Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:11, 11. 2. 2019.

| Sport

Srpski i bugarski streličari se takmičili u Nišu, najbolji rezultat domaćina

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
streličarstvo Stefanović Velimirović
Turnir okupio 61 takmičara; foto: SK Niš

U čast Mihajla Čolovića Čoleta, utemeljivača streličarstva u Nišu, na turniru u sali Osnovne škole “Miroslav Antić” okupilo se preko 60 takmičara iz Srbije i Bugarske, a najbolji rezultat ostvario je Nikola Stefanović, streličar kluba Niš.

U kvalifikacijama najbrojnije i najjače konkurencije olimpijski luk seniori, zvanično najbolji streličar Srbije osvojio je 580 poena. To je bio najveći rezultat na turniru, čime je zaslužio statuetu. Stefanović Čolović streličarstvo Najbolji rezultat turnira ostvario Nišlija; foto: SK Niš

Nakon eliminacija, Stefanović je ipak završio kao drugi, pošto je bolji od njega bio Velimirović iz SK Velos, a treće mesto zauzeo je još jedan streličar novosadskog kluba Beatović. Srebro je pripalo i Katarini Sikiruš iz Niša, od koje je bolja bila Maja Mišljenović iz Zemuna, dok je nadmetanje iza nje završila Petria Sotirova iz Sofije.

Zadovoljni smo organizacijom i posetom takmičara, posebno naših gostiju iz inostranstva. Iz godine u godinu trudimo se da dovedemo streličarstvo na još viši nivo, pa se nadamo da ćemo sledeće godine uspeti da dovedemo još više takmičara u Niš - rekli su organizatori iz kluba "Niš".

Stefanović Velimirović Beatović streličarstvo Dve medalje u najjačoj konkurenciji otišle u Novi Sad; foto: SK NišU konkurenciji kompaund luka neprikosnoveni su bili gosti iz Bugarske, pošto su takmičarima tri kluba iz ove zemlje pripale sve medalje.

U ekipnom plasmanu najbolji je bio Velos, a drugo i treće mesto pripali su bugarskim timovima SK Robin Hood i SK Phoenix Archery.

Inače, turnir u organizaciji niškog kluba održan je po 35. put, dok poslednjih 19 godina nosi ime osnivača Streličarskog kluba Niš Mihaila Čolovića Čoleta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: