Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:27, 17. 9. 2018.

| Sport

Srpska liga istok: Sinđelić "skinuo" prve bodove Zaplanjcu

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
gradski derbi Sinđelic Car Konstantin
Sledi gradski derbi Niša; foto: Vanja Keser

Iako nije uspeo da pobedi, niški Sinđelić je u Gadžinom Hanu uspeo da “skine” prve bodove Zaplanjcu, pošto se ovaj susret 5. kola Srpske lige istok završio bez golova (0:0). Od južnjaka u ovoj ligi, pobedili su Moravac iz Mrštana, Radnički iz Pirota i niški Car Konstantin.

Prvo poluvreme obilovalo je šansama, drugo kartonima, ali ništa od toga nije doprinelo tome da makar jedan gol bude viđen na meču Zaplanjca i Sinđelića. Ovo su ujedno bili i prvi bodovi koje je novajlija u Srpskoj ligi izgubio ove sezone, pošto je do sada znao samo za pobede. Zato se po broju bodova izjednačio sa Temnićem iz Varvarina u vrhu trećeg ranga takmičenja.

Moravac se dosta mučio u meču sa Borcem, neočekivano, s obzirom na dobre rezultate domaćina iz Mrštana, naspram slabih Paraćinaca. Ipak, favorit je osvojio sva tri boda, pošto mu je pogodak Marka Kostića u 37. minutu bio dovoljan.

Najubedljiviji u ovom kolu bio je pirotski Radnički, koji je sa 4:0 pobedio Dunav iz Prahova na svom terenu. Nakon pola sata igre pogodio je Tomović, a u završnici prvog dela duplirao je Ristov nakon penala. U drugom delu su domaćini svoj trijumf učinili samo ubedljivijim, pošto su se među strelce upisali Spasić i Vlajković.

Tokom prvih 12 minuta meča u Svilajncu rešen je čitav meč. Domaći Radnički je iznenadio favorizovano Jedinstvo iz Bošnjaca, golovima Paunovića u 3. i Stošića u 12. minutu trijumfovao i tako ga udaljio od vrha tabele, pošto je sada na deobi četvrte pozicije.

Ekipa iz Lebana ostala je na poslednjoj poziciji, pošto ju je pobedio niški Car Konstantin. Iako se Radan dobro držao tokom prvog poluvremena, golovi na početku i kraju drugog doneli su Nišlijama siguran trijumf i skok sa jedanaeste na osmu poziciju na tabeli.

U dnu tabele Srpske lige istok od južnjaka su i dalje Radan, Pukovac koji uprkos remiju sa Rtnjem iz Boljevca kod kuće nije uspeo da pobegne iz te zone, kao i Dubočica. Baš kao i u prošlom kolu Leskovčani su vodili protiv Trstenika sa 2:0, ali su na kraju morali da se zadovolje bodom, pošto je meč završen sa 3:3.

Sledeće kolo u Srpskoj ligi istok je vanredno i igraće se u sredu, 19. septembra. Od duela 6. kola trebalo bi da najatraktivniji budu oni u Durlanu, pošto gradski derbi igraju Sinđelić i Car Konstantin, u Trsteniku, gde istoimenom timu gostuje Zaplanjac, te u Mrštanu između Moravca i pirotskog Radničkog.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • LEGENDA NISKOG FUDBALA

    09:22 // 18. 9. 2018.

    Stvarno mi nije jasno zasto ni reci o Buducnosti iz Popovca iako su toliko blizu Nisa a pisete o Pirotskom Radnickom,Mrstanima,Zaplanjcu,Pukovcu i td,mislim da vam ovo nije prvi put i kao da namerno zanemarujete njih,da vam odmah kazem da nemam nikakve veze sa njima ali me boli nepravda prema njima,to isto vazi i za Narodne Novine....

  • Milos

    20:17 // 17. 9. 2018.

    Ajmo sindjo na 100 godisnjicu u visi rang...samo napred

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: