Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:00, 9. 6. 2021.

| Sport

Srpskoligaški fudbal će Nišlije gledati u Brzom Brodu

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
brzi brod
Klub iz predgrađa Niša u Srpskoj ligi; foto: FK Brzi Brod

Nakon ispadanja Sinđelića i Car Konstantina iz Srpske lige Istok činilo se da će Niš, koji već dugo nema predstavnika ni u Prvoj ligi Srbije, iako je Radnički bio blizu da razočara i ode u niži rang, ostati i bez predstavnika u trećem rangu takmičenja. Ipak, fudbaleri Brzog Broda braniće čast grada Niša u Srpskoj ligi Istok naredne sezone. Nišlije su sezonu u zonskoj ligi Centar završile na prvom mestu, bez poraza, što im je na dominantan način donelo plasman u treći rang.

IMG-56cdaf6219f740c0d0bbef60bd014cd4-V

Tim koji je sezonu u zonskoj ligi Centar okončao sa skorom od 18 pobeda i 8 nerešenih rezultata, uz gol razliku 89:22, predstavljaće grad Niš naredne sezone u Srpskoj ligi Istok. Inače, Brzi Brod je ovom dominacijom kroz takmičenje ujedno i jedini tim u zonskim takmičenjima u Srbiji koji je sezonu okončao bez poraza.

Cela ova priča dobija na značaju još više kada se zna da čitav koncept igranja fudbala u Brzom Bordu počiva na onom iskonskom u ovoj igri, a to je drugarstvo, zajedništvo i ljubav prema "bubamari“. Nijedan od igrača Brzog Broda ne prima platu, svima je ovo hobi. Imaju svoje druge poslove, a uspeh je došao upravo kao
plod dobrog i posvećenog rada.

Niko od 25 igrača ne prima platu od kluba. Usled naše transparentnosti imamo i dobru saradnju sa gradom i opštinom, a pred početak sezone dobili smo pomoć opštine od 100.000 dinara, koje smo koristili za troškove takmičenja. Ono što moram da kažem jeste da smo uz pomoć lokalnih privrednika uspeli da sredimo teren i sagradimo 120 kvadrata novih svlačionica - rekao je za Južne vesti član uprave Milan Filipović.

IMG-61986375d8d94ba013973c42dc3df904-V

U Brzom Brodu veruju da će mečeve Srpske lige igrati na svom stadionu, a dobili su i pomoć grada u novoj raspodeli novčanih sredstava.

Po novoj podeli novca dobili smo 167.000 dinara. Ali mi ćemo se truditi da sa našim privatnicima sredimo još jednu tribinu do početka sezone i mečeve igramo na domaćem terenu. Upravo je to draž fudbala, što ćemo pred svojim navijačima proslavimo ovaj veliki uspeh kluba - zaključio je Filipović.

IMG-6bac9a9d54509919d60dd78907a1aa5b-V

Ambicije su za zada opstanak u trećem rangu takmičenja, a usled najava da će pokušati da zadrže čitav igrački kadar, kao i najboljeg strelca Marka Pavlovića sa 26 postignutih golova u sezoni, ekipa iz Brzog Broda ima šanse da bude prijatno iznenađenje fudbalske Srbije.

Što se ostalih zonskih liga tiče, u Srpsku ligu Istok će iz zone Zapad ekipa Meševo, iz zone Istok će u viši rang tim Hajduk Veljko iz Negotina, dok će pored Brzog Broda iz zone Centar u viši rang i osvajač zone Jug, ekipa Sloge iz Leskovca.

IMG-377be486a94509bd078bc145f8ec24dc-V

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Stojko

    09:59 // 10. 6. 2021.

    Za entuzijazam KAPA DOLE. Bilo bi puno lakše da ima neka parka, ali šta je tu je. Navijači će prisustvom sve da nadomeste. Neće biti lako, ali, igrajte muški.

  • Razbibriga

    23:44 // 9. 6. 2021.

    Na koje nislije mislite ? Takvi vise ne postoje !

  • Bez uvrede

    18:51 // 9. 6. 2021.

    Naredne godine derbi Srpske lige Istok: Popovac - Brzi brod. E moji Carici i Sindjelici :(:(:(:(:(:(:((((

    • SVETA

      22:39 // 9. 6. 2021.

      Prike da ti objasnim da sve dok golubar zamišlja da može i trener da bude i onaj drvce mutljavina
      ova dva kluba će se ugase.
      Gledaj bre kolko oni godina troše tuđe tj.gradske pare i sve si tapkaju u mesto.
      Nema pomaka.
      A lupaju ko maksim po diviziju tipa --da su se pojačali,da jure ulaz u veći rang i slično.
      Dojadili i BOGU I NARODU.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: