Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:00, 23. 10. 2018.

| Sport

Srpska liga istok: Pobednički niz Moravca prekinuo Car Konstantin

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Car Konstantin Sinđelić fudbal
Radnički, Budućnost i Moravac i vrhu Srpske lige istok; foto: Vanja Keser

Dok su sa nizom pobeda u 12. kolu Srpske lige istok nastavili pirotski Radnički i popovačka Budućnost, seriju trijumfa Moravca iz Mrštana prekinuo je niški Car Konstantin, pošto su dva tima odigrala nerešeno (1:1). Dva tima sa dna tabele Pukovac i Radan iz Lebana, u ovom kolu konačno su došla do bodova.

Bez poraza bio je Zaplanjac tokom prvih 10 kola takmičenja, ali je sada vezao dva poraza. Drugi mu je naneo upravo Radnički iz Pirota, kome je ovo čak šesta pobeda u nizu. Po jedan gol početkom prvog i drugog poluvremena bio je dovoljan prošlogodišnjem prvoligašu da slavi i nastavi da drži korak za prvoplasiranim Temnićem na tabeli Srpske lige.

Tokom prvih sat vremena meča između Budućnosti i leskovačke Dubočice u Popovcu, domaćin je postigao 4 gola. Jedini gol za Leskovčane pao je 4 minuta pred kraj, pa je Budućnost rutinski slavila i sačuvala 3. poziciju na tabeli.

Tokom poslednjih kola, sem Radničkog i Budućnosti, sva same pobede naređao je i Moravac, ali je taj niz u Mrštanu prekinuo niški Car Konstantin. Oba gola viđena su u prvom poluvremenu, koje je više od drugog obilovalo šansama. Prve su povele Nišlije, pogotkom Petrovića u 11. minutu, dok su gosti izjednačili pola sata kasnije, golom Stefanovića.

Serije poraza ovog vikenda prekinuli su Pukovac i Radan iz Lebana. Tim iz Lebana napravio je iznenađenje kola, pošto je uspeo da remizira (1:1) u Jagodini, protiv mnogo bolje plasirane ekipe Tabane. Pukovac je još bolje prošao, pošto je u Paraćinu sa 5:2 savladao Jedinstvo.

Iste sreće bio je i istoimeni klub iz Bošnjaca, koji je izgubio u Varvarinu. Lider tabele Temnić slavio je sa 2:0, a ovo je bio treći poraz zaredom srpskoligaša iz Bošnjaca. Izgubio je u ovom kolu i niški Sinđelić u Boljevcu, samo manje ubedljivo, pošto je Rtanj slavio sa 2:1.

Sledeće kolo igra se narednog vikenda, a sudeći prema dosadašnjim rezultatima i stanju na tabeli, najatraktivniji dueli bi trebalo da budu u Gadžinom Hanu i u Nišu, pošto će Zaplanjac dočekati Budućnost, a Car Konstantin pirotski Radnički.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vlada

    09:49 // 23. 10. 2018.

    U sredu u 15:00 da podrzimo Sindju, protiv Trstenika.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: