tabeli sa Radanom iz Lebana, koje je i u 11. kolu izgubilo, ovog puta od kod kuće, od Rtnja iz Boljevca, sa minimalnih 1:0.

Sledeće kolo na programu je ovog vikenda, a derbi će se igrati u Pirotu, gde Radnički dočekuje Zaplanjac iz Gadžinog Hana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: