Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:08, 7. 2. 2017.

| Sport

Šta se našlo na Đokovićevom jelovniku u Nišu?

Autor:J. Ć.Izvor:Južne vesti
Smoothie
Smoothie, foto: I.J.

Iako je već na samom dolasku bio upitan da li će probati čuveni niški roštilj, Novak Đoković je tokom sedmodnevnog boravka u Nišu gde je učestvovao u Dejvis kupu, ipak ostao dosledan svojoj veganskoj ishrani. Tako su pala u vodu očekivanja niških kafana da će moći da se hvale da su hranile poznatog sportistu.

Da nadomesti sve sastojke neophodne za dobru energiju, kroz zdrave i bogate obroke, a koji ne uključuju proizvode od mesa i mleka, pobrinuli su se Ivana Nikolić Jovanović i Novakov mlađi brat Marko, koji je zajedno sa njim uživao u ukusima “niškog smutija”. Kako je izgledao jelovnik Novaka Đokovića Brat Marko pomagao oko jelovnika; foto: I.J.

Jovanovićeva kaže da su braća Đoković već navikla na ovu vrstu ishrane i da, u dogovoru sa Markom, nije bilo teško smutiti obrok koji će zadovoljiti potrebe vrhunskog sportiste. Najviše je, kaže, vodila računa o sastojcima, jer su oba brata alergična na gluten.

Pravila sam više kombinacija, zavisi koje je doba dana. Smoothie je zamena za obrok, ali ako se ubaci veća kombinacija povrća onda može da bude i ručak. Tu su i razne vrste pahuljica bogate ugljenim hidratima i vlaknima, a koje su zamena za meso i sve ono što Novak nema na meniju  - objašnjava Jovanovićeva.


Sirove palačinke jedna od omiljenih Novakovih poslastica

Omiljena poslastica Novaku je, kaže Jovanovićeva, bila vegan-palačinka od banane, kruške i mlevenog lanenog semena, ali koja se ne peče već se samo “dehidrira”, odnosno blendira. Kako je izgledao jelovnik Novaka Đokovića Ivana se nada da je neće zaboraviti; foto: I.J.

Palačinka, međutim, nije bila jedina poslastica Đokovićevih, već je Ivana za njih spremala i energetske bombice od raznih oraščastih plodova poput kakaoa, meda, urmi i slično.  

Čista zdrava energija nalazi se u samo jednoj bombici - kaže ona.

Novak je, kaže, često jeo i miks koji je Jovanovićeva napravila uz pomoć vrhunskih nutricionista. Sastoji od godži bobica, koje su jedan od najjačih anti-oksidanasa, kao i od malina, kupina, ribizli, aronije. Sve to kombinuje se sa vlaknima, odnosno ovsom, ražom i ječmom, kao i ekspandiranom riža sa seckanim voćem, a na kraju se posipa semenkama.

Ivana ne krije zadovoljstvo što je bila glavni majstor kuhinje jedne svetske zvezde, a nada se , kaže, da je Novak i Marko neće zaboraviti, a zadovoljan saradnjom bio je i sam Marko, koji se u pismo Ivani zahvalio na svemu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Blackburn

    17:55 // 7. 2. 2017.

    Dobro,ok,a sta jede niska sirotinja?To je pravo pitanje za anketu!

    • johny

      20:28 // 7. 2. 2017.

      U Nisu za sirotinju brine Narodna kuhinja i Socijalna sluzba. Sram te bilo, samo jases kompjuter. Javi se nekoj nevladinoj organizaciji ili crkvi, pa zaista pomozi onima o kojima oni brinu. Povedi Lahora...

  • Spasa

    16:42 // 7. 2. 2017.

    Ovas, raž i ječam sadrže gluten!!! To znaju svi koji zaista imaju problema sa glutenom.

  • Jova

    15:04 // 7. 2. 2017.

    Ovo nije hrana! Ako ne jede meso, u Nišu živi i radi Neša travka . Mogao je da mu spremi nešto a ne ovo. Ovo nek jede kod Imaza! Što mrzim pomodarstvo!

    • Aleksandar

      15:15 // 9. 2. 2017.

      Чувени Неша Травка који је занат праве и здраве исхране испекао на Хиландару где је био главни кувар неко време.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: