Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:57, 25. 9. 2020.

| Sport

Srpska liga istok: U Durlanu niški, u Popovcu derbi kola

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
fudbalska lopta fudbal ilustracija
Dva derbija u 9. kolu; ilustracija; foto: Flickr/Jarrett Campbell

U subotu, 26. septembra u Durlanu će se igrati niški derbi, pošto će Sinđelić ugostiti Car Konstantin, a dan kasnije na programu je i derbi 9. kola Srpske lige istok - u Popovcu igraju četvrtoplasirana Budućnost i drugoplasirana Vlasina. Svi mečevi se igraju bez publike.

Početak utakmice između tradicionalnih rivala iz Niša zakazan je za 15:30. Osim zbog prednosti domaćeg terena Sinđelić je u prednosti i zbog učinka ove sezone - ekipa iz Durlana zauzima 5. poziciju na tabeli, a vezala je dva trijumfa u poslednja dva kola. Klub sa Bubnja je sjajno otpočeo sezonu, u prvih pet kola nije znao za poraz i bio u samom vrhu. Međutim, u poslednja tri kola vezao je tri poraza i pao na 7. poziciju.

Forma Budućnosti i Vlasine govori da će biti zanimljivo i u Popovcu, gde će se igrati u nedelju, 27. septembra od 15:30. Vlasotinčani imaju dva boda manje od maksimuma, isto kao i prvoplasirani Radnički iz Svilajnca, samo imaju lošiju gol-razliku. Popovčani su, sa druge strane, sezonu otvorili porazom i remijem, ali su onda naređali šest pobeda, većinu jako ubedljivih.

Od južnjaka će u subotu od 15:30 na teren još Pčinja, Radan i Mladost. Trinaestoplasirana ekipa iz Trgovišta ugostiće devetoplasirani Rembas iz Resavice. Medoševčani će put za izlazak iz krize (ne znaju za pobedu u posledja četiri kola) tražiti u Paraćinu, protiv Jedinstva. Ekipa iz Lebana će gostovati Trsteniku, ekipi koja je sezonu otvorila sa četiri poraza, ali poboljšala rezultate nakon promene rukovodstva i stručnog štaba.

U nedelju od 11 sati prokupački Topličanin će gostovati Borcu u Paraćinu, a Morava iz Vladičinog Hana Radničkom u Svilajncu. Oba ova kluba sa juga nalaze se u dnu tabele.

Nešto kasnije, od 15:30, Moravac iz Mrštana, koji se takođe muči ove sezone, gostovaće Dunavu u Prahovu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • RUDNICKA Mile bristolac

    10:41 // 26. 9. 2020.

    Car danas mora da pobedi.Sinđelić prosečna ekipica sa mladim igračima i uvek nervoznim trenerom.Drvce dobro vodi klub i nadam se da ove godine uđemo u Prvu ligu Srbije.Pod uslovom da Drvce ostane u klubu jer mi Brando kazao da FSS-g.Kokeza želi da ga postavi za direktora sportskog centra u Pazovu.To mi se ne dopada jer mi bez njega smo NIŠTA.Mada je i druga opcija bolja DRVCE PREDSEDNIK FSRIS.

  • BUBANJSKI TIKIR

    12:24 // 25. 9. 2020.

    Sutra lagano uzimamo tri boda.Ica u problemu jer ima povređene bitne igrače.Bivši igrači Cara -Luka,Madža se vraćaju na Bubanj i to je dogovoreno i sutra ništa od njihove igre jer jedva čekaju da osete bubanjski vetar..Ica hoće da izigrava Terzića i on da sastavlja tim ali to kod Saše ne prolazi.Sinđelić je naša stara mušterija i ja se ne sekiram.Samo neznam zašto se Ica stalno muva po Bubanj???

  • BUBANJSKA DOLINA

    12:14 // 25. 9. 2020.

    Tradicija je na strani Cara.Sutra dobijamo Sindjelic sa tri gola razlike.Uostalom imamo I boljeg trenera,bolje igrace pa I boljeg I lepseg presednika od Sindjelica.Nas Drvce je najbolji I sa malo para uvek napravi bolji tim od durlanci.Golubar misli da je najpametniji I da sve moze sa pare.Igraci odu iz Cara u Sindjelic da se finansiski osveze I opet se vrate na Bubanj.Naravno u dogovoru sa Drvce.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: