Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:29, 18. 9. 2017.

| Sport

Srpskoligaši: Pukovčani iznenadili Moravac, lider Sinđelić izgubio

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Srpska liga Istok
Durlanci prvi zbog gol razlike; foto: Vanja Keser

U utakmicama 5. kola Srpske lige Istok najveća iznenađenja viđena su u Prahovu, gde je Dunav pobedio do tada neporaženi Sinđelić iz Niša, kao i u Mrštanima gde je domaće fudbalere iznenadio tim iz Pukovca. Ipak, verovatno najzanimljivije bilo je u Svilajncu, gde je tokom drugog poluvremena “palo” čak 6 golova u duelu Radničkog i Cara Konstantina.

Prve pobede od početka ove sezone ostvarile su ekipe Ozren iz Sokobanje, koja je minimalnim rezultatom savladala Timok iz Zaječara, kao i Pukovac, koji je sa 2:1 pobedio Moravac u gostima. Sokobanjci su tako pobegli sa dna tabele i pozicionirali se kao 14, a Pukovčani su se popeli na 10. mesto.

Sa 1:0 kruševački Trajal pobedio je Budućnost iz Popovca i opasno se približio lideru Sinđeliću. Tome je doprineo i Dunav iz Prahova, protiv koga su Nišlije “kiksnule”. Lideri lige su se dobro držali tokom prvog dela, koji se završio bez golova, ali im se u nastavku dva puta tresla mreža. Oni su se ipak zadržali na 1. poziciji, sa istim brojem bodova kao Trajal, ali jednim postignutim golom više.

U derbiju kola u Paraćinu, akteri su podelili bodove. Iako je domaće Jedinstvo vodilo na poluvremenu, do kraja nisu uspeli da sačuvaju mrežu, pa je Radan iz Lebana kući odneo vredan bod. Zahvaljujući rezultatu 1:1, oni su sačuvali 4. poziciju, sa istim brojem bodova, ali uz lošiju gol razliku u odnosu na njihovog ovonedeljnog protivnika.

Timovi iz donjeg dela tabele Jedinstvo iz Bošnjača i Rtanj iz Boljevca završili su meč bez golova. Pa su tako doživeli padove na tabeli i sada su na 11, odnosno 12. mestu.

Iako su na poluvremenu vodili sa 1:0, niški Car Konstantin nije ovaj tempo izdržao i u drugom delu, pa im je tada tim iz Svilajnca dao 5 golova. Uz to su uspeli da postignu samo 1, pa su zabeležili i 2. poraz od početka sezone.

Prema stanju na tabeli, najzanimljiviji duel ove lige bi trebalo da bude onaj u Pukovcu, jer će im gostovati Budućnost iz Popovca.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: