Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:23, 6. 11. 2018.

| Sport

Srpska liga istok: Piroćanci sa 6 golova deklasirali tim iz Svilajnca

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Sinđelić Car Konstantin
Sinđelić pao na 9. poziciju; foto: Vanja Keser

Po osmi put uzastopno trijumfovao je Radnički iz Pirota, ponovo bez primljenog gola, a ovog puta deklasirao je kod kuće imenjaka iz Svilajnca. Sa druge strane, u 14. kolu Srpske lige istok niški Sinđelić pretrpeo je najubedljiviji poraz u sezoni, pošto je sa 5:0 izgubio od lidera Temnića.

Piroćanci su na svom stadionu slavili nošeni Urošem Tomovićem koji je postigao het-trik, a sem njega pogađali su Denis Ristov, Miloš Spasić i Nikola Vlajković. Nakon prvog poluvremena vodili su domaći sa 2:0, a za dvadesetak minuta u drugom poluvremenu postigli su čak 4 pogotka.

Sem osam trijumfa u nizu, impozantna je i gol-razlika Radničkog u poslednjih mesec i po dana - 26:1, a sada se “probio” i na drugu poziciju u Srpskoj ligi.

Nije se ni očekivalo da Sinđelić ima lak posao u Varvarinu, ali sudeći po stanju na tabeli nije ni da primi 5 golova, a ne postigne nijedan. Ipak, tako je bilo i sa 2 gola u prvom i 3 u drugom poluvremenu slavio je Temnić.

Niški derbi protekao je u znaku gostujućeg Cara Konstantina, koji je sa 3:0 savladao Budućnost u Popovcu i popeo se na 6. poziciju, dok su Popovčani i sa ovim porazom zadržali 4. mesto.

Između dva niška tima na tabeli Srpske lige istok “umetnuo” se Zaplanjac iz Gadžinog Hana, koji je sa 2:1 savladao Jedinstvo u Paraćinu i tako prekinuo seriju od 4 meča bez pobede.

Nakon 6 kola bez poraza i to se desilo Moravcu iz Mrštana, pošto ga je kod kuće pobedilo Jedinstvo iz Bošnjaca. Moravac je prvi poveo, ali je Jedinstvo preokrenulo i već do 66. minuta vodilo sa 3:1. Do kraja je domaćin uspeo samo da smanji na 2:3.

Pukovac i Radan i ovog vikenda zabeležili su poraze i ostali na dnu tabele. Dubočica je u Pukovcu slavila sa ubedljivih 4:1. Tim iz Lebana izgubio je od Dunava u Prahovu rezultatom 2:0, a oba pogotka, jedan na početku i jedan na kraju meča postigli su domaći iz jedanaesterca.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: